Menu
Australia

Glenelg – Adelaide

Ensimmäinen etappi kuukauden mittaista seikkailuani oli Adelaide. En suunnannut ollenkaan keskustaan, vaan olin hetken mielijohteesta varannut majoituksen Glenelg-nimisestä lähiöstä, aivan meren rannalta. Miten tyytyväinen olinkaan, kun näin, mihin olin saapunut. Vastassa oli leppoisa ilmapiiri, mukava valikoima ravintoloita, vanhoja huviloita ja tietenkin se meri. Adelaiden keskusta ei ole koskaan tehnyt minuun mitään suurta vaikutusta ja mielestäni koko kaupungista saa paremman mielikuvan, kun siirtyy vähän kauemmaksi kauniin luonnon pariin joko meren rannalle tai Adelaide Hillsille vuoristoon.

Tällaiset näkymät avautuivat kivenheiton päästä hostellistani.

IMG_8465 IMG_8475 IMG_8477 IMG_8480 IMG_8479 IMG_8481

Koko päivänä en oikeastaan tehnyt mitään erikoista. Kävin juoksulenkillä meren rannassa, illallisella, eksyin jopa kuntosalille ja löysin mieleni sopukoista motivaatiota kaivaa pääsykoekirjat esille. Parasta tällaisissa paikoissa on juuri se, että mitään erityistä tekemistä ei ole, joten voit antaa mielellesi luvan vain olla ja rentoutua. Vaikka arki Melbournessa oli ihanaa, olin kuitenkin koko ajan tavalla tai toisella menossa tai vain muuten uppoutunut kaikkeen tekemiseen ja meininkiin, enkä ehkä jättänyt tarpeeksi aikaa puhtaalle olemiselle. Glenelgissä sain olla vain.

IMG_8463 IMG_8462 IMG_8461 IMG_8459

Olin oikein tyytyväinen majoitukseeni aivan meren rannan läheisyydessä. Yövyin Glenelg Beach Hostellissa kuuden hengen female dormissa, joka oli oikein passeli yhdeksi yöksi. Rakennus oli vanha, 1898 valmistunut huvila, joka oli muutettu majoituskäyttöön. Hieman sokkeloinenhan se oli, mutta kai tuon ikäiset talot aina ovat. Ei huono vaihtoehto 30 AUD:n eli noin 20 euron hinnalla.

IMG_8484 IMG_8466 IMG_8469

Tänään olen jo aloittanut matkani Ulurulle ja Alice Springsille. Päivä on alkanut aikaisin, noin neljän maissa ja sisältänyt upean kävelyn Alligator Gorgessa ja tuntikausia istumista bussissa. Istun nyt huoneessani kirjoittamassa tätä ja kohta meillä on illallinen: perinteinen australialainen barbie! On jo nälkä! Tunnen tirisevien pihvien tuoksun ja kuulen muiden kilistelevän viini- ja siideripullojaan. Palaan taas huomenna, jos vain löydän aikaa aikaisten aloitusten ja tiukkojen päivien lomassa.

No Comments

    Leave a Reply