Menu
Latvia / Liettua / Viro

Vinkkejä ja fiilistelyjä Baltian roadtripille!

Ehkä minua Snapchatissa seuraavat (@sandra.nenonen) tietävät, että olen viimeiset kuukaudet tehnyt välillä ihan kiitettävän paljon töitä. Olen siitä onnekkaassa tilanteessa, että sain kesäksi mukavan päivätyön, jonka lisäksi teen keikkaluontoisesti töitä viikonloppuisin ja öisin. Välillä tämä on johtanut vähän hulluihin työrupeamiin, kun olen ollut esimerkiksi perjantaina neljään asti iltapäivällä töissä, sitten mennyt yöksi töihin, viideltä aamulla nukkumaan ja herännyt taas seuraavana aamuna kahdeksan aikaan päiväksi töihin, päässyt kotiin vasta illalla seitsemältä vain aloittaakseni muutaman tunnin päästä taas yöhommat. Kaikki viikot eivät onneksi ihan tuollaisia ole, ja mitä sitä ei tekisikään Australian unelman tähden! Sitä paitsi itsehän olen soppani keittänyt ja kaikki vuoroni sopinut, joten ei voi syyttää ja kiittää kuin itseään.

Joka tapauksessa työjutut sikseen, sillä tulin kertomaan, että pidän kuitenkin itsekin viikon kesälomaa ja se on tarkoitus käyttää Baltian pikaiseen roadtrippiin. Olen menossa matkalle yksin ja tarkoitus on liikkua julkisilla kulkuvälineillä ja keskittyä Viron, Latvian ja Liettuan pääkaupunkeihin. Täytän reissulla myös vuosia, joten pääsen hemmottelemaan itseäni jossainpäin Riikaa elokuun alussa. Olen jo vähän fiilistellyt matkaani ja tarkoitus on tutustua vähän etukäteen mielenkiintoisiin aktiviteetteihin, nähtävyyksiin ja ruokapaikkoihin.

Ensinälkään fiilistelyssä auttavat mitkään muut kuin matkablogit. Tässä muutama postaus, joista aloittaa.

Ensinnäkin yleisesti BALTIASTA ja roadtripistä siellä voi lukea Suvi Höydénin blogista tästä. Postauksien kuvat ovat aivan loistavia, joten kannattaa klikata auki vain niidenkin takia!

Sitten eri Baltian maista:

VIRO

Sarikoo jakaa hyviä vinkkejä Tallinnan nähtävyyksistä, ravintoloista ja muista käytännön jutuista. Postaukseen täältä.

Tallinnan matkavinkkinä Olevisten kirkosta voi lukea Laamanaama-blogista. Postaukseen tästä.

Urbaaniviidakkoseikkailijatar Laura kirjoittaa kattavasti erityisesti luontomatkailusta Virossa. Postauksiin tästä.

Tallinnaa voi fiilistellä myös Rimman ja Lauran blogin kautta. Postauksiin tästä.

Jos reissu Saarenmaalla kiinnostaa, niin siitä voi lukea matkailukonkarin, Meriharakka-blogia kirjoittavan Pirkon postauksesta täältä . Kuresaaresta kiinnostuneet saavat hyvät vinkit Rimman ja Lauran postauksesta, jonka ihanat kuvat eivät ainakaan vähennä matkakuumetta. Postaukseen tästä.

LATVIA

Laamanaaman Tero kirjoittaa matkastaan Riikaan ja Jurmalaan. Postaukseen tästä.

Vinkit ruoan rakastajille ja kulttuurinnälkäisille tarjoaa Andalusian Auringossa -blogi. Postaukseen tästä.

LIETTUA

Useamman postauksen Vilnasta ja Riikasta voi käydä lukeamassa Travellover-blogista. Postauksiin tästä.

Live now, dream later -blogissa osataan kyllä nostattaa Liettuan ja Vilnan matkakuumetta! Postauksiin tästä.

Meriharakka-blogin Pirkko on käynyt Vilnassakin, ja postauksen linkeistä avautuu pari kuva-albumia, joiden kautta kaupunkia voi ihastella vielä lisää. Postaukseen tästä.

Eiköhän noilla lähde matkakuume nousemaan. Lisää vinkkejä aktiviteeteista ja hyvistä ruokapaikoista otetaan ilolla vastaan kommenttiosiossa! 🙂

Muista myös laittaa seurantaan blogin Facebook-sivu, jotta saat tiedon kaikista uusista postauksista.

16 Comments

 • sarsa / Pohjoistuuli puhaltaa
  10 heinäkuun, 2016 at 2:49 pm

  Blogissani on myös pari tuoretta juttua Riikasta ja ensiviikon aikana pitäisi ilmestyä pari lisää (Kemeristä ja Jurmalasta sekä vielä pientä sälää Riikasta). Yleistä fiilistelyä ja juttuja eri puolilta kaupunkia, Ei mitään kattavia vinkkipostauksia, jos kiinnostaaa niin käy kurkkaamassa. http://www.rantapallo.fi/sarsa kategorialla Latvia löytyy. Hauskaa reissua, ymmärtääkseni tuolla bussimatkustelu maiden välillä ei kauhean hintavaa ole.

  Reply
  • Sandra
   11 heinäkuun, 2016 at 3:07 pm

   Kiitos paljon, käyn ehdottomasti katsomassa. Ei ole kallista bussit todellakaan. Halvimman reissun (Tallinna-Riika) sain viidellä eurolla, kun liityin PINS-asiakkaaksi samalla. Ei tosiaankaan ole kallista ja näkeepähän samalla pienempiä paikkoja ainakin bussin ikkunoista.

   Reply
 • sonjanette | FIFTYFIFTY
  11 heinäkuun, 2016 at 8:40 pm

  Heh, tuntuu, että monilla on juuri tänä kesänä suunnitelmissa Baltian road trip. 🙂 Me kotiuduttiin itse asiassa juuri tänään. Tein jo kootun postauksen meidän reissusta. http://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2016/07/11/baltian-road-trip-lyhyesti/ Tallinna jäi meiltä väliin, mutta Riika ja Vilna käytiin tsekkaamassa.

  Niistä tulee vielä myöhemmin erilliset postaukset, ehkä ehdin kirjoittaa ne ennen sun reissuakin jopa. Molemmat olivat kivoja, Latviassa on parempi ruoka ja palvelu, mutta Vilna oli muuten meistä jotenkin hienompi.

  Reply
  • Sandra
   12 heinäkuun, 2016 at 5:59 am

   Ei ihan mahtavaa, kiitos! Käyn lukemassa ehdottomasti. Mustakin tuntuu, että kovin moni on nyt tehnyt reissun Baltiaan autolla – ainakin blogijuttuja tuntuu tulevan vastaan kovastikin. Olen kuullut myös Vilnasta hyvää, vaikken ole vielä siellä ehtinyt käydäkään.

   Reply
 • Hanna/Ranskatar reissaa
  13 heinäkuun, 2016 at 11:14 am

  Huhhuh, tuo sun työmäärä kuulostaa ihan hullulta! 😀 Mutta varmasti asiaa auttaa, kun on palkintona mahtava vuosi Australiassa tiedossa 🙂 Mulla ei ole vinkkejä Baltiaan juuri antaa, koska en ole koskaan käynyt Tallinnaa pidemmällä. Jään siis odottelemaan sun postauksia reissulta, jos vaikka itsekin innostuisi lähtemään Baltiaan 🙂

  Reply
  • Sandra
   14 heinäkuun, 2016 at 8:53 am

   Välillä on hullua, mutta sitten toisaalta monessa maassa porukka joutuu oikeasti tekemään useampaa, kolmeakin työtä yhtä aikaa. En tiedä, miten ihmiset jaksaa sitä vuodesta toiseen. Kiitos, odotellaan, mitä Baltian maista löytyy. Vilna on itselleni uusi paikka, joten sitä odotan ehkä eniten.

   Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  13 heinäkuun, 2016 at 6:45 pm

  Sattuipa sopivasti. Tässä olisi omat vinkit kootusti Tartoon: http://kohteenamaailma.fi/eurooppa/tarton-parhaat-nahtavyydet/

  Baltia on erittäin kivaa aluetta ja tässä tuli mukavasti uusia linkkejä luettavaksi. Itselle on Baltiasta tuttua entuudestaan Tallinna, Parnu, Vilna, Trakai ja Riika. Helppo tehdä täsmäiskuja koneella tai sitten autolla road-trip 🙂

  Reply
  • Sandra
   14 heinäkuun, 2016 at 8:49 am

   Baltia on kiva, helppo, edullinen ja lähellä. Kiitos linkistä, kävinkin sen lukemassa jo. Itse en ole käynyt Vilnassa vielä, joten sitä odotan erityisesti. 🙂

   Reply
 • Paula - Viinilaakson viemää
  15 heinäkuun, 2016 at 1:47 am

  Baltian roadtrip olisi kyllä tosi kiva. Harmi vaan kun ollaan toisella puolella maapalloa, niin Euroopan matkailu ei ole enää helppoa kuin silloin kun asui vielä Suomessa. Siellä on hirveästi mahdollisuuksia. Jonkin verran olen Baltiaa kiertänyt mutta vielä olisi paljon nähtävää.

  Reply
  • Sandra
   15 heinäkuun, 2016 at 9:22 am

   Sama kanssa itsellä. Kun olin Australiassa, Euroopassa kaikki tuntui olevan niin helposti saavutettavissa ja lähellä, mutta paljon vähemmän sitä on täällä tullut matkusteltua kuin aluksi suunnitteli.

   Reply
 • Martta / Martan Matkassa
  16 heinäkuun, 2016 at 12:21 am

  Kiitos hyvistä vinkeistä, tässähän riittää lukemista loppukesäksi 😉

  Reply
  • Sandra
   18 heinäkuun, 2016 at 1:11 pm

   Hieno juttu, hyvä jos on hyötyä! 🙂

   Reply
 • Arna / Cocoa etsimässä
  16 heinäkuun, 2016 at 12:04 pm

  En ole käynyt Baltian maissa juuri muualla kuin pääkaupungeissa, mutta viimevuotisen NBE:n post tourilla pääsin pistäytymään Virossa Lahemaan kansallispuistossa, jossa mun mielestä kannattaisi käydä! NBE:n aikaan oli keskitalvi, mutta paikka näytti siltä, että se olisi kesällä aivan ihana.

  Reply
  • Sandra
   18 heinäkuun, 2016 at 1:11 pm

   Kiitos vinkistä! Täytyy pitää mielessä. 🙂

   Reply
 • Anna | TÄMÄ MATKA
  17 heinäkuun, 2016 at 8:52 am

  Heh, tuli hyvään saumaan. Lähdetään ensi viikolla kiertämään Latviaa ja Liettuaa. Osa noista postauksista olikin tullut luettua jo, mutta muutamaa en ole löytänyt. Kiitos!

  Reply
  • Sandra
   18 heinäkuun, 2016 at 1:09 pm

   No hyvä, että tuli tarpeeseen 🙂

   Reply

Leave a Reply