Menu
Elämä

30 faktaa minusta

Vähän aikaa sitten Otto kokosi itsestään 30 faktaa, jota oli niin mielenkiintoista lukea, että päätin myös julkaista itsestäni vastaavat. Vaikka toim.huom. oma persoonani ei kyllä mitenkään yllä samaan värikkyyteen kuin alkuperäiräisen aiheen keksijällä, ehkä jotkut lukijat pääsevät kuitenkin vähän lähemmäksi kirjoittajaa ruudun toisella puolella. Vaikka miten kovasti tykkään lukea matkajuttuja, silti kaikista kiinnostavinta blogeissa on aina se persoona, joka aikaa myöten tulee jopa niin läheiseksi, että tuntuu kuin seuraisi tuttavan toilailuja ja mietteitä. Nyt sitten seuraa matkailuun liittyviä ja liittymättömiä faktoja, silvuplee.

1. Tulen paljon paremmin toimeen poikien kuin tyttöjen kanssa. Musta yleensä tuntuu, että tytöt piilosalaa vihaa mua, enkä yleensä kerro naisille itsestäni mitään oikein kovin syvällistä. Naiset on yleensä mulle olemassa vain jollain pinnallisella small talk -tasolla, ja joskus tunnen itseni aika vieraaksi naisten sosiaalisten käytöskoodien ja -normien viidakossa. Mulla on ehkä kaksi suhteellisen läheistä naispuolista ystävää, enkä voisi kuvitellakaan osallistuvani millekään ”wild shopping, gossiping, girlfriends 4ever” -tyttöjen iltaan.

2. Edelliseen kohtaan löyhästi liittyen olin lapsena poikatyttö, joka kiipeili puissa, leikki intiaania ja oli älyttömän kiinnostunut kivistä, simpukoista ja dinosauruksista. Juoksentelin metsässä polvet ruhjeella, leikin poikien kanssa, rakentelin majoja ja roikuin puuhun kiinnitetyissä köysissä. Pohjimmiltani olen tällainen edelleen. Ihmiset, jotka on tutustunut muhun aikuisena, pitää mua kuitenkin yllättäen yleensä jonkinlaisena prinsessana ehkä siksi, että tykkään meikata ja laittautua tai jotain, mutta oikeesti sisimmässäni olen kyllä sellainen pieruverkkariryönäpossu.

3. Musta olisi hirveän kiva osata laulaa tai tehdä käsitöitä, mutta olen luopunut toivosta. En ole yhtään musikaalinen, mutta sitäkin enemmän arvostan näitä taitoja muissa.

4. Olin teininä nykyistä noin 20 kiloa lihavampi, mutta sitten lukion jälkeen ja yliopistoaikoina laihdutin nykyiselleni.

IMG_2873

5. Kun kirjoitan tällaisia vapaamuotoisia tekstejä, en niin jaksa välittää, mutta normaalisti olen aikamoinen pilkku- ja äidinkielinatsi. Silmään pistää muiden tekemät pilkkuvirheet tai se, että suomalainen tai suomen kieli kirjoitetaan isolla tai muut klassiset virheet. Ei se häiritse, mutta huomaan ne aina. Samalla inhoan niitä ihmisiä, jotka huomauttelevat muille näistä virheistä tai vaikka yrittävät tehdä muiden argumenteista merkityksettömiä kielioppipuutteiden vuoksi. Tiedätte varmaan ihmisryhmän, joka huutelee keskustelupalstoilla ”Opettele kirjoittamaan ennen kuin tulet tänne pätemään” -tyylistä, kun eivät keksi mitään oikeaa vasta-argumenttia toisen mielipiteisiin.

6. Olisin halunnut lähteä vaihtoon yliopistoaikana ja käytin lukuisia tunteja eri yliopistojen sivujen selailuun ja suunnitteluun. Ei tullut kuitenkaan lähdettyä, koska nopea valmistuminen, poikaystävä ja niin edelleen. Onneksi sentään myöhemmin tuli toteutettua unelma ulkomailla asumisesta.

7. Olen erityisesti lukioaikana ollut aikamoinen hikari ja ylioppilaskirjoituksissa kirjoitin viisi laudaturia ja eximian pitkästä matikasta. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri.

8. Tähän perään on hyvä lisätä, että näin jälkeenpäin olisin voinut lukiossa päntätä vähemmän ja elää enemmän.

9. Koko ajan vahvistuu ajatus, että haluaisin töiden ohessa palata takaisin opiskelemaan jotain. Ehkä viestintää tai matkailualaa tai parhaimmillaan jotain, jossa voisin nuo kaksi naittaa keskenään, mutta sopivan oloista tutkintoa ei ole vielä oikein löytynyt. Tuntuu, että aivot surkastuu, kun niitä ei ole juuri pariin vuoteen käyttänyt (tai sitten syytän goonia, jota tuli juotua farmiaikana).

10. Olen todella huono spatiaalisessa hahmottamisessa. Joka kerta mun pitää miettiä, kumpi on vasen ja kumpi oikea.

11. Olen ollut kaksi kertaa kihloissa.

IMG_3621

12. Elämäni ensimmäinen varsinainen kesätyöpaikka oli jäätelökioskin myyjä. Kiva ja rento työ, jossa kuitenkin kohtaa kaikenlaisia kulkijoita. Pahimpia kusettajia ja valittajia oli vanhat mummelit, jotka väitti, että maksoivat viisikymppisellä, vaikka varmasti antoivat vain kaksikymppisen. Jotkut vanhat miehet yritti ostaa seksiä ja tarjosi 50 € suihinotosta.

13. Olen puhdas aamuvirkku. Nukuttamaan alkaa jo kymmenen jälkeen ja herään kuuden seitsemän aikoihin ilman herätyskelloa. Parhaimpia hetkiä ovat rauhalliset aamut, kun voi hiljaisuudessa puuhailla omia juttujaan.

14. Mun elämässä on ollut kaksi käänteentekevää vuotta. Toinen oli lukion jälkeen, kun pidin välivuoden. Olin töissä, muutin omaan kämppään, ajoin ajokortin ja matkustin Australiaan ja Uuteen-Seelantiin. Sinä vuonna päätin, mihin aion opiskelemaan ja elämä sai tietynlaisen suunnan seuraaviksi vuosiksi. Toinen vuosi oli 2015, jolloin oikeastaan hylkäsin edeltävän suunnan ja otin ihan uudenlaisen kurssin eteenpäin.

15. En juurikaan seuraa Suomen uutisia, kun kyllästyin pessimistiseen meininkiin, negatiivisuuteen ja valittamiseen (negatiivisuus pätee kyllä melkein kaikkiin uutisiin). Rehellisesti sanoen ei hirveästi kiinnosta, mitä kotimaassa tapahtuu. En koe olevani erityisen Suomi-rakas, vaikka monia asioita Suomessa arvostankin.

16. Rakastan täyttä, puhdasta ja esteettistä jääkaappia. Kotona siivosin jääkaapin vähintään kerran viikossa ja sitten kävin kaupassa täyttämässä sen kaikella hyvällä. Tykkäsin järjestellä tavaroita jääkaappiin ja sitten ihailin sitä, kun se oli valmis. Ei hyvää päivää!

IMG_3333

17. Melkein mikään ei ole ihmisessä niin epämiellyttävää kuin negatiivinen asenne. Kaikesta löytyy jotain huonoa, palikat on aina patterin välissä, kaikkialla on enemmän tai vähemmän paskaa. Muutokset ovat vain uhkia, kaikkeen suhtaudutaan tympääntyneen sarkastisesti ja positiiviset ihmiset ovat vain todellisuuden kieltäviä hölmöjä. Vaikka aurinko paistaisi, olisi lämmin kesäpäivä ja kädessä olisi jäätelötuutti, niin vähintäänkin jäätelö on liian kallista, on tuskaisen kuuma ja mistään ei voi nauttia, kun on kärpäsiä. Hei, sulle on annettu tää elämä, haluatko kulkea sen läpi naama norsunv***lla?

18. Rakastan ja kaipaan meidän perheen koiria ihan hirveästi ja puhun niistä joka päivä.

19. En halua lapsia. En yleisesti pidä lapsista, vaan kuten aikuisistakin, pidän joistakin lapsista heidän persoonansa vuoksi. Yleisellä tasolla vauvoissa tai lapsissa ei ole mitään erityisen suloista (paitsi pienet kengät on aika söpöjä).

20. Mä oon aika hyvä säästää rahaa.

IMG_2420

21. Mun unelma on tehdä töitä, jossa pystyn yhdistämään matkailun ja viestinnän, asua ison kaupungin keskustassa tai meren rannalla ja siten että mulla olisi joku maaseutupaikka, johon tulla rauhoittumaan. Haluaisin tienata riittävästi, että voisin elää laadukasta elämää nauttien hyvästä ruoasta, juomasta, reissuista ja aktiviteeteista.

22. En tykkää erityisesti kissoista. Ehkä siksi, että olen ollut niille allerginen, niin en ole päässyt tutustumaan yhteenkään kissaan kunnolla, enkä oikein ole päässyt sisälle niiden sielunmaailmaan.

23. Olen ollut tosi kova lukutoukka aikanaan ja nuorempana haaveilin, että musta tulisi kirjailija. Ehkä tämä blogi on riittävän lähellä :D. Yksi parhaista kirjoista, joita olen lukenut on Why Nations Fail: The Origins of Power, Prosperity, and Poverty. Vaikka olen sitä mieltä, että kirjassa esitetyt syyt eri valtioiden köyhyyteen tai rikkauteen eivät ole ihan niin yksioikoisia, antoi kirja kuitenkin ihan uuden perspektiivin siihen, miksi maailma on sellainen kuin se nyt on.

24. Inhoan hyppäämistä alas jostain, oli se korkealla tai matalalla. Ihan vaikka tuolilta alas hyppääminen tuntuu vastenmieliseltä. Sinällään en pelkää esimerkiksi korkeita paikkoja.

25. Tykkään lukea kirjoista ja netistä kaikkea self-help -roskaa. Ei musta koskaan tule parempaa ihmistä kuitenkaan.

26. Mulla on kaksi pikkusiskoa. Näen heidät aina sellaisina pieninä höppänöinä, vaikka aikuisia naisia kumpainenkin ovat nyt. Siskot <3.

IMG_2325

27. Joka aamu mulla on samat rutiinit. Kahvia, tietokonetta ja kännykän räpläystä ainakin tunti ennen kuin voin aloittaa mitään.

28. Mulla on kuusi lävistystä eikä yhtään tatuointia.

29. En jaksa laskea, kuinka monessa maassa olen käynyt. Ehkä jotain kahdenkymmenen ja kolmenkymmenen väliltä, mutta sitten toisaalta olen käynyt esimerkiksi Australiassa neljä kertaa. Seuraavia matkahaaveita on Uusi-Seelanti (working holidaylla), Etelämanner ja Kaakkois-Aasia.

30. En ole erityisen luova. Oli jopa vaikea keksiä kolmekymmentä kohtaa, joissa yhdistyy tietty yksityisyys ja silti elämän paljastaminen.

Tässä on teille pala minusta.

IMG_0531

12 Comments

 • MackSF
  3 helmikuun, 2016 at 11:28 pm

  Kohta 1 jäi vähän epäselväksi…

  Reply
  • Sandra
   4 helmikuun, 2016 at 8:00 am

   Okei, yritin sanoa, että mun on helpompi tulla toimeen ja ystävystyä miesten kuin naisten kanssa. Oli lipsahtanut pojat ja tytöt alkuun väärinpäin. Homma korjattu, kiitti! 😀

   Reply
 • jerina
  4 helmikuun, 2016 at 9:18 am

  Hauska postaus! 😊 Mäkin tykkään järjestellä ja täyttää jääkaappia ja sitten ihailla sitä! Haluaisin aina, että hyllyt on järjestetty niin, että yhdellä on proteiinit, toisella vihannekset, kolmannella maitotuotteet jne. ja ärsyttää, jos joku sotkee järjestyksen…

  Reply
  • Sandra
   5 helmikuun, 2016 at 9:38 pm

   Hyvä, että löytyy toinen samanlainen. Ennen olin ihan puolineuroottinen kaappien järjestyksen kanssa, mutta nyt oon lepsumpi. Onneksi.

   Reply
 • hennamaria.j
  5 helmikuun, 2016 at 5:22 pm

  Haha, kiva postaus 🙂 Tulit heti tutummaksi, vaikka pyrin välttämään ajatusta, että toista ihmistä voisi koskaan kovin hyvin tuntea. Oli hän bloggaaja tai aviomies tai kuka tahansa. Aion jatkaa blogin lukemista siitäkin huolimatta että mulla on tyhjä ja likainen jääkaappi, tykkään kahdesta lapsesta (omastani ja yhdestä toisesta) ja en jaksa enää kovinkaan paljon matkustaa 😉

  Reply
  • Sandra
   5 helmikuun, 2016 at 9:37 pm

   Mahtava kommentti ja kiva, että pysyt mukana kuitenkin :D. Samoin mäkin tykkään joistakin lapsista, kun ne sattuu olemaan mahtavia tyyppejä. Samasta syystä tykkään joistain aikuisistakin. Enkä kyllä koskaan arvostele muiden jääkaappeja, erityisesti kun omat tavarat on pussissa jossain hostellijääkaapin perukoilla.

   Reply
 • marikaw
  11 helmikuun, 2016 at 7:22 pm

  Mäkin oon alottanu työurani jäätelökioskilta. 😀 Se oli ihan kamalaa, hirveitä kusettajia just, mua kusetti myös työnantaja, ei ollut työsopimusta, vuorot peruttiin aamulla jne. Ei haitannut 17-vuotiasta Marikaa kyllä yhtään kun sai kesäpäiviä vapaaksi. Hajosin tolle goonille ja aivojen surkastumiselle. 😀

  Reply
  • Sandra
   12 helmikuun, 2016 at 9:06 am

   Mä aloitin omalla äitillä ja sain varmaan 5 euroa tunti palkkaa, mutta ei Särkänniemi maksanut yhtään enempää noihin aikoihin ja työn raskaus oli ihan eri svääreistä.

   Reply
 • laura / to travel is to live
  25 helmikuun, 2016 at 7:22 pm

  Sitten kun keksit työn missä voi yhdistää matkailun ja viestinnän niin vinkkaahan mullekin, se on ollut mullakin tässä nyt haaveena jonkun aikaa 😀 Nyt tosin tradenomiopinnoissa erikoistun viestintään ja alla jo matkailualan restonomin tutkinto joten koulutus ainakin on kohta kunnossa 🙂

  Reply
  • Sandra
   25 helmikuun, 2016 at 11:09 pm

   Sulla on just priimakoulutus ainakin! Mä luin opintojen ohella viestintää ja pääaineena on markkinointi, mutta vielä voisin tuota viestinnän osaamista kasvattaa. Matkailualan koulutus puuttuu vielä kokonaan…

   Mulla on jo itselleni työidea, mutta saattaa olla hiuppasen kaukana, että mitään tällaista saisin ikinä! 😀 Ja siis mun ultimate-unelma olis, että voisin olla matkatoimittaja, joka pääsee tekemään juttuja maailmalta ja jolla olis joku laadukas BBC-tyylinen oma matkailuohjelma. Esimerkiksi hyvä aihe ohjelmalle voisi olla sellainen, että menen viikoksi pariksi tutustumaan naisten arkeen eri osissa maailmaa ja elän itsekin samoin kuin he. Esimerkiksi L.A:ssa elävän parikymppisen naisen elämän jälkeen voisi olla hyvä kontrasti matkata vaikka Indonesiaan syrjäiselle saarelle ja elää siellä arkea paikallisen naisen silmin.

   Reply
   • laura / to travel is to live
    26 helmikuun, 2016 at 8:09 pm

    Eikä, mäkin oon haaveillu matkatoimittajan hommista! 😀 Kirjallisista tosin kun en tiedä miten luonteva olisin kameran edessä 😀 Toi ois mielenkiintoinen idea, todellakin katsoisin. Vähän niinku Arman-tyylinen ohjelma mutta eri näkökulmaa!

    Reply
    • Sandra
     2 maaliskuun, 2016 at 3:36 am

     Joo, ehkä mulle joskus joku tv-yhtiö tarjois tuollaista formaattia (in my dreams)!

     Reply

Leave a Reply