Menu
Australia

Pieni roadtrip alkakoon!

Moikka taas pienen tauon jälkeen. Nyt on auto alla ja tavoitteena suunnata hieman lämpimimmille seuduille pohjoiseen Queenslandiin. Lähtöpaikkana on Melbourne ja tavoitteena on taivaltaa reilut 3000 kilometriä. Lähdimme aamulla kahdeksan aikoihin tätini luota, jossa siis olimme nauttineet hänen ja serkkuni vieraanvaraisuudesta jo reilun kolmen viikon ajan. Tuntui jo jotenkin haikealta lähteä, kun olin viihtynyt siellä niin hyvin. No,  kun ympärillä on upea puutarha, hyvä seura, lämmitettävä poreallas ja uima-allas, niin voiko sitä olla viihtymättä. Toisaalta mielessä kutkutti jo tulevat uudet seikkailut. Tiedättekö sen huumaavan tunteen, kun alla on auto, on loputtomasti aikaa eikä liikoja suunnitelmia? On vain vapaa menemään sinne, minne mieli johdattaa. Tätä olen kaivannut koko elämäni Suomessa, tätä rajattomien mahdollisuuksien ja äärettömän vapauden tunnetta.

Ensimmäinen stoppi ajomatkamme aikana oli Bairnsdalessa, jossa nautimme lounasta Hendo’s Cafessa, joka oli Tripadvisorissa rankattu kaupungin parhaaksi ravintolaksi. Paikassa oli sellaista vanhan hyvän ajan kahvilan fiilistä ja palvelu oli todella ystävällistä. Itse söin kana-ceasarsalaatin, joka oli oikein hyvä, vaikka olin ehkä odottanut vähän enemmän kaupungin parhaaksi tituleeratulta paikalta. Kana oli mehukasta, kastike todella herkullista, mutta ehkä salaattipohjassa oli vähän toivomisen varaa. Eikä leipäkrutonkeja tai parmesan-lastuja näkynyt ollenkaan.

IMG_2398 IMG_2401

Lounaan jälkeen matka taittui jouhevasti pari tuntia läpi luonnonpuistoalueen. Jossain vaiheessa molempien silmät alkoivat painua alas siihen malliin, että totesimme, että olisi parempi ottaa pienet power nap:it ennen kuin törmäisimme rekkaan mutkaisella ja kapealla tiellä. Kuin tilauksesta eteemme tuli viihtyisän näköinen kahvila, jonka pihaan poikkesimme nukkumaan. Myöhemmin astuimme myös sisään ja meitä tervehti niin pöydässä istuvat paikalliset kuin keittiöstä ryntäävä häntää iloisesti heiluttava koira. Siinä cappucchinoa siemaillessa ja leivosta maistellessa oli hauskaa salakuunnella pöydässä käytäviä keskusteluja, joihin omistajapariskunta otti myös kiivaasti osaa. Siinä käytiin läpi paikallisen pankkikonttorin sulkeminen lounasajaksi, tulevat markkinat ja muut tapahtumat ja juorut. Ihana kahvila, kannattaa poiketa Bushware cafessa, jos joskus olette sattumalta matkalla Bairnsdalesta luonnonpuistojen läpi Australian kaakkoisrannikolle.

IMG_2410 IMG_2408

Kahvilan jälkeen oli jäljellä vielä 200 kilometrin ajo Merimbulaan, josta olimme varanneet hostelliyön. Parisenkymmentä kilometriä ennen Merimbulaa on vielä pieni Edenin kaupunki, joka sijaitsee aivan meren rannassa Australian kaakkoiskulmassa. Päätimme  spontaanisti pysäköidä auton Edenin keskustaan ja lähteä kävelemään rantaan. Ja kuinkas ollakaan, kuten yleensä elämässä, myös tästä päähänpistosta muodostui päivän paras kokemus. Meitä odotti kaunein ranta, mitä olen Australiassa koskaan nähnyt ja satuimme lisäksi paikalle juuri sopivasti auringonlaskun aikaan. Aallot pauhasivat, hiekka oli silkinsileää, laskeva aurinko lämmitti vielä mukavasti ja ranta oli lähes kokonaan tyhjä muista ihmisistä. Annan vain kuvien puhua puolestaan, koska ei sanoilla voi lähellekään kuvailla, miten hienosta paikasta oli kyse. Käykää täällä kesällä (eli siis marraskuusta maaliskuuhun), jos vain eteen tulee mahdollisuus.

IMG_6721 IMG_6722 IMG_6723 IMG_6726 IMG_6742 IMG_6744 IMG_6747 IMG_6727 IMG_6728 IMG_6729 IMG_6734 IMG_6741

Nyt makoilen täällä hostellin sängyllä ja valmistaudun unten maille. Huomenna on samanmoinen ajo edessä, lähes 600 kilometriä Blue Mountainsille Sydneyn lähistölle. Sanoinko vielä, että tämä on aikuiselämäni ensimmäinen kerta hostellissa? Kyllä, näin on päässyt käymään ja olin varautunut vaikka mihinkä kamalaan meluun ja sotkuun, mutta ainakin tämä Warrandah Lodge on ollut positiivinen yllätys. Tästä lisää sitten myöhemmin!

2 Comments

 • Maarit Johanna
  16 huhtikuun, 2015 at 9:51 pm

  Roadtripeille voi aina peukuttaa! Melkoiset määrät kilometrejä meinaatte kerryttää kyllä. 😀

  Reply
  • Sandra
   17 huhtikuun, 2015 at 3:19 am

   Tää on itse asiassa mun elämän ensimmäinen varsinainen roadtrip :D. Joo, kilometrejä kertyy, mutta on tää iso maakin ja etäisyydet on pitkiä.

   Reply

Leave a Reply