Menu
Yleinen

Muutto tehty!

Viimeisin viikko on hurahtanut ohi ihan huomaamatta. Arkipäivät olin vielä töissä ja vaikka miten kovasti yritin lähteä perjantaina vähän aikaisemmin, silti löysin itseni vielä neljältäkin työpöydän äärestä. Koko viikon elimme täyden kaaoksen keskellä, kun iltaisin yritimme vielä jaksaa pakata tavaroita ja siivota asuntoamme niin paljon kuin oli mahdollista. Kun tässä ei vielä ollut stressiä riittävästi, saimme erittäin epämiellyttävän tekstiviestin puhelimeemme torstaina illalla puoli kymmenen aikoihin. Olimme varanneet jo kuukautta ennen Tampereelta kuorma-auton muuttoamme varten ja tekstiviestissä luki, että automme oli ollut juuri kolarissa ja se oli täysin ajokelvoton. Ei auttanut muuta kuin perjantaina aamulla lähteä soittamaan Tampereen autovuokraamoja läpi ja tiedustella, löytyisikö heiltä kuorma-autoa päivän varoitusajalla kuun vaihteen lauantaille.

IMG_6629

Joka paikassa myytiina arvatenkin ei-oota tai vuokrattavat autot olivat liian pieniä tarpeisiimme. Laajensimme hakua Tampereen lähikuntiin, mutta tulos oli yhtä surkea. Harkitsimme jo epätoivoissamme, että selvitämme seuraavaksi Lahden vuokra-autotilannetta tai vuokraamme kaksi pienempää autoa. Olimme jo ehtineet luvata vuokranantajalle, että muutamme pois lauantaina viiteen mennessä ja seuraava vuokralainen oli jo järjestänyt oman muuttonsa siten, että hän on viideltä odottamassa asuntomme ovella omien tavaroidensa kanssa. Meillä oli siis pienehkö paine järjestää jotain ja nopeasti. Kun kaikki toivo tuntui olevan mennyttä, kukas muu kuin isä tuli apuun ja löysi kuin löysikin meille ison vuokra-auton Mäntästä. Loppujen lopuksi saimme kaiken hoidettua aivan niin kuin olimme suunnitelleet. Juuri kun saimme viimeiset tavarat vietyä ja lattiat pestyä, uusi vuokralainen kaahasi pihaan oman muuttokuormansa kanssa ja annoimme hänelle lennossa avaimet.

IMG_6628

Nyt on sitten muutto hoidettu ja huonekalut viety vanhempieni autotalliin. Meillä ei enää ole virallisesti kotia eikä pysyvää osoitetta. Miten vapauttavaa! Tämän päivän suunnitelmissa ei ole muuta kuin saada vaatteet ja muut tärkeät tavarat järjesteltyä oman huoneeni kaappeihin ja sitten menen pitkästä aikaa kuntosalille. Vihdoinkin on aikaa myös panostaa omaan terveyteensä ja hyvinvointiinsa ja harrastaa liikuntaa.

Tästä se sitten konkreettisesti lähtee!

Pysy mukana muutossani Australiaan ja tykkää blogistani Facebookissa tai seuraa minua Instagramissa!

6 Comments

 • Jerry / Pako Arjesta
  1 maaliskuun, 2015 at 4:47 pm

  Onneksi olkoon! Tuollainen suoritus nimittäin ansaitsee onnittelut :P. Alkaa ihan ahdistaa, kun tajuaa, että itsellä tuo on kohta edessä vielä rankempana, kun pitää vielä viedä tavarat sinne uuteen asuntoon ja saada ne paikoilleen :O.

  Reply
  • Sandra
   1 maaliskuun, 2015 at 5:29 pm

   Kiitokset! Tuo on niiiin raskasta ja ärsyttävää muuttaa kaupungista toiseen! Me ollaan sentään muutettu aika useasti, joten tavarat ovat vähentyneet joka muuton aikana. Voin kuvitella, miten teillä riittää tavaraa ja työtä! 😀

   Reply
   • Jerry / Pako Arjesta
    1 maaliskuun, 2015 at 7:40 pm

    Niin varmasti on. Odotan sitä pienellä pelolla x). Yritetään yleensäkin olla pitämättä hirveästi turhaa tavaraa, mutta mitä isompi asunto, sitä enemmän sitä tavaraa silti kertyy. Joten kyllä, sitä hommaa riittää :P. Kirjojakin pitää viskata jonnekin varmaankin 100 kappaletta, kun alettiin hieman karsimaan :).

    Reply
    • Sandra
     1 maaliskuun, 2015 at 9:20 pm

     Tuli taas heitettyä paljon pois ja saatiin vielä vietyä mun vanhemmille esimerkiksi kirjat jo etukäteen. Silti tavaraa oli taas järkyttävän paljon! Toivottavasti jos ja kun löydätte asunnon, niin saatte riittävästi aikaa muuttoon, niin ei tarvi samanlaisella kiireellä hoitaa kaikkia kuten me tehtiin.

     Reply
     • Jerry / Pako Arjesta
      2 maaliskuun, 2015 at 9:37 am

      Toivotaan tosiaan, että aikaa on tarpeeksi. Kun muutimme tähän asuntoon, muutto tapahtui aivan liian nopeasti. Palasimme reissusta muistaakseni kaksi päivää ennen muuttoa ja saimme uuden kämpän avaimet päivää ennen muuttoauton tuloa. Vanhan asuntomme uusi asukas muutti muistaakseni meidän muuttopäivänämme :P. Eli kaikki oli aivan mielettömän hektistä.

     • Sandra
      3 maaliskuun, 2015 at 1:11 pm

      Voi ei, toivottavasti tosiaan saatte riittävästi aikaa. Meillä pelasti koko päivän se, että kaikki, mikä vaan oli mahdollista oli tehty jo ennen varsinaista muuttopäivää. Yllättävän kauan menee kuitenkin vain tavaroiden kantamisessa muuttoautoon. Toivotaan, että sopiva kämppä löytyy!

Leave a Reply