Menu
Yleinen

Positiivisuushaaste 4/5

Hei, voiton puolella mennään jo tässä positiivisuushaasteessa. Alunperin oli tarkoitus kirjoitella jostain ihan muusta, mutta ulkona on niin mahtava ilma, etten malttanut ottaa työn alle muuta kuin neljännen erän positiivisuushaasteesta. Tässä siis pesee! Auringon kunniaksi (jo oli aikakin) käytän kuvituksena kesäisiä kuvia – osa tuoreempia ja osa kaivettu arkistojen kätköistä.

Päivän positiivisia:

1. Vihdoinkin aurinkoa! (jos tämä ei ole jo tullut selväksi)

happymeVihdoinkin aurinko paistaa lähes kuukauden kestäneen sateen jälkeen! Fiilis on siis mitä mahtavin :). En malttaisi edes olla täällä sisällä, mutta ajattelin kirjoitella nopeasti samalla, kun joku pilvihirviö on mennyt auringon eteen. En todellakaan ole viileiden säiden ihminen, vaan mitä kuumempi, sen parempi. Kuuma, kuumempi, hottis pätee siis omalta osaltani. Minussa on hieman eteläeurooppalaisia sukujuuria äidin puolelta, ja uskon, että sen myötä olen perinyt kaipuun aurinkoon ja muutenkin eloisampaan ilmapiiriin. Sieltä suunnalta tulee kenties myös ulospäinsuuntautuneisuus ja tarve hölöttää kovaan ääneen usein ja paljon :). Mutta siis, eksyin taas aiheesta. Aurinko <3. Tervetuloa Suomeen!

2. Yle Areenan tarjonta

Sateisina päivinä on tullut iltaisin katseltua ohjelmia Netflixistä, kunnes muistin, että sellainen aarreaitta kuin Yle Areena on myös olemassa. Parhaillaan olen koukussa Prisoners’ Wives -sarjaan. Sarja seuraa neljää naista, joiden elämän tärkein mies on kaltereiden takana. Hyvä ja koukuttava sarja, suosittelen!

3. Illan vieraat

Reilun tunnin päästä saan vieraita, jotka tulevat meille käymään ensimmäistä kertaa sitten Tampereelta muuttamisen. Olen siivonnut kerrankin perusteellisemmin ja tehnyt fetapiirakkaa, jotta näyttäisin edes jotenkin jonkinlaiselta kodinhengettären puolikkaalta. Katsotaan, millä menestyksellä sekin onnistuu. Vieraat jäävät vielä yöksi ja jos huomenna on kiva ilma, lähdemme ehkä puistoon piknikille, rannalle tai kansallispuistoon retkelle. Toivottavasti tulee kiva vierailu!

IMG_0138 IMG_04894. Seuraavan viikonlopun reissu Tampereelle

Lähden hyvän ei-tamperelaisen kaverini kanssa entiseen kotikaupunkiini syömään hyvin, juomaan hyvin ja toivottavasti shoppailemaan riittävästi. Saan näyttää kaikki lempikahvilani, entisen asuntoni, Pyynikin kauniit talot ja rannan, entiset työpaikkani, paikan jossa juhlin omia häitäni kaksi vuotta sitten ja kaikki muut nähtävyydet Finlaysonin alueesta Ratinanrantaan. Olemme jo varanneet perjantaiksi pöydän Marusekista (tuli himo japanilaiseen ruokaan, joten toivottavasti on hyvää) sekä lauantaiksi Stefan’s steakhousesta. Otimme huoneen Sokos Hotel Villasta, jossa olen aina halunnut käydä, mutta hotelliyöpymisessä ei ole oikein ollut järkeä, kun on ennen asunut samassa kaupungissa.

IMG_5172IMG_3484IMG_5397

5. Kuusi viikkoa lomaan

Kun suurin osa suomalaisista nauttii kesälomasta, tuttuun tapaan olen itse ollut töissä. Opiskeluaikoina se oli itsestään selvää, että heti, kun viimeiset tentit sai suoritettua, oli jo mentävä kesätöihin ansaitsemaan tienestejä. Olen valmistunut 2013 keväällä ja jo reilun vuoden leikkinyt aikuista vakavassa työelämässä. Noin yksi vuosi meni ilman lomia muutamaa hassua irtonaista päivää lukuunottamatta. Toukokuussa pidin lomaa viikon verran, jolloin lähdin hankkimaan pohjarusketusta Kreikkaan. Elokuussa olisi tiedossa yli kahden viikon mittainen loma ja vielä palkallinen sellainen! Luksusta, jota minulla ei ole koskaan aikaisemmin ollut! Lasken kirjaimellisesti päiviä lomaan ja olen tehnyt jääkaapin oveen aamukamman työpäivistä, jotka on vielä lusittava. Kuusi viikkoa vielä ja sitten vaihdan vapaalle!

Monta syytä olla iloinen. Nyt takaisin nauttimaan auringosta! Ihanaa viikonloppua kaikille!

Loppuun vielä yksi motoistani kaikessa yksinkertaisuudessaan:

Rakasta elämää.

2 Comments

 • Maarit Johanna
  5 heinäkuun, 2014 at 11:15 pm

  Lomia on aina niin ihana oottaa! Mahtavaa että sullekin on siunaantunut edes muutama viikko 🙂 Mulla olis tarkoitus kirjoittaa opinnäytetyötä kesällä mutta en ole vielä edes aloittanut. 😀 Luulin että tulee olemaan aikaa mutta sainkin töitä ja loppuajan haluaa sitten vain rötväillä ja nauttia mistäpä muustakaan kuin auringosta! 🙂

  Reply
  • sandra
   6 heinäkuun, 2014 at 7:53 am

   Sullakin on opiskelut siis hyvässä mallissa! Työelämässä on oikeasti parasta se (no, säännöllisen rahantulon lisäksi), että lomalla ja viikonloppuihin ei tarvi miettiä mitään kouluhommia. Itselläkin kesti jonkin aikaa ennen kuin totuin siihen ajatukseen, ettei tarvikaan kirjoitella mitään esseitä ja lukea tentteihin… Tsemppiä oppariin! Meillä on miehellä ihan sama tilanne. Keväällä oli suuret suunnitelmat, että hän kirjoittaa kesälomalla opparin, mutta nyt aika on mennyt juurikin töissä ja rötväilyssä. Ei sillä valmistumisella niin kiirettä ole :D!

   Reply

Leave a Reply