Menu
Suomi

Aamiaisella Vääksyn Ranskalaisessa kyläkauppassa

Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan aamiainen

Hyvää syksyn alkua! Kirjoittelen täällä Tampereen yliopiston legendaarisessa Alakuppilassa ennen ensimmäisen kandiseminaarin alkua. Vaikka ajatukset ovat jo vahvasti syksyssä ja uusissa suunnitelmissa, palataan vielä hetkeksi kuluneeseen kesään ja tehtyihin kotimaanmatkoihin.

Pyrähdys monipuolisessa Vääksyssä

Vääksyn kanavalla

Olen asunut puolisentoista vuotta Kouvolassa, ja tänä kesänä halusin esitellä Isakille hieman Kaakkois-Suomen ihmeitä. Päätimme ottaa auton alle ja suunnata viikonlopuksi kohti itää tavoitteena vierailla Kouvolassa, Kotkassa, Lappeenrannassa ja Imatralla. Lähdimme aamulla aikaisin liikkeelle, ja idyllinen Vääksy oli sopivasti aamiaisen aikaan kohdilla.

Vääksy kuuluu Asiakkalan kuntaan, ja paikka on kuuluisa erityisesti Vääksyn kanavasta. Asikkalan kunnan sivuilla kerrotaan, että Vääksyn kanava on Euroopan vilkkaimmin liikennöity vapaa-ajan sisävesikanava! Enpä olisi tuotakaan arvannut. Mutta suloinen taajama tarjoaa yllättävän paljon nähtävää ja koettavaa: Vanhan Vääksyn suloisia kahvilat, pienet putiikit, vehreän puistoalueen, kiinnostavan antiikkiliikkeen ja upean uimarannan, joka mielestäni lukeutuu Suomen hienoimpiin.

Vanha Vääksy Vääksyn uimaranta Vääksyssä

Ranskalainen kyläkauppa

Mennään kuitenkin siihen aamupalaan. Olin tehnyt etukäteistutkimusta ja todennut, että Vääksystä löytyy yllättävän monta hyvältä vaikuttavaa aamiais- tai lounaspaikkaa. Päädyimme kuitenkin vaihtoehdoista kiinnostavimpaan, Ranskalaiseen kyläkauppaan, joka tarjoilee pienen palan Ranskaa Suomessa. Koko päivän saatavilla oleva aamiainen koostuu croissantista, patongin palasta, mehusta, hillosta ja voista sekä joko tavallisesta kahvista/ teestä / kaakaosta (7,50 €) tai erikoiskahvista (9 €). Isak maistoi vuoriston omelettia, johon tuli kinkkua ja raclettejuustoa (13,50 €). Tutustu koko menuun täällä. Huom! Ravintolasta saa jopa fondueta!

Ranskalainen kyläkauppa Ranskalainen aamiainen

Kun saavuimme paikalle, saimme superystävällisen ja lämpimän vastaanoton, ja olo oli välittömästi tervetullut. Päädyimme istumaan rauhallisella ja varjoisella sisäpihalla, jossa herkuttelimme uunituoreen lämpöisellä croissantilla ja kahvilla ja melkein hetkeksi unohdimme olevamme Suomessa.

Myös itse rakennus oli aivan ihana, vaaleanpunainen kivitalo, jonka kerrokset kätkivät sisäänsä pienen aarreaitan. Ensimmäisestä kerroksesta löytyi kahvila ja herkkupuoti ja yläkerroksissa vaatekauppa, joka pursui persoonallisia vaatteita, hattuja ja asusteita. Olisin voinut oikeasti kantaa kotiin puolet kaupan sisällöstä, joten suosittelen ehdottomasti poikkeamaan sinnekin!

Ranskalainen kyläkauppa

Verkkosivut

Vesijärventie 1, 17200 Vääksy

 

 

16 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  2 syyskuun, 2021 at 11:27 pm

  Vääksy on kyllä tuttu paikka itselleni, mutta tuo ranskalainen kyläkauppa oli ihan uusi tuttavuus! Seuraavaksi kun Vääksyssä ollaan, niin pitääpä piipahtaa. Ja ok, vaikka paikka on tuttu, niin uutena tuli, että Vääksyn kanava on Euroopan vilkkaimmin liikennöity vapaa-ajan sisävesikanava. :O

  Reply
  • Sandra
   11 syyskuun, 2021 at 12:10 pm

   Kannattaa poiketa tuolla, vaikka Vääksyssä kyllä löytyi useampikin kiinnostava kahvila.

   Reply
 • Maapalloilija
  5 syyskuun, 2021 at 1:34 pm

  Alakuppila on kyllä legendaarinen, pitäisikin joskus käydä yliopiston mäellä tunnelmoimassa menneitä 🙂

  Vääksyssä taas en ole käynyt, mutta liikennöidystä kanavasta olen kuullut. Jos siellä suunnalla liikkuisin, niin varmasti kävisin.

  Reply
  • Sandra
   11 syyskuun, 2021 at 12:09 pm

   Yllättävän kiinnostava verrattuna Suomen muihin vastaavankokoisiin kyliin. Alakuppila on kyllä symppis!

   Reply
 • Sini matkakuumeessa
  5 syyskuun, 2021 at 7:27 pm

  Tosi symppis ja persoonallisen näköinen tuo kyläkauppa.

  Reply
  • Sandra
   11 syyskuun, 2021 at 12:08 pm

   Oli todellakin!

   Reply
 • Katariina / Ekomatkaajat.fi
  6 syyskuun, 2021 at 8:50 am

  Kyllä sitä aina yllättyy miten uniikkeja putiikkeja ja kahviloita kotimaastakin löytyy. Ihanan näköinen paikka! Pitää muistaa käydä jos liikkuu sielläpäin.

  Reply
  • Sandra
   11 syyskuun, 2021 at 12:08 pm

   Suosittelen, jos olet lähettyvillä.

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  6 syyskuun, 2021 at 5:36 pm

  Vääksyssä pysähdyimme taisi olla toissa kesänä ja vaikka tiesinkin jo silloin tuosta kyläkaupasta, niin se jäi hiukan sivuun kanavasta ja olimme aamiaisen sijaan lounaan tarpeessa, että eipä tullut poikettua. Ehkä olisi kannattanut, sittenkin!

  Reply
  • Sandra
   11 syyskuun, 2021 at 12:07 pm

   Ehkä ensi kerralla sitten. Mukana on myös herkkupuoti, josta voi ostaa mukaan esimerkiksi hilloja tai muuta pientä hyvää.

   Reply
 • Stacy Sofia Siivonen
  8 syyskuun, 2021 at 4:07 pm

  Näin se menee. Minä, puolestani, olen matkustellut Kouvolassa tänäkin vuonna. Siitä on vähän aikaa, kun olen ollut Vääksyssä enemmän ja se tuntuu muuttuvan joka kerta ja kanavanranta elävöityvän. Pitäisiköhän taas käydä siellä.

  Reply
  • Sandra
   11 syyskuun, 2021 at 12:06 pm

   Kannattaa kyllä! Oli hieno paikka.

   Reply
 • Anna K. - Kaukaa haettua
  11 syyskuun, 2021 at 9:25 pm

  Oi, mäkin olen käynyt tuolla rannalla ja se oli todellakin upea! Muuten jäi Vääksy näkemättä mutta vaikuttaa yllättävän sympaattiselta paikalta. Ehkä ensi kesänä maistelemaan ranskalaisia herkkuja?

  Reply
  • Sandra
   16 syyskuun, 2021 at 4:06 pm

   Suosittelen piipahtamaan!

   Reply
 • Paula
  12 syyskuun, 2021 at 6:15 am

  Ihanan näköinen paikka! Todellakin tulee vähän ulkomaat mieleen noista puitteista. En ole tainnut koskaan Vääksyssä käydä tai ainakaan en sellaista muista, joten oli mukava lukea siitä. On niin paljon kivoja paikkoja Suomessa joista ei edes tiedä ennen kuin jostain syystä niihin eksyy taikka näkee niistä jutun esimerkiksi blogissa. Ja tuo croissant maistuisi juuri nyt!

  Reply
  • Sandra
   16 syyskuun, 2021 at 4:07 pm

   Kiitos! Olen kanssa saanut näistä matkablogeista hyviä vinkkejä! Kuhmo on ehdottomasti ensi kesän listalla ja siihenkin sain inspiksen jostakin blogipostauksesta.

   Reply

Leave a Reply