Menu
Yleinen

Mitä Matkamessuista jäi käteen?

Pääsin piipahtamaan matkamessuilla lauantaina. Odotin messuilta ennen kaikkea inspiraatiota ja tietoa uusista kohteista sekä kenties salaisesti toivoin löytäväni hyviä matkatarjouksia. Matkahimo alkoi nostaa päätään, kun totesin, että lopetan työt helmikuun lopulla, mutta lento Australiaan lähtee vasta maaliskuun 18.päivä. Siihen väliin voisi helposti mahduttaa edullisen parin päivän matkan. Pieni loma voisi muutenkin tehdä hyvää kaikkien sukulaisten ja ystävien näkemisen keskellä, eikö vain?

Lauantai ei kenties ollut päivistä parhain messuilla käymiseen, sillä varsinkin puoliltapäivin messuhalli oli kuin ammuttu täyteen ihmisiä ja ilma meinasi loppua. Kolme neljä tuntia jaksoin tallustella ihmispaljouden keskellä, kunnes totesin, että tässä olivat messut omalta kohdaltani. Mitä siis matkamessuista jäi käteen?

Lähialueiden ja kotimaan matkailun vahva edustus

IMG_1543 IMG_1542_2

Lama näkyi messuilla, siitä ei pääse yli eikä ympäri. Monet kaukaisemmat matkakohteet loistivat poissaolollaan, kun taas kotimaan ja lähialuiden kohteet olivat vahvasti edustettuina. Myöskään monet niin sanotut klassiset turistimaat, kuten Ranska, ei ollut mielestäni mitenkään vahvalla panostuksella mukana. Virolla puolestaan oli monta pienempää osastoa, joissa pääsi tutustumaan tarkemmin muun muassa kylpylöihin ja Viron eri alueisiin. Samoin muilla Baltian mailla oli isot ja näyttävät messuosastot.

Myös kotimaan matkailu jaksoi ainakin ihmismäärän perusteella kiinnostaa messuvierailijoita. Itse näen, että nykyisessä taloustilanteessa ihmisiä kiinnostavat sellaiset kotimaan kaupungit, joihin voi lähteä yhden päivän reissulle. Itsekin tätä miettiessäni tajusin, että olen viime vuoden aikana käynyt läpi kaikki päivän matkan päässä olevat kaupungit, mutta ei olisi tullut mieleenikään maksaa esimerkiksi junalipuista, parin päivän yöpymisestä hotellissa ja ruokailuista ravintoloissa Suomessa. Samalla hintaa olisin jo päässyt ulkomaille!

Egyptin osasto

Egypti on matkamessujen vuoden 2015 partnerimaa, joka oli näyttävästi mukana messuilla. Egyptin turismi on kärsinyt viime vuosien levottomuuksien vuoksi, joten maan on syytäkin näkyä ja kuulua turisteja houkutellakseen. Itselleni Egypti ei ole ihan ensimmäinen kohde, jonne haluaisin lähteä, mutta kerran elämässä on päästävä näkemään pyramidit. Myös Egyptin erinomaiset sukellus- ja snorklausmahdollisuudet kiinnostavat.

IMG_1536 IMG_1537 IMG_1535_2

Muiden upeiden osastojen ihailu ja inspiraation hakeminen

IMG_1544 IMG_1546

Tätä tulin messuilta hakemaan – uusia kohteita, matkaunelmointia, heittäytymistä vieraiden kulttuurien vietäväksi. Jotkin osastot tarjosivat upean pakopaikan messuhälinältä ja saivat mielikuvituksen laukkaamaan. Marokko ja Tunisia ovat jo pitkään nostaneet päätään kohteina, jonne haluan mennä ja matkamessut onnistuivat entisestään nostattamaan tuota intoa.

Kilpailuihiin osallistuminen

…. jos se onni vaikka sattuisi omalle kohdalle!

Tarjouksien bongaaminen

IMG_1538_2

Tämä oli sellainen, jota en ehkä voi ohittaa! Toinen vaihtoehtoni olisi tehdä vielä matka Pietariin. Kouvolasta saa edullisia junalippuja Allegroon (parhaimmillaan 26 euroa!) ja ruplan kurssin vuoksi hotelleja saa halpaan hintaan. Katselin, että jopa viiden tähden hotelleja saa 50 euroa yö, joten nyt jos koskaan on hyvä aika lähteä Venäjälle. Kun vielä on omasta takaa venäjää äidinkielenään puhuva mies, niin tietää, että paikallisilta saa helposti hyvät suositukset parhaista ruokapaikoista eikä joudu maksamaan esimerkiksi balettilipusta moninkertaista turistihintaa.

Mezeillä herkuttelu

IMG_1554

Jossain vaiheessa alkoi hiukoa ja tein pienen kierroksen perehtyäkseni, mitä messuilla oli tarjottavana ruokapuolelta. Kallistuin 7 euron meze-lautaseen, johon sisältyi luomulimppari, leipäpala, halloum-juusto ja 6 vapaavalintaista alkuruokaa. Jono pisteellä oli pitkä ja eteni todella hitaasti, mutta annos riittävä tyydyttämään nälän kotiin asti.

Kahvin ja mustikkamehun nauttiminen Finnairin osastolla

Finnairin kauniin valoisalla osastolla tarjoiltiin lentokoneen matkustamon kärryistä kahvia ja mustikkamehua. Olin aamulla nukkunut pommiin, joten kahvin juonti oli jäänyt vähälle ja kahvihammasta kolotti pahemman kerran. Kiitos Finnair – kahvikupillisen jälkeen maailma näytti huomattavasti paremmalta. Oli muuten erikoista, että kahvia tarjoilleet, minua ainakin 20 vuotta vanhemmat naishenkilöt kutsuivat minua rouvaksi! Tuntui vanhalta.

IMG_1539

Tutustumista Scandicin konttihotelliin

IMG_1541

Hauska idea ja ihan viihtyisältä näytti sisältä.

Nähdä oma nimi japaniksi kirjoitettuna

IMG_1547

Ainakin jos oikein ymmärsin, mitä tässä oli käynnissä. Jono eteni niin hitaasti, että rehellisyyden nimissä paljastan, että jätin väliin 🙂

Matkavinkkien saaminen Australiaan

Tuliko tämä yllätyksenä? Australialla ei ollut varsinaista omaa osastoa, mutta Ausseista ja Uudesta-Seelannista sai vähän esimakua Aktiv Resorin osastolla sekä Australia-Suomi Yhdistysten Liiton luona, jossa pääsi muuten esimerkiksi testailemaan kuuluisia kengurunnahasta valmistettuja stetsoneita. Keräsin mukaan kasan esitteitä, joista saan hyviä vinkkejä paikoista, joihin haluan matkamme aikana mennä.

IMG_1558 IMG_1548_2 IMG_1552_2

Oletteko muut käyneet jo messuilla? Mitä teillä jäi päivästä käteen?

Haluatko päästä mukaan fiilistelemään matkavalmistelujani Australiaan ja pysyä mukana tunnelmissa myös paikan päällä? Tykkää blogistani Facebookissa ja seuraa minua Instagramissa!

6 Comments

 • Maarit Johanna
  18 tammikuun, 2015 at 11:49 am

  Kirjoitin melkein samat jutu omaan postaukseeni 😀 oli kyllä kivat messut, toivottavasti lamasta vielä noustaan. Harmi ettei keretty nähdä!

  Reply
  • Sandra
   18 tammikuun, 2015 at 11:57 am

   Totta! Katsoin kanssa, että sulta löytyi monta samantyyppistä kohtaa. Kertoo kenties juuri siitä, että highlighteja oli niukanlaisesti. Kyllä me lamasta noustaan 🙂

   Reply
 • jerina
  18 tammikuun, 2015 at 11:57 am

  Mäkin kuolasin ton Istanbulin lennon perään! Niin houkuttelevan halpa ja kaupunki kiinnostaisi…

  Reply
  • Sandra
   18 tammikuun, 2015 at 3:42 pm

   Sanopas muuta! Katsotaan, jos saisin Sergein innostumaan, sillä Istanbul on yksi bucket-listan kohteista.

   Reply
 • marikaw
  18 tammikuun, 2015 at 6:24 pm

  Egypti, Nepal ja Uusi-Seelanti. Ne on nyt mun top3 matkakohteet. 😀 Istunbulin lennot on tosi halvat, mutta Turkki ei jotenkin kiinnosta mua yhtään. Launtaina oli kyl ihan superpaljon porukkaa siellä, sunnutaina pystyi paremmin liikkumaan ja pysähtymään ständeille.

  Reply
  • Sandra
   18 tammikuun, 2015 at 6:38 pm

   Harmitti jopa vähän, että tuli lähdettyä lauantaina, mutta oli jo sovittu sunnuntaiksi muuta menoa.

   Olen käynyt vain turistirysä Alanyassa, joka oli nyt ihan ok. Eniten Turkissa tökki tinkiminen, tyrkyttäminen ja muutamat inhat miehet. Haluaisin kuitenkin antaa Turkille vielä mahdollisuuden ja luulen, että Istanbul voisi olla sopivampi mun makuun.

   Toivottavasti pääset toteuttaa jonkin kohteistas!

   Reply

Leave a Reply