Menu
Yleinen

Blogin uusi ulkonäkö

Tänään on ollut hieman ylimääräistä aikaa ja inspiraatiota päivittää blogin ulkonäköä. En todellakaan ole mikään ekspertti tietokoneen kanssa ja onnistuin tuhraamaan lukuisia tunteja ja hermojani, jotta sain edes pääosan blogin ulkoasusta sellaiseksi, että voin sen kelpuuttaa. Ihailen suuresti monia blogeja, jotka niin valokuviltaan, teksteiltään ja muulta ulkoasultaan hipovat, saavuttavat tai jopa ylittävät ammattimaiset kriteerit. Esimerkiksi Tämä Matka, Wanderlust Expert sekä Destination Unknown ovat mielestäni sellaisia sekä sisällöltään että visuaalisuudeltaan. Viime vuosina bloggaamisen suosio on kasvanut aivan huimiin lukuihin ja samalla se on nostanut rimaa erityisesti suosituimpien bloggaajien keskuudessa erottautua viimeisen päälle hiotulla ja tyylikkäällä blogilla. Itse olen vielä valovuosien päässä tästä, mutta ainakin tällä hetkellä olen kohtuullisen tyytyväinen tekemiini muutoksiin.

1. Ensinnäkin blogin bannerikuva on päivitetty. Mukana on kuvia viimeisimmiltä reissultani sekä Suomesta että ulkomailta sekä pari hieman vanhempaa otosta.

2. Jatkossa kaikki blogitekstit eivät näy etusivulla kokonaisuudessaan, vaan ne saa klikkaamalla auki. Tämä helpottaa erityisesti vanhempien kirjoitusten selaamista. Artikkelikuva ja teksti eivät vielä asetu etusivulla ihan niin kauniisti kuin haluaisin, mutta en osannut tehdä parempaa. Palaan tähän, kun inspiraatio iskee uudemman kerran ja jaksan taas uhrata tunteja pienten yksityiskohtien näpertämiseen.

3. Olen lisännyt ylävalikkoon linkit, joiden kautta on mahdollista seurata minua Instragramissa ja Pinterestissä. Pinterestissä en ole ollut viime aikoina kovin aktiivinen, mutta mikäli vuorokaudessa joskus liikenee lisäaikaa somettamiseen, niin kenties aktivoidun uudestaan sielläkin. Muutama on kysellyt, onko blogini vielä Facebookissa ja eihän se vieläkään ole. Pyrin todennäköisesti pian hoitamaan tilin sinne pystyyn, niin seuraaminen ja vuorovaikutus helpottuu entisestään.

Kuulen mielellään palautteita uudesta ulkoasusta ja otan kiitollisuudella kaikki muutkin kehitysehdotukset vastaan.

cropped-Kuvani.jpg

3 Comments

 • Anna / Tämä matka-blogi
  25 lokakuun, 2014 at 6:22 pm

  Oi kiitos 🙂

  Rantapallon ja Pallontallaajien pohjat eivät ole kovin helppokäyttöisiä ja luulisin, että me kaikki kolme mainitsemaasi bloggaajaa olemme viettäneet monta tuskaista tuntia rakennellen ulkoasua. Ja aina varmasti löytyy vielä lisää paranneltavaa.

  Sivusi näyttää hyvin selkeältä ja valoisalta ja varmasti tekemiesi muutosten myötä lukijoiden on nyt helpompi löytää myös vanhoja mielenkiintoisia kirjoituksia.

  Itse olen huomannut että maakohtainen hakemisto on todella suosittu. Eli kun materiaalia on paljon, se helpottaa entisestään kirjoitusten löytämistä.

  Facebook sivu on hyvä tapa jakaa kirjoituksia, joten kyllä se kannattaa tehdä. Toisaalta ei kaikista mahdollisista jakokanavista kannata stressiä ottaa. Itsellänikin se menee aina vähän fiiliksen mukaan. Joskus esim. Instagram on ykkösjuttu, joskus se taas unohtuu pitkäksi aikaa. Pinterestiä en ole koskaan oppinut kunnolla käyttämään.

  Blogin ulkoasun tekeminen on vähän sellainen ikuisuusprojekti 🙂

  Reply
  • Sandra
   25 lokakuun, 2014 at 8:55 pm

   Eipä kestä. Blogisi on ehdottomasti todella inspiroiva. Se ei ole pelkästään visuaalisesti kaunis laadukkaine ja suurine kuvineen, mitä hyvin monet suositut blogit ovat. Se, mikä edelleen on omasta mielestäni erottaa hyvän blogin laatublogista, on kyky kirjoittaa kielellisesti hyvää ja pohdittua tekstiä, ja tuota kirjoittamisen taitoa ei monella edes suositulla bloggaajalla ole. Sinulla tämä on. Esimerkiksi tuo autiomaasta kirjoittamasi teksti oli vaikuttava.

   Kiitos palautteesta ja vinkeistä. Lohduttavaa kuulla, ettei muillakaan ulkoasun tekeminen käy ihan käden käänteessä. Varmaan lopulta itselleni käy niin, että saan blogin ulkoasun sellaiseksi, että se miellyttää omaa silmää, olen tyytyväinen muutaman kuukauden ajan ja sitten alan kaivata taas pientä raikastusta. Sama kierre voi alkaa alusta.

   Olet oikeassa Facebookista. Ehkä nyt todellakin yritän saada sen hoidettua. Instagrammia käytän viikoittain, Pinterest on jäänyt vähemmälle. Twitterissä on tili, mutta se ei ole oikein täysin avautunut minulle. Jos pitäisi jokaisessa paikassa olla aktiivinen, niin eihän sitä ehtisi tehdä mitään muuta.

   Reply
 • Satu VW / Destination Unknown
  26 lokakuun, 2014 at 8:10 pm

  Luin tämän pikaisesti aamulla mutta en silloin ehtinyt kommentoimaan, mutta oli kyllä ihana sunnuntain aloitus, kiitos kovasti!! 🙂

  Täytyy tunnustaa että harva se päivä tulee mietittyä omankin blogin ulkonäköä, tuntuu siltä että taas pitäisi jotain tehdä ja noin 1000 asiaa voisi tehdä paremmin, mutta ei sitä kaikkea ehdi ja pysty tehdä, ja omat tekniset taidotkin tulevat tosiaan vastaan… Tuntuu että bloggaamisessa pitäisi nykyään olla ekspertti niin tekniikan puolella kuin valokuvaajana, kirjoittajana ja vielä sosiaalisen median markkinoinnin puolella… 🙂

  Mutta täällähän näyttää hyvältä! Tykkään kovasti siitä että blogitekstit saa klikkaamalla auki, helpottaa paljon jos haluaa lukaista vanhemman tekstin tai ei ole hetkeen käynyt vierailulla, näin pystyy kätevästi klikkailemaan postaukset auki sitä mukaa kuin haluaa.

  Ja sosiaalinen media juu… Sama täällä kuin Annallakin, välillä innostun jostain enemmänkin ja olen aktiivinen siellä, kunnes sitten taas innostus hiipuu tai ei ole vain aikaa. Pinterest on varsinkin sellainen missä olen aktiivinen aina ”silloin tällöin”… eli en kovin usein!! Mutta olen tullut siihen tulokseen että hauskaahan tämän täytyy olla, ja on turha stressata jos jotain ei ehdi tehdä eli keskityn niihin juttuihin mistä itse pidän eniten.

  Täytyypä tulla muuten tykkäilemään uusi FB-sivusi!! 🙂

  Reply

Leave a Reply