Menu
Yleinen

Vuoden 2019 TOP5 sekä tulevan vuoden matkat

Nyt vuoden vaihtuessa monella on ollut tapana muistella kulunutta vuotta ja vuosikymmentä. Itselleni edellisvuosi oli työntäyteinen ja osittain sen johdosta hieman tapahtumaköyhä. Valtaosa päivistä täyttyi journalistiikan opiskeluista ja työnteosta, eikä kuntosaliharrastuksen lisäksi aikaa jäänyt juuri muuhun. Toisaalta pieni pysähtyminen teki vuosien ulkomailla asumisen jälkeen vain hyvää. Oli ihana asua Tampereella ja vähän kuin elää uudelleen kymmenen vuoden takaisia opiskeluvuosia. Välillä ihan tosissani unohdan, että olen oikeasti kolmekymppinen 😀

Mutta nyt asiaan. Tässä on viime vuoden parhaat jutut:

Uusi koti

Heti tammikuussa pääsin muuttamaan vastavalmistuneeseen asuntoon sen ensimmäisenä asukkaana. Pieni 33 neliön kaksioni on minulle juuri täydellinen oma kaupunkipesä, josta on sopiva välimatka kaikkialle kaupunkiin. Monen vuoden reissaamisen ja kimppakämppäasumisen jälkeen oli ihanaa vihdoinkin kaivaa omat astiat varastosta ja sisustaa asunto mieleisekseen. Ei enää pilveä polttavia kämppiksiä, ei Maltan homeasuntoa, ei Melbournen huonetta, jonka jaoin kahden muun tytön kanssa. Ihana, ikioma asunto!

Matka Maltalle

Asuin itse Maltalla 2017–2018, ja myös alkuvuonna kävin moikkaamassa vanhoja työkavereita.  Malta on mielestäni parhaimmillaan joko keväällä tai loppusyksystä ennen varsinaisen turistiryntäyksen alkamista tai juuri sen jälkeen. Vanhassa kantakahvilassani meidät tunnistettiin edelleen ja tultiin antamaan poskisuukkoja. Samoin työpaikalla tuntui siltä kuin ei olisi koskaan edes lähtenyt. Tuo ritarien maa on tavallaan jättänyt pienen jälkensä sisimpään. Niinpä suuntaan maahan uudestaan pariin viikon päästä!

Dublin journalistiikan opiskelijoiden kanssa

Parhaillaan on käynnissä toinen vuosi journalistiikan opintoja, ja takana on työläs syksy käytännön kurssin parissa. Koulutyöt eivät kuitenkaan häirinneet eksku-reissulla Dublinissa viime vuoden helmikuussa. Jännitin hieman etukäteen, miten isossa porukassa matkaaminen toimii, mutta kaikki meni paremmin kuin hyvin. Täytyy sanoa, että Tampereen journalistiikan opiskelijat eli vostokit ovat huippuporukkaa! Jos joku miettii opintoja journalistiikassa Tampereella, voin suositella sekä opetusta että opiskelukavereita varauksetta.

Dublinin-matkasta jäi niin hyvät muistot, että lähden mukaan seuraavallekin eksku-matkalle Pietariin Venäjälle!

Korfu

Kesän töiden jälkeen suuntasin Korfulle Isakin kanssa. Tämän oli tarkoitus olla ultimaattinen, täydellinen rentoutumisreissu, johon ei kuuluisi muuta kuin syömistä, nukkumista, rannalla makoilua ja lisää syömistä. No, kuinkas sitten kävikään. Ensin sairastuin itse, ja sen jälkeen myös Isak. Viikon lomasta meille jäi kaksi tervettä päivää, ensimmäinen ja viimeinen päivä. Tämä loma ei ollut ihan toiveiden mukainen, vaikka muuten kivaa olikin.

Kokonainen vuosi yrittäjänä

2019 oli minulle ensimmäinen kokonainen vuosi yrittäjänä. En vieläkään koe itseäni minään ”oikeana” yrittäjänä, vaan teen ihan samanlaisia juttuja, joita tekisin muutenkin. Parasta on kuitenkin ollut se, että pystyn määrittämään vapaasti omat aikatauluni, ja vaikuttamaan ahkeruudella suoraan omiin tuloihini. Olen siitä kiitollisessa asemassa, että teen vain kivoja juttuja työkseni. Nautin, kun yhtäaikaisesti on käynnissä opintoja, erilaisia työtehtäviä sekä muita projekteja, ja voin itse päättää, milloin teen mitäkin. Toki tässä elämäntyylissä on omat epävarmuutensa, mutta missä nykyään ei olisi? Jatkan siis tällä yrittäjyyden tiellä niin pitkään kuin vain mahdollista!

Vuoden 2020 suunnitelmat

Vuosi 2020 alkaa levolla. Teen vähemmän töitä ja laitan opiskelut tauolle ainakin kahdeksi kuukaudeksi. Miksi? Yksinkertaisesti koska voin, ja täällä eletään vain kerran. Aion levätä, ottaa omaa aikaa ja matkustella spontaanisti jonnekin. Tiedossa on ainakin reissut Tukholmaan, Maltalle ja Pietariiin. Kovasti haluaisin käydä myös Melbournessa, mutta Australian nykyinen metsäpalotilanne on tuonut synkkiä pilviä matkasuunnitelmien ylle. Jos joku on Melbournessa, mielellään kuulen ensikäden kokemuksia siitä, kannattaako kaupunkiin nyt tulla?

Mitä suunnitelmia teillä on vuodelle 2020?

Niin ja ideoita saa heittää! Mitä pitäisi tehdä kahden kuukauden ”loman” aikana?

4 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  3 tammikuun, 2020 at 11:14 pm

  Malta voisikin olla kiinnostava matkakohde! Metsäpalot taitaa olla pahimmillaan NSW:n alueella, joten ehkä tällä hetkellä Melbourneen matkustaminen olisi mahdollista.

  Mulla on tarkoitus lähteä keväällä Krakovaan ja sitten alkukesästä Intiaan katsomaan tiikereitä, kesällä Alaskaan ja muualle Pohjois-Amerikkaan kiertämään kansallispuistoja ja loppuvuonna kiertämään Kiinan kansallispuistoja. Ehkä jokin kaupunkiloma Euroopassa noiden lisäksi,

  Reply
  • Sandra
   6 tammikuun, 2020 at 6:02 pm

   Vau, vaikuttaapa hyvältä! Ehkä voisin uskaltaa lähteä Melbournen suuntaan, jos sattuu hyvänhintainen lento eteen.

   Reply
 • Nina
  10 tammikuun, 2020 at 6:36 am

  Mä olen Canberrassa ja savun suhteen tilanne on ollut aika katastrofaalinen täällä. Mun mielestä myös Melbournessa on ollut jotain savuisia päiviä. Täällä on tänään pitkästä aikaa kirkas, sininen taivas, mutta jos jotain tässä viimeisen kuukauden aikana olen oppinut, on se, että tilanne voi muuttua minuuteissa! Savu vaan vyöryy kaupungin yli kuin mikäkin lauma savannin eläimiä.

  Luulisin, että Melbourne voi olla ihan siedettävä just nyt, mutta jos haluaisit kaupungista pois esim. luonnonpuistoihin, niin se ei välttämättä onnistu.

  Tänään on +39C eli palot on taas out of control, joten kannattaa huomenna lukea uutisista, että mikä tilanne.

  Liekö tästä mitään hyötyä, toivottavasti edes vähän 🙂 kiitos mahtavasta blogista, jota olen lukenut jo useamman vuoden!

  Reply
  • Sandra
   10 tammikuun, 2020 at 6:34 pm

   Voi ei, toivottavasti tilanne helpottaa sulla! Olen seurannut tiuhaan uutisia, ja tekee pahaa katsoa täältä ”sivusta” ja toivoa sadetta. Hyvä kuulla, jos kaupunkiin uskaltaa tulla. Mulla asuu sukulaisia hieman syrjemmällä, mutta ilmeisesti niillä on myös ok tilanne nyt.

   Voi kiitos Nina! Ihana kuulla, että joku lukee vielä näitä juttuja :D. Toivon kovasti, että tilanne Canberrassa helpottaa pian <3

   Reply

Leave a Reply