Menu
Yleinen

10 kesävinkkiä Tampereelle

Mulle itselleni Tampere on Suomen ykköskaupunki, joka on juuri mukavan lähestyttävä, rento ja hyväntuulinen. Tällä hetkellä kaupungin keskusta on pienehkön muutoksen alla, sillä keskustaan rakennetaan ratikkaa ja pääkatu on täydessä myllerryksessä. Se ei kuitenkaan haittaa, sillä rakennushärdelliä pääsee helposti pakoon muun muassa seuraaviin paikkoihin. Tässä omat vinkkini Tampereen kesään (ja miksei muillekin vuodenajoille):

Tallipiha

IMG_6535

IMG_6525 IMG_6628 IMG_6632 IMG_6627 IMG_6602 IMG_6554 IMG_6550 IMG_6598

Välillä on vaikea uskoa, että kivenheiton päässä keskustasta voit kuulla kanojen kotkotuksen ja hevosen hirnahtelun. Tallipiha rakennettiin aikoinaan Finlaysonin tehtaanpatruuna Wilhelm von Nottbeckin talouspihaksi, mutta nykyään vanhoista asuintaloista löytyvät tunnelmallinen kahvila, käsityö- ja sisustustavaroita myyviä puoteja sekä hands down Suomen paras suklaapuoti. Tallipiha on oma ykköskohde jokaisella Tampereen vierailulla ja paikka jonne vien turistit ja josta hankin tuliaiset.

Laukontori ja laiva Viikinsaareen

IMG_9549

Tampereella on kaksi kesätoria, Laukontori ja Tammelantori. Näistä Laukontori sijaitsee veden ääressä ja sieltä lähtee päivittäin laivoja läheiseen Viikinsaareen. Viikinsaaressa voi viettää rentoa kesäpäivää, urheilla, käydä uimassa, viettää piknikkiä ja virkistäytyä saaressa sijaitsevassa pitsihuvila-ravintolassa. Ainakin kerran kesässä on saatava torikahveet Laukontorilla ja ihailtava kesäistä Tamperetta.

Lisätietoa laivaretkistä ja Viikinsaaresta Hopealinjojen sivuilta. 

Pyynikin näkötorni

IMG_6711

IMG_6713 IMG_2108

Pyynikin näkötorni ja tornin ihanat munkit ovat myös jokaisen Tampere-kävijän must-juttu. Kulje läpi Pyhäjärven rantaviivaa aina Pyynikin rannalle asti ja nouse esimerkiksi siitä näkötornille. Muista kivuta ylös torniin, sillä sieltä avautuvat upeat maisemat koko Tampereen ylle. Ja maista niitä munkkeja, ne ovat maineensa veroisia!

Vie itsesi Pispalaan

IMG_9688

Lähde lenkille Pispalaan! Ihmettele kauniita maisemia, ihastele suojeltuja puutaloja ja aisti erityislaatuista, kerran niin pahamaineista aluetta, jolla on edelleen ainutlaatuinen tunnelma. Jos mielesi tekee syödä tukeva aamiainen, kokeile Café Pispalan suosittua brunssia – pöytävaraus käytännössä pakollinen.

Nappaa allesi pyörä ja pyöräile Pyhäjärvi-kierros

IMG_6699-1080x720

IMG_6704

IMG_6708

Tampere sijaitsee kahden järven, Näsi- ja Pyhäjärven välissä. Lähde tutustumaan Pyhäjärven maisemiin ja kolmen kunnan, Tampereen, Pirkkalan ja Nokian alueille pyörän selässä. Reitti on hyvin merkitty ja se kulkee läpi mahtavien, vaihtelevien maisemien.

Käy kauppahalliin

IMG_2074

Tampereen kauppahalli on Suomen kauppahallien eliittiä. Mene ihmettelemään perinteisten puotien tarjontaa tai nauti maistuva lounas esimerkiksi Neljä vuodenaikaa -ravintolassa, jonka ranskalainen kalakeitto on jonkinlaisessa kulttimaineessa. Voit testata myös Ohanan hampurilaisia, jotka valittiin Tampereen parhaiksi jokunen vuosi sitten.

Sadepäivän sattuessa suuntaa Vapriikkiin

IMG_2095

Itselleni sattui edellisreissulla hieman sateisempi päivä, mutta Vapriikki tarjosi siihen loistavan pelastuksen. Kyseessä on vähän kuin sateenvarjomuseo, jonka sisältä löytyy oikeastaan useampi pienempi museo, joista varmasti löytyy kiinnostavaa tutkittavaa jokaiselle. Tällä hetkellä vaihtuvana näyttelynä on Marilyn Monroen elämästä kertova näyttely. Isot kiitokset lippuhenkilökunnalle ystävällisestä palvelusta!

Mene piknikille Arboretumiin

IMG_6684

Koskipuisto on kenties Tampereen suosituin piknik-paikka, mutta kaunein on ehdottomasti Hatanpään Arboretum. Ota mukaasi vanhaa leipää ja ruoki lammen sorsia, rentoudu puiden alla ja pulahda uimaan. Paras aika vierailulle on noin elokuun alussa, jolloin Arboretumissa sijaitsevan ruusutarhan kukat ovat parhaimmassa loistossaan.

Tutustu Tampereen historiaan Finlaysonilla ja Kehräsaaressa + herkuttele

IMG_5612-001

IMG_5565

Finlaysonin punatiilinen tehdasalue on Tampereen maamerkki. Nykyään entisajan tehtaat ovat saaneet uuden elämän kahviloina, baareina, toimistoina, elokuvateattereina ja museoina. Käy katsomassa vanhaa höyrykonetta, testaa Plevnan oman panimon oluita ja tutustu taiteeseen ilmaiseksi Finlaysonin Art Areassa.

Toinen tunnelmallinen paikka on Kehräsaari aivan Laukontorin kupeessa. Sieltä löydät lukuisia käsityöpuoteja, Stefan’s pihviravintolan ja mielestäni Tampereen parhaan siipiravintolan sekä pienen elokuvateatterin Niagaran, joka on erikoistunut kansainväliseen laatuelokuviin. Jos suunnittelet elokuvareissua Tampereella, tarkista ensimmäiseksi Niagaran tarjonta ja suosi mieluummin pientä teatteria isojen ketjujen sijaan.

Istu iltaa Café Europassa

IMG_5544

Kun opiskelin Tampereella, Café Europa oli kantapaikkani. Sisustus on kodikkaan omituinen eriparisine huonekaluineen ja Europan sohvilla voi helposti löhöillä tunnin pari. Tunnelma on tamperelaiseksi yllättävän kansainvälinen. Iltaisin saattaa olla myös live musiikkia, ja paikka muuttuu kahvilasta ikärajalliseksi baariksi. Tänne on hyvä lopettaa ilta ja Tampere-kierros, ellei sitten halua jatkaa matkaansa yöelämään.

Mitä muita paikkoja suosittelisitte Tampereella?

12 Comments

 • Tanja
  5 heinäkuun, 2018 at 6:24 am

  Kiitos Tampere vinkeistä 🌺

  Reply
  • Sandra
   7 heinäkuun, 2018 at 5:26 am

   Eipä kestä 🙂

   Reply
 • Emma
  5 heinäkuun, 2018 at 7:35 am

  Oivia Tampere-vinkkejä! Voin suositella lämpimästi näitä kaikkia (pyöräilyä Pyhäjärven ympäri en ole tosin itse koittanut, mutta maisemat reitillä on taatusti hienot) + tässä vielä omassa blogijutussani muutama lisää: http://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2018/05/24/kesavinkit-tampereelle/ 🙂

  Reply
  • Sandra
   7 heinäkuun, 2018 at 5:26 am

   Voi kiitos paljon lisävinkeistä! Kun kohta muutan Tampereelle, niin varmasti blogissa tulee näkymään Tamperetta yhä enemmän.

   Reply
 • Sofia / Project Forever
  5 heinäkuun, 2018 at 8:03 am

  Mulle tulee aina huono omatunto näitä Tampere-vinkkipostauksia lukiessa, koska vaikka olen asunut Tampereella jo yli 10 vuotta, suuri osa näistä vinkeistä on vieläkin kokematta! 😀 Mun täytyy kohta todella tehdä ryhtiliike ja tutustua paremmin tähän kotikaupunkiin!

  Reply
  • Sandra
   7 heinäkuun, 2018 at 5:28 am

   Haha, no yleensä suutarin lapsella ei ole kenkiä. Mulle vaati myös sen, että muutin pois Tampereelta ennen kuin aloin tutustumaan oikeasti kaupungin nähtävyyksiin. 😀

   Reply
 • Pia / Lyhyenä hetkenä
  5 heinäkuun, 2018 at 12:46 pm

  Mainioita matkavinkkejä! Itse suosittelen näiden lisäksi Rauhiksen kansankylpylää, Ravintola Kajoa ja Santé-samppanjabaaria! Kuinkahan pitkä tuo Pyhäjärven kierros on? Ehtiikö yhdessä päivässä ympäri?

  Reply
  • Sandra
   7 heinäkuun, 2018 at 5:30 am

   Nämä oli itselleni vielä uusia, kiitos vinkeistä! Tuo kierros oli muistaakseni jotain 30 – 40 kilometriä, joten pyörällä ehtii varsin hyvin noin kolmessa tunnissa 🙂

   Reply
 • VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA
  6 heinäkuun, 2018 at 1:08 pm

  Tuo Pispala on vuosia ollut sellainen paikka, jossa haluaisin käydä mutten ole saanut aikaiseksi. Täältä myös ääni kauppahallille!

  Reply
  • Sandra
   7 heinäkuun, 2018 at 5:31 am

   Tampereen kauppahalli on loistava 🙂

   Reply
 • Miraorvokki/Pöndekengissä
  7 heinäkuun, 2018 at 7:57 am

  Laukontorin kupeeseen on auennut nyt myös uusi saunaravintola Kuuma! Kävin avajaisissa ja vaikutti kivalta paikalta! 🙂 Tässä oli hyviä vinkkejä Tampereelle. Ihana, vanha kotikaupunki.

  Reply
  • Sandra
   8 heinäkuun, 2018 at 6:22 am

   Tämä pitää testata ehdottomasti! Kiitos vinkistä 🙂

   Reply

Leave a Reply