Menu
Australia

Miksi matkustaa Townsvilleen?

Townsville on rento ja historiallinen 200 000 asukkaan merenrantakaupunki Australiassa pohjoisessa Queenslandissa. Keskellä maaseutua, farmeja ja nukkuvia pikkukyliä Townsville tarjoaa tuulahduksen modernia kaupunkielämää ja sykettä. Farmielämän jälkeen vapaapäivä Townsvillessa tuntui joka kerta astumiselta toiseen ulottuvuuteen ja siirtymistä ajassa ainakin 50 vuotta eteenpäin takaisin nykyaikaan toimivan netin ja kunnollisen kahvin aikakaudelle. Townsvillen keskusta on mukava yhdistelmä historiallisia 1800-luvun siirtolaisrakennuksia ja uusia, moderneja lasikerrostaloja. Se on sopiva sekoitus merenrantaa, puistoja ja vuoristoa sekä tyylikkyyttä australialaisen rennolla otteella. Vaikka Townsville saattaa olla muita samankokoisia kaupunkeja tuntemattomampi, on se ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Mitä kaupungissa sitten kannattaa tehdä? Lue tämä, niin tiedät.

1. Fiilistele historiallista keskustaa

IMG_4725 IMG_4730 IMG_4736 IMG_4738 IMG_4740 IMG_4734 IMG_4741

 Vanhoja siirtolaistyylisiä rakennuksia, jotka on entisöity modernin elämän tarpeisiin, upeita seinägraffiteja, vehreitä puistoja ja kaunis satama. Townsvillen keskusta on sopivan pieni käveltäväksi yhdessä päivässä ja riittävän selkeä, että jopa tämä jota ei ole siunattu suuntavaistolla, onnistuu olemaan eksymättä. Poikkea kahville esimerkiksi Hoi Polloon ja tutustu illalla paikalliseen yöelämään. Bussilla pääsee myös Stocklandin ostoskeskukseen, jossa saa kulumaan koko päivän shoppailun parissa.

2. Nauti auringosta the strandilla

The Strand on aivan Townsvillen keskustassa sijaitseva ranta-alue, josta avautuu upeat näkymät Magnetic Islandille. Tämä on suosikkipaikkani Townsvillessä. Kaupunkia on siunattu vuosittain yli 300 aurinkoisella päivällä, joten hyvällä todennäköisyydellä pääset nauttimaan Strandilla auringosta ja lämpimästä merivedestä. Nappaa jäätelöt läheisestä jäätelöbaarista (kallista, mutta sen arvoista) ja suuntaa rannalle rentoutumaan. Ranta Townsvillessa on myös tuhat kertaa parempi kuin esimerkiksi turistien suosimassa Cairnsissa. Jostain syystä aina kun olen käynyt rannalla, siellä ei ole näkynyt kuin muutama hassu ihminen, joten todennäköisesti sinulla on runsaasti valinnanvaraa, minne rantapyyhe levittää. Taisin kylläkin nähdä rannalla jonkin krokotiili- ja haivaroituksen, mikä selittänee ihmisten vähyyden, mutta ei se ainakaan itseäni estänyt menemästä uimaan.

IMG_4748 IMG_4749 IMG_4750

3. Koe magnetic island

Yksi Townsvillen suosituimmista nähtävyyksistä on kaunis Magnetic Island -saari, jota tullaan katsomaan kauempaakin. Keskustasta menee säännöllisesti lauttoja saarelle ja takaisin, ja edestakainen matka kustantaa 32 dollaria hengeltä. Saarella on useita eri rantoja, joiden välillä on kätevintä kulkea omalla tai vuokratulla autolla, mutta matkat taittunevat bussillakin.

IMG_4751

Itse kävin Magneticilla vain Full Moon Partyissa, joten kuvia itse saaresta ei ole muuta kuin tämä Strandilta otettu.

4. Vaella castle hillille ihailemaan auringonlaskua

Toinen suosittu luonnonnähtävyys on Castle Hillin vuori, josta avautuu näkymät koko Townsvillen kaupunkiin, läheisille pelloille sekä merelle. Mäelle kapuaa vajaassa parissa tunnissa, mutta laiskemmat pääsevät paikalle myös autolla. Parhaimmillaan näkymät ovat auringonlaskun aikaan, jolloin kannattaa varautua, että muutama muukin lenkkeilijä on sattunut paikalle.

5. ihmettele koralliriutan ihmeitä reef hq:ssa

Reef HQ on Townsvillessä sijaitseva akvaario, joka keskittyy koralliriutan kasvistoon ja eläimistöön. Siellä pääset ihmettelemään noin 130 eri korallilajia ja yli 120 kalalajia. Parasta antia on ehdottomasti suuret akvaariot, joissa uiskentelee jos minkäkinlaista kalaparvea ja -yksilöä. Tasatunnein järjestetään erilaista ohjelmaa yleisölle vaihdellen kalojen ruokinnasta kilpikonnien hoitamiseen.

IMG_4752 IMG_4755 IMG_4757 IMG_4760 IMG_4761 IMG_4764

Townsville saattaa olla vähemmän kuuluisa kuin kaikkien tuntema Cairns, mutta se on silti ehdottomasti vierailun arvoinen aurinkoisten päivien ja kauniin luonnon siunaama kaupunki, jossa riittää tekemistä useaksi päiväksi. Suosittelen!

No Comments

    Leave a Reply