Menu
Australia

Selviytymisopas Australiaan

Voin puhua kokemuksesta, että Australia vie sydämesi. En ihmettele, miksi joka vuosi tuhannet ihmiset matkaavat maailman toiselle puolelle kokeakseen tuon uskomattoman mantereen joko turistina tai muuttaakseen maahan pysyvästi. Mielikuvien Australiassa aurinko paistaa aina, eläimet ovat eksoottisia, rannat täynnä silmänkantamattomiin jatkuvaa valkeaa hiekkaa ja kiharahiuksisia surffareita, pusikoissa vaanii vaarallisia käärmeitä sekä hämähäkkejä ja takapihalla on aina grilli kuumana.

Tosielämässä Australia on paljon enemmän. Maassa on aurinkoisten rantojen ja hellepäivien lisäksi laskettelurinteitä ja koleita sadepäiviä. Surffaria tai aboriginaalia todennäköisemmin törmäät kiinalaiseen tai intialaiseen. Käärmeitä tai hämähäkkejä enemmän kuolemantapauksia aiheuttaakin lehmä ja hevonen ja grillipihviä useammin päädyt todennäköisesti syömään aasialaista ruokaa. Ei ihme, että maahantulija voi kohdata monia yllätyksiä, kulttuurishokkeja ja hetkiä, jolloin tekee mieli vain hakata päätä seinään ja ostaa lentolippu takaisin Suomeen.

Tästä syystä on mahtavaa, että joku maassa vakituisesti asuva suomalainen kokoaa selviytymisoppaan Australiaan. Tämän oppaan lukemalla välttää monet googlettelut, pohdinnat, jatkuvasti toistuvat samat kysymykset Australian suomalaiset -Facebook-ryhmässä ja tiedät ylipäätään paljon enemmän oikeasta arjesta maassa, johon olet menossa.

Anna Papillon, e-kirjan kirjoittaja, kirjoittaa myös mahtavaa Muuttolintu-blogia, joka keskittyy elämään ja nähtävyyksiin Australiassa, erityisesti Victoriassa ja Melbournessa. Anna tuli aikanaan Australiaan opiskelijavaihtoon ja mukaan tarttui australialainen puoliso, ja tyttö jäi sille tielle. Eikä ihme. Annan blogista välittyy rakkaus Australiaan ja e-kirjasta näkyy vuosien kokemus maassa asumisesta.

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan kirjaan, jos elämä Australiassa on joko ajankohtainen tai suunnitteilla. Mikä parasta, vielä helmikuun ajan e-kirjasta Selviytymisopas Australiaan on menossa tarjous, ja koodilla MUUTTOLINTU50 kirjan saa puoleen hintaan. Kirjan pääset tilaamaan tästä linkistä.

No Comments

    Leave a Reply