Menu
Australia

Bucket list Australia: Sydney päivällä ja yöllä

Olemme olleet nyt viikon Blue Mountainsin alueella ja päätimme ottaa parin päivän breikin ja lähteä Sydneyhin, joka sijaitsee parin tunnin junamatkan päässä. Olen käynyt kaupungissa aikaisemminkin, mutta Sydney on paikka, jossa on sellaista maagista vetovoimaa, joka houkuttelee palaamaan sinne uudestaan ja uudestaan. En vain koskaan kyllästy näkemään valkoisena kohoavaa Oopperataloa ja ihailemaan Harbour Bridgeä yövaloissa. Sydneyssä oleminen on minulle Australian ytimessä olemista – saan seistä pienenä upeiden monumenttien ympäröimänä ja löytää itseni keskeltä eurooppalaisen Australian historiaa.

IMG_4435 IMG_4440 IMG_4444

Ilma ei ollut mitä parhain ja sadekuurot iskivät vähän väliä, mutta se ei meidän menoa haitannut. Askeleita kertyi ennätys, yli 30 000 kappaletta. Päivän lopulla olimme litimärkiä, converset olivat ottaneet osumaa kuralätäköistä ja muutenkin olo oli kuin uitetulla rätillä, mutta en silti voinut lakata hymyilemästä. Olinhan Sydneyssä, lempikaupungissani Australiassa!

IMG_4449 IMG_4456 IMG_4459 IMG_4467

Viimeksi olen käynyt Sydneyssä vähän vajaa kymmenen vuotta sitten, ja silmiinpistävämpänä muutoksena on aasialaisten turistien kasvu. Muutama hassu eurooppalainen ja amerikkalainen erottuivat aasialaisten ryhmien ympärillä. Kun Suomessa puhutaan esimerkiksi Kiinan tai Intian keskiluokan kasvusta, se saattaa tuntua hyvin kaukaiselta. Täällä muutos kuitenkin näkyy selvästi jokapäiväisessä arjessa.

IMG_4461

Kävelimme myös Harbour Brigden päästä päähän, josta avautui upeat näkymät koko satamaan ja Oopperataloon.

IMG_4469 IMG_4480 IMG_4481 IMG_4487

Kuitenkin parasta on Sydney iltavalaistuksessa, kun sataman ravintolat ja baarit heräävät kunnolla eloon. Siinä, kun kävelet pitkin satamaa, ihailet kaupungin maagisia valoja ja tähtitaivasta, katselet merestä kohoavaa Oopperataloa, et voi muuta kuin olla onnellinen. Kyllä vain, täällä maailman toisella puolella asiat ovat todella hyvin. Usein sitä sanotaan, että matkaillessa huomaa, miten hyvää elämä Suomessa on. En voi kieltää, etteikö Suomessa ole hyvin asiat, mutta täällä olen vain liidellyt viimeiset päivät seitsemännessä taivaassa ja hehkuttanut elämän ihanuutta. Olen vain niin kiitollinen siitä, että saan elää ja kokea nämä asiat ja tämän matkan.

IMG_4496 IMG_4499 IMG_4501 IMG_4502 IMG_4503 IMG_4504 IMG_4505

2 Comments

 • Maarit Johanna
  23 huhtikuun, 2015 at 5:50 pm

  Mulle tuli ihan yllärinä että oot käyny aikaisemmin Ausseissa! Luulin että tämä oli sulle eka kerta. 🙂
  Kuvista voi sanoa vain että jestas miten nättiä!

  Reply
  • Sandra
   24 huhtikuun, 2015 at 3:43 pm

   Kiitos! Juu, tää on mun neljäs kerta Ausseissa 🙂

   Reply

Leave a Reply