Menu
Yleinen

Syksyn tuulet

dream_quote_photo_content_favorite_arts_dreams-67ee4cd6021e18cf1a33cf5156c219c7_h_largeKesä tuntuu olevan aina sellaista villin huoletonta aikaa. Mieli riemuitsee yhdessä loistavan auringon kanssa ja arjen huolet sulavat lämpimiin säteisiin. Huominen on kaukana, jossakin yöttömän yön toisella puolen eikä ole olemassa mitään muuta kuin juuri tämä ihana kesäntuoksuinen hetki. Syksy puolestaan tuo mukanaan kalenterit, tehtävälistat, kansalaisopiston kurssit, opintosuunnitelmat, kuntosalijäsenyydet ja kaikki arjen rutiinit, joiden tehtävänä pitäisi olla palauttaa ihmiset takaisin ruotuihinsa. Syksy pakottaa fokusoitumaan ja suuntaamaan mielen kohti tulevaa. Mihin haluan mennä? Mitä haluan elämälläni tehdä? Minkä projektin otan itselleni seuraavaksi?

dream-catch-Favim.com-535282Kulunut kesä kaikessa ihanuudessaan toi mukanaan myös elämää pysäyttäneitä hetkiä, jotka muistuttivat konkreettisesti siitä, miten muutamassa ohikiitävässä päivässä, minuutissa tai silmänräpäyksessä moni asia voi kääntyä päälaelleen ja elämän peruspalikat saada uuden muodon. Kun joutuu tuntemaan oman pienuutensa ja voimattomuutensa aidosti arvokkaiden asioiden äärellä, todella huomaa sen, miten paljon elämässä tuhlaa aikaa ja ajatuksia täysin merkityksettömiin asioihin. Miten turhan paljon olen kantanut huolta joistakin merkityksettömistä työjutuista, jotka ovat loppujen lopuksi menneet ihan hyvin tai kouluarvosanoista, joilla ei ole ollut mitään merkitystä myöhemmän elämän kannalta. Kuinka monia tuhansia tunteja olenkaan käyttänyt sohvalla typeriä keskustelupalstoja lukien tai turhia tv-sarjoja tuijottaen, vaikka olisin voinut tuonkin ajan käyttää paljon paremmin. Jos minulla on edes pienikin aavistus siitä, mihin haluaisin elämääni käyttää, miksen tee juuri sitä? Miksi mieluummin valitsen päivästä toiseen tehdä jotakin täysin merkityksetöntä? Siksikö, että se on helpompaa?

dream-wist-do-quotes-inspiring-Favim.com-564728En oikein tarkalleen tiedä, mikä tämän postauksen pointti oli. Haluan kaiketi jollakin tavalla sanoa, että aion pyrkiä jatkossa elämään yhä enemmän sellaista elämää kuin oikeasti haluan elää. Aion rohkeammin tavoitella unelmiani ja saavuttaa sellaisia tavoitteita, jotka ovat olleet pitkään tekemättä. Moni asia on nyt auki elämässäni enkä oikein osaa sanoa, mitä lähitulevaisuus tuo tullessaan ja mihin suuntaan lähden seuraavaksi. Toisaalta tällaisessa risteyskohdassa eläminen on hauskaa ja toisaalta raastavaa. Uskon kuitenkin vakaasti siihen, että kun ihminen on jotain päättänyt elämässään tavoitella, elämä tuo eteen mahdollisuuksia, jotka vievät yhä lähemmäksi noita tavoitteita ja unelmia. Täytyy vain pitää silmät ja mieli avoinna kaikille mahdollisuuksille.

58963-Live-As-You-Dream

6 Comments

 • Jerry / Pako Arjesta
  7 lokakuun, 2014 at 9:07 pm

  Hienosti kirjoitettu kokonaisuus :). Mielenkiintoista ja herättävää pohdintaa, vaikket nyt tarkalleen tietänyt, mikä postauksen pointti oli. Ei sitä aina tarvitsekaan tietää, niin kuin ei elämässäkään :). Tällaisia asioita pohtivat ihmiset ovat valovuosia niiden edellä, jotka eivät kyseenalaista mitään eivätkä aktiivisesti yritä kehittää itseään / elämäänsä.

  Reply
  • sandra
   7 lokakuun, 2014 at 9:40 pm

   Kiitos, sinä se aina osaat olla niin kannustava :). Välillä mielessä käy niin kova ajatusprosessi, että se on vain pakko saada ulos, vaikka lopputulos ei ihan punaista lankaa olisi nähnytkään. Tykkään säännöllisin väliajoin reflektoida omaa elämääni ja tehdä ehkä pientä hienosäätöä siihen. Nyt vain tuntuu, että kaikki kaipaisi kunnollista ravistelua ;D.

   Reply
   • Jerry / Pako Arjesta
    7 lokakuun, 2014 at 10:38 pm

    Sellaisia me positiiviset ihmiset olemme (kuten sinäkin) ;). Mutta kiva, että arvostat :).

    Harvemmin ne ajatukset järjestyy niin kuin haluaisi, että ne voisi helposti ilmaista muille. Se on yleensä kovaa kaivelemista ja selkeyttämistä vaativaa hommaa, mutta sillä tavalla ihminen oppii tuntemaan itsensä entistä paremmin. Yleensä silloin myös tapahtuu jotain, kun tuntuu tuolta, että nyt oikeasti kaipaa sitä muutosta 🙂

    Reply
    • Sandra
     8 lokakuun, 2014 at 7:24 am

     Viisaita sanoja, jälleen kerran. Puheistasi huomaa, että olet itse tehnyt paljon vastaavanlaista pohdintaa. 🙂

     Reply
     • Jerry / Pako Arjesta
      8 lokakuun, 2014 at 7:51 am

      Kiitos :). Usko pois, et arvaakkaan kuinka paljon :P. Tämä vuosi ei ole ollut siitä helpoimmasta päästä tuon oman henkisen hyvinvoinnin kannalta :).

 • Sandra
  8 lokakuun, 2014 at 4:29 pm

  Ikävä kuulla, toivottavasti vuosi lähtee tästä syksystä parempaan suuntaan. 🙂

  Reply

Leave a Reply