Menu
Yleinen

Positiivisuushaaste 5/5

Jes, vuorossa on viimeinen erä positiivisuushaasteesta, johon Tämä matka -blogin Anna haastoi minut jo varmastikin reilu kuukausi sitten. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Selailin tässä aiemmin kirjoittamiani positiivisia arkisia asioita vain todetakseni, miten tylsää elämäni taitaa olla. Samat asiat pyörivät postauksesta toiseen, samat löpinät loman odotuksesta ja lämmöstä nauttimisesta. Me ihmiset taidamme olla aika yksinkertaisia kapistuksia ja löytää pohjimmaista iloa vain pienistä simppeleistä jutuista. Tässä tämänhetkiset pienet arkiset ilonaiheet:

1. Paras aika päivästä kodin parhaassa paikassa

Sandra Parasta on viime päivinä ollut, kun olen viiden jälkeen päässyt töistä kotiin, vaihtanut äkkiä työvaatteet bikineihin ja suunnannut terassille imemään itseeni valoa, lämpöä, D-vitamiinia ja kesää. Valitan, jos toistan itseäni, mutta kesä on vain ihmisen parasta aikaa ja pyrin nauttimaan siitä täysin siemauksin. Kohta mies tulee töistä kotiin ja lähdemme illaksi rannalle, joten aion ottaa hellepäivistä kaiken irti.

2. Uudet aamiaistraditiot

BreakfastJa uudet traditiot ylipäätänsä. Ihmisellä on taipumus alkaa muodostaa rutiineja, jotka tuovat tietyllä lailla elämään helppoutta ja turvallisuutta. Välillä on kuitenkin hyvä muuttaa pieniä asioita arjessaan, luoda uusia tapoja, tehdä parempia valintoja ja pienillä askelilla muuttaa elämäänsä haluamaansa suuntaan. Itselläni oli esimerkiksi ollut vuosikausia tapana herätä kukonlaulun aikaan, juoda kolme mukillista kahvia ja viettää jopa puolitoista tuntia koneella Facebookia selaillen tai blogeja lukien. Aloin laskea, kuinka paljon aikaa oikeasti käytän elämässäni tylsien profiilipäivitysten selaamiseen tai sellaisten blogien lukemiseen, jotka eivät oikeastaan edes kiinnosta minua. Otin käyttöön uuden rutiinin: en edes avaa konetta aamulla, vaan teen kaikki muut aamutoimet pois alta ja sitten nautin rauhallisesta aamiaisesta terassilla. Pieni asia, mutta suuri muutos koko päivän kannalta.

3. Uusien paikkojen löytäminen tutusta kaupungista

JärviOlen asunut jo kohta vuoden uudessa kotikaupungissani Kouvolassa ja nyt ilmojen lämpiäminen on herättänyt halun tutkia kaupunkia ja sen lähiympäristöä tarkemmin. Olen vastikään löytänyt mukavan Hautalan (?, nimestä en ole aivan varma) uimarannan, jonne pitää matkata ensin metsätietä pitkin ja sitten kävellä vielä pienen metsän läpi. Kyseessä on kohtuullisen rauhallinen ja suojaisa ranta, jossa vesi on pitkälle aika matalaa ja mukavan lämmintä. Hyviä kesäkohteita ovat lisäksi Verlan miljöö, Arboretumin puupuisto ja Repoveden kansallispuisto. Näissä aion vierailla vielä tämän kesän aikana. Muutenkin itäiseen Suomeen muuttaminen on tuonut tutuksi myös muut lähellä sijaitsevat kaupungit, kuten Lappeenrannan, Kotkan ja Haminan. Jos en olisi tehnyt aikanaan pientä hyppyä tuntemattomaan, olisi moni paikka jäänyt näkemättä ja moni asia kokematta.

4. Tulevat kaksi viikonloppua kotiseudulla

JuupajokiVoiko kauniimpaa maisemaa olla? Vanha puusilta, maitohorsmat, lehmät laiduntamassa ulkona ja vaikka kuvassa sitä ei näe, vähän matkan päässä oli vielä vanhanaikaisia heinäseipäitä. Nämä ovat lapsuudesta tuttuja paikkoja, joihin suuntaan sekä tänä että sitä seuraavana viikonloppuna. Tällä viikolla on vaarini hautajaiset, joten vaikka tiedän, ettei viikonlopusta tule helppo, aion silti parhaani mukaan yrittää nauttia luonnosta ja läheisten seurasta. Kenties noissa maisemissa mieli lepää kaikesta surusta ja kaipauksesta huolimatta.

5. Viimeisenä muttei vähäisempänä tämä blogi

Olen pitänyt tätä blogia jo kohta kaksi kuukautta. Harkitsin aikanaan pitkään, olisiko minulla aikaa ja halua kirjoitella säännöllisesti matkoistani ja niiden suunnittelusta. Mietin, riittäisikö aiheet tekstejä varten. Pohdin, jaksaisinko työpäivän jälkeen istua koneen ääressä kirjoittamassa, kun ulkona paistaisi kutsuva aurinko. Huomaan nyt, että pohdinnat ovat olleet turhia. En ole ottanut liikaa painetta tekstin tuottamisesta, vaan kirjoittanut vain, kun olen kokenut siihen motivaatiota. En ole halunnut myöskään liikaa rajata kirjoitusten aihetta pelkkään matkailuun, vaan olen kirjoittanut myös muista asioista, jotka minulle kunakin hetkenä ovat olleet ajankohtaisia. Huomaan myös, että tuottamalla tekstiä olen pystynyt käsittelemään monia itseäni askarruttaneita teemoja ja jäsentelemään omia ajatuksiani. Olen myös löytänyt monia uusia mielenkiintoisia blogeja, joita nykyään seurailen.

Kiitos myös kaikille, jotka ovat jaksaneet kommentoida – olen ollut todella iloinen jokaisesta kommentista! Tästä on hyvä jatkaa!

Positiivista loppuviikkoa!

3 Comments

 • Jerry / Pako Arjesta
  25 heinäkuun, 2014 at 9:30 am

  Itsekin meinasin tänään julkaista vihdoin ja viimein tämän viimeisen positiivisuushaasteen :). Viime aikojen työkiireiltä ei ole ehtinyt kirjoittamaan eikä myöskään lukemaan blogeja. Nyt on pakko kysyä: oletko maininnut aiemmin asuvasi Kouvolassa vai oliko tämä ensimmäinen kerta :)? Ehkä se on mennyt kokonaan minulta ohi, mutta yllätyin jotenkin, että asut noinkin lähellä Lappeenrantaa.

  Jaksamista tulevaan viikonloppuun, vaikkei se varmasti helppoa olekaan.

  Reply
  • Sandra
   25 heinäkuun, 2014 at 9:12 pm

   Joo, luinkin jo postauksesi. En ole aiemmin paljastanut kotikaupunkiani, mutta asun tosiaan lähellä Lappeenrantaa ja käynkin siellä aika ajoin töiden vuoksi.

   Kiitos, ei ihan helppo viikonloppu ole tiedossa 🙁

   Reply
 • Anna Koskela
  29 heinäkuun, 2014 at 8:31 pm

  Huomasin, että sinulla on kahvimukina ihana Pip Studion kuppi. Olen itse aivan hulluna tämän firman tuotteisiin, en tosin omista kuin yhden pöytäliinen ja kaksi kulho. Mutta kauniita ovat!

  Reply

Leave a Reply