Menu
Australia

Maru Park ja Australian suloiset eläimet

IMG_5511

Yksi Australian parhaita puolia on ainutlaatuinen eläimistö, jollaista ei löydä mistään muualta. Farmilla näki päivittäin wallabeja, liskoja, kakaduja, sammakoita sekä välillä emuja, mutta kaupungissa eläinbongailut rajoittuvat aikalailla lokkeihin ja muihin lintuihin. Kun tulee tilaisuus päästä näkemään koaloita ja kenguruita livenä, se kannattaa ehdottomasti hyödyntää ja tässä tulee pikainen vinkki yhdestä paikasta Melbournen lähistöllä, jossa sen voi tehdä. Matkalla Phillip Islandille pingviinien pariin pysähdyimme myös Maru Parkissa, ja siellä pääsee tapaamaan sekä australialaisia luonnossa eläviä eläimiä kuin perinteisiä kotieläimiäkin. Melbournen lähistöllä muita paikkoja ovat Melbourne Zoo, joka on enemmän perinteinen eläintarha; erityisesti Australian eläimistöön keskittynyt Healesville Sanctuary ja Werribee Open Range Zoo, joka on myös perinteinen eläintarha, mutta siellä liikutaan safariautolla.

IMG_5496

Nämä oli tuiman näköisiä kavereita

IMG_5490

Koalat ignoorasivat ihmiset ja keskittyivät nukkumiseen.

 

IMG_5499

Dingoja

 

IMG_5506

Huomatkaa pussista pilkistävät koivet! 😀

IMG_5518

IMG_5472IMG_5481 IMG_5483 IMG_5486 IMG_5495 IMG_5497 IMG_5500 IMG_5503 IMG_5504 IMG_5507 IMG_5517

 Erityisesti jos on lasten kanssa liikkeellä, niin Maru Park on kiva paikka pistäytyä. Kenguruiden alueelle pääsee kävelemään ja niitä saa silittää ja ruokkia. Lisämaksusta pääsee silittämään myös koalaa ja ottamaan koalan kanssa kuvia. Lähtiessä saa mukaan myös ammattilaisen ottaman paperisen valokuvan. Ei kiinnostanut maksaa lisää pelkästä yhdestä kuvasta ja muutenkin koala näytti niin kyllästyneeltä koko touhuun, että ajattelin päästää sen vähemmällä. Mielenkiintoista oli myös lampaan kerintäesitys, jonka aikana kerrottiin keritsemisen historiasta ja villan käytöstä. Oli hauskaa seurata, miten valtaosin aasialaisista koostuva yleisö eläytyi prosessiin kohahduksin ja hihkahduksin (kuvia ja selfieitä unohtamatta) ja kun lammas oli keritty, kaikki puhkesivat suuriin suosionosoituksiin.

Maru Park on kiva, pieni paikka, jossa saa mukavasti kulutettua tunnin tai kaksi. Jos ottaa Phillip Islandille opastetun kierroksen, yleensä vierailu Maru Parkissa kuuluu mukaan pakettiin. Jos paikalle haluaa suunnistaa itsenäisesti, sisäänpääsy on noin 20 dollaria.

No Comments

    Leave a Reply