Menu
Kreikka / Yleinen

Aurinkoinen Parga ja pohdintaa elämästä

Kuten aiemmassa postausessani mainitsin, rakastan Kreikkaa ja olen matkustanut suhteellisen paljon eri Kreikan saarilla. Viimeisin matkani suuntautui kuitenkin Kreikan mantereelle Pargan kaupunkiin.  Olin päättänyt pitää kesälomaa reilun viikon verran jo toukokuussa, eikä minulla ollut mitään suunnitelmia kyseiselle viikolle. Vaihtoehtoina oli käytännössä joko viettää loma kotona tai mennä rentoutumaan vanhempieni luokse maaseudulle. Päätin kuitenkin toisin. Päädyin katselemaan edullisia matkoja eteläiseen Eurooppaan ja silmiini sattui viikon matka Pargassa Kreikassa. Sen kummenpia miettimättä varasin matkan ja jäin odottamaan turkoosinsinistä merta ja kreikkalaista tunnelmaa kuin kuuta nousevaa. Usein tällaiset nopeasti ja spontaanisti tehdyt päätökset osoittautuvat parhaimmiksi.

IMG_5163 IMG_5164 PargaParga on pieni kaupunki Kreikan mantereella. Asukkaita ei ole varsinaisessa kaupungissa kuin reilu 2000, mutta tietenkin turistit moninkertaistavat ihmismäärän. Koska Parga on mantereella, matkaajan on helppo tehdä retkiä myös läheisiin kaupunkeihin ja kyliin. Ateenaan on matkaa kuitenkin noin seitsemän tuntia, joten sinne ei ihan yhden päivän reissua pysty tekemään. Varsinainen Pargan kylä on amfiteatterin muotoinen alue, joka keskittyy viehättävän pienen sataman ympärille. Sataman tuntumassa sijaitsee valtaosa ravintoloista, kaupoista ja osa hotelleista. Kaupunkina Parga on mäkinen siten, että alhaalla olevasta satamasta maasto lähtee nousemaan hyvin nopeasti. Pargan alueen isoin ranta Valtos on korkean mäen takana, jonka kipuaminen luonnistuu kyllä hyvin tällaiselta nuorelta, mutta omalle isovanhemmilleni tai lastenvaunujen kanssa liikkuville en voisi Pargaa suositella juuri noiden korkeuserojen takia. Oma hotellini sijaitsi Valtos-rannan puolella, joten kun päivällä ja illalla halusin lähteä kaupungille, minun oli noustava ylös mäen päälle ja laskeuduttava alas satamaan. Sama matka tietenkin takaisin hotellille. Kunto kasvoi kohisten kivutessä mäkeä ylös ja alas!

IMG_5200 IMG_5195 IMG_5194 IMG_5193Lähdin matkaan yksin, ja Parga oli mielestäni loistava kohde ilman seuralaista matkaavalle. Paikka oli pieni, idyllinen ja turvallinen ja itse keksin ainakin viikoksi riittävästi tekemistä. Sain olla kohtuullisen hyvin rauhassa, enkä joutunut kuuntelemaan kovin paljoa ei-toivottuja iskuyrityksiä. Hain matkalta pääosin puhdasta lepoa ja rentoutumista ja siihen Parga oli täydellinen. Nautin auringon lämmöstä ja meressä uimisesta, hyvästä ruoasta ja leppoisasta elämänmenosta. Välillä matkoilta ei kaipaa mitään muuta.

IMG_5381 IMG_5388 IMG_5222 Kukka

Pargan meriYksin matkustaessa voi kuunnella vain omia mielihalujaan ja tehdä, mitä ikinä haluaa. Välillä on muutenkin hyvä olla hiljaa omissa ajatuksissaan ja antaa omien tunteiden ja mietteiden nousta jostakin alitajunnasta. Ensin ajatukset poukkoilevat rauhattomasti töissä ja muissa arkipäivän ongelmissa, mutta muutaman päivän kuluttua päässä alkaa seljetä. Tämän jälkeen mielestä alkaa pulpahdella oivalluksia, niitä huikeita idiksiä ja unohdettuja toiveita ja tavoitteita. Yksin matkatessa ehtii myös pohtia omaa elämäänsä ja sitä, mitä haluaa seuraavaksi tehdä. Itsekin tein näin ja Pargan matkalla sain tehtyä muutamia omaa elämääni koskevia päätöksiä. Päätin muun muassa sen, että alan kirjoittamaan matkustamiseen painottuvaa blogia. Päätin myös, että en enää ikinä jätä tekemättä jotakin haluamaani asiaa vain siksi, että minua pelottaa. Olen yrittänyt elää tämän periaatteen mukaan ja huomannut, että olen saanut sen ansiosta tehtyä pieniä hauskoja juttuja.

IMG_5342 IMG_5236 IMG_5231Elämä on paljon kivempaa, kun tekee asioita, vaikka olisi epävarma tai peloissaan. Suosittelen siis lähtemään matkalle yksin, jos sitä haluat. Suosittelen tarttumaan elämässä eteen tuleviin mahdollisuuksiin. Suosittelen tekemään rohkeita omaa elämää koskevia päätöksiä ja jopa välillä hyppäämään tuntemattomaan. Suosittelen tavoittelemaan unelmia ja tekemään niistä todellisuutta. Muille on helppoa suositella asioita, mutta oman elämän kohdalla alkaa helposti pelottaa. Itsekin mietin kovasti isoja omaa tulevaisuuttani koskevia juttuja ja vaikka ”tiedän” vastauksen sisimmässäni, emmin silti. Pelottaa niin vietävästi. Yritän kuitenkin tehdä ratkaisut pitäen mielessäni Pargassa tekemäni päätöksen, etten jätä enää tekemättä asioita vain siksi, että ne pelottavat.

Rohkeushan ei ole pelon puutetta, vaan sitä että toimit pelosta huolimatta.

9 Comments

 • Jerry / Pako Arjesta
  27 kesäkuun, 2014 at 8:50 am

  Hienolta vaikuttava paikka, mutta sitäkin tärkeämpää oli se, mitä sait tuolla aikaiseksi 🙂 . Mielestäni teit upeat päätökset matkasi aikana ja sitäkin hienompaa on se, että toimit nykyään niiden mukaisesti! Ja tuo viimeinen lause on niin totta 🙂 . Tavallaan haluaisin sanoa tähän enemmänkin, mutta toisaalta tuntuu siltä, ettei tähän ole enempää sanottavaa. Jatka samalla asenteella!

  Reply
  • sandra
   27 kesäkuun, 2014 at 9:48 pm

   Kiitos! Paljon tsemppiä ja inspiraatiota olen saanut myös sun vastaavista pohdinnoista. En ehkä ihan täysin tällä hetkellä elä kaikkien päätösten mukaisesti olosuhteiden pakosta, mutta ehkä tärkeintä on se, että on tehnyt päätöksen lähteä kulkemaan pienin askelin omien toiveidensa suuntaan. Samoin sulle, jatka samalla asenteella! Toivottavasti toteutat haaveesi ja pääset lähtemään Lappeenrannasta, jos sitä todella haluat 🙂

   Reply
   • Jerry / Pako Arjesta
    28 kesäkuun, 2014 at 12:02 am

    Se on kiva tietää, että omistakin jutuista on joillekin hyötyä 🙂 . Tärkeintä on, että tekee jotain niiden tavoitteiden ja päätöstensä eteen, mutta eihän kukaan pysty koko ajan täysillä painamaan eteenpäin. Pitää muistaa olla itselleen myös tarpeeksi armollinen. Kiitos, ehdottomasti jatkan 🙂 . Hyvin tämä on toiminut tähänkin mennessä 😉 .
    Uskon, että toteutan sen jossain vaiheessa ainakin jossain muodossa, koska olen vähän sellainen, että asia on hoidettava, jos niin vain päätän tehdä 😛 . Mutta nyt on ensiksi tähtäimessä uusi Tokion reissu vielä tänä vuonna, jos kaikki menee putkeen 😀

    Reply
    • sandra
     28 kesäkuun, 2014 at 8:06 am

     Sulla on hyvä asenne, että mennään asia kerrallaan eteenpäin. Olen niin malttamaton, että haluaisin saada kaiken kerralla: unelmatyön, kropan ja niin edelleen. Yritän oppia etenemään pienin askelin!
     Odotan sitten innolla postaustasi Tokiosta! Olen itsekin miettinyt, että jos lähtisin käymään Australiassa ja Uudessa-Seelannissa, voisin tehdä esimerkiksi viikon välilaskun Tokiossa, niin tulisi yksi mielenkiintoinen paikka yhdellä iskulla 🙂

     Reply
     • Jerry / Pako Arjesta
      29 kesäkuun, 2014 at 2:01 am

      Kiitos 🙂 . Olen huomannut, että pari suurta muutosta samaan aikaan on maksimi, jonka voin itse hallita. Siispä esimerkiksi rahan ansaitseminen ja laihduttaminen menevät vielä jotenkin samaan aikaan, mutta siihen on vaikeaa lisätä mitään kolmatta. Mutta sekin tietysti aina hieman riippuu 🙂 . Parastahan on se, jos voi keskittyä yhteen asiaan kerrallaan aina jonkin aikaa. Olen itsekin todella malttamatonta ja kärsimätöntä sorttia, joten en ehkä ole paras neuvomaan näissä asioissa 😛 . Kuitenkin se auttaa tuossa malttamattomuudessa, jos alkaa tekemään asioiden eteen jotain 😉

      Kiva, jos jaksat vielä lukea sitten uusiakin postauksia, vaikka vanhojakin taitaa tulla vielä pari x). Uudet tulevat olemaan kuitenkin taas eri asioista… toivottavasti.

      Viikon välilasku kuulostaa mahtavalta idealta! Suosittelen täysillä 🙂 . Mutta silloin kannattaa suunnitella, mitä oikeasti haluaa kokea, koska viikko Tokiossa on toisaalta todella lyhyt aika, vaikka kaikenlaista ehtiikin näkemään 🙂

 • sandra
  29 kesäkuun, 2014 at 1:33 pm

  Kiitos paljon vinkistä! Jos tämä onnistuisi järkevällä hinnalla, jäisin ehdottomasti Tokioon viikoksi. Jo viime reissulla olisin halunnut mennä Tokion kautta, mutta päädyimme menemään Singaporesta Melbourneen. Luulin jo, että viikko olisi ruhtinaallinen aika Tokiossa, mutta ei ehkä sitten niinkään ;).
  Yritän nyt keskittyä sitten muutamaan juttuun kerrallaan, jos sitten onnistumisprosentti olisi korkeampi. Toki säästämisen hoidan siten, että laitan palkkapäivänä aina rahat sivuun säästöön, joten se ei vie paljon energiaa :). Näitä työssäkäyvän etuja, jotka eivät taida ihan yrittäjän kohdalla päteä.

  Reply
  • Jerry / Pako Arjesta
   29 kesäkuun, 2014 at 3:23 pm

   Ajankäsite on kaikessa niin suhteellista. Toisille viikko voi olla liikaa, mutta esimerkiksi itselleni 2 viikkoa oli aivan liian vähän, koska olen niin fanaattinen Japanifani 😛 . Eli viikko on erinomainen aika sellaiseen sopivaan pintaraapaisuun, jos kyseessä on pelkkä ”layoveri”. Mutta jos lähdet varta vasten Tokioon, suosittelen varaamaan sen kaksi viikkoa. Anything is better than nothing 🙂

   Periaatteessa ei päde ihan samalla tavalla, mutta toisaalta taas pätee. Oikeastaan se on kiinni siitä, miten päättää hoitaa omat raha-asiansa. Itse teen juurikin niin, että teen periaatteessa vuoden budjettisuunnitelman (siis omista varoistani… nyt ei puhuta tavallaan firman rahoista, vaikka ne ovat yksi ja sama asia omalla kohdallani) ja mietin paljonko siirrän säästötilille jokaisesta ”palkasta” eli laskutuksesta. Yrittäjän pitää olla erittäin tarkkana tuloistaan ja menoistaan, sillä olisi helppoa esimerkiksi käyttää kaikki verorahat johonkin muuhun, sillä verothan eivät mene suoraan laskusta. Siispä pitää olla sitä self-controllia 😛

   Reply
 • Auli
  11 syyskuun, 2019 at 8:59 am

  Parga sopii erittäin hyvin myös yksin matkaavalle. Siellä tapaa vuosittain enemmän ja enemmän yksin matkaavia. Hotelleissa on varaa valita mieleisensä eli joko ytimestä tai sitten vähän vähemmältä alueelta jossa ei tarvitse kiivetä ylös rinteitä. Ruokapaikkoja on runsaasti kylän eri puolilla. Pargasta on tullut jokavuotinen lomapaikka kun sen aikoinaan löysi. Ensi vuonna jälleen ja kahdeksi viikoksi. Nyt oli mahdollinen vain yksi viikko.

  Reply
  • Sandra
   14 syyskuun, 2019 at 5:56 am

   Kuulostaa hyvältä. Itse myös tykästyin Pargaan kovasti, eikä kipuaminen kylien välillä haitannut ollenkaan. Hotelleista löytyi myös paljon valinnanvaraa ja mielestäni ravintoloiden taso oli oikein hyvä. Se on aina kiva, jos löytyy paikka, jonne tekee mieli mennä uudestaan ja uudestaan. Usein paikallisetkin alkavat muistaa ja saa parempaa palvelua.

   Reply

Leave a Reply