Menu
Australia / Henkilökohtaista

Australia: paluu vanhaan asuinmaahan

Australia, Melbourne. Kun astun ulos lentokentän ovista, tunnen sen saman tunteen taas jälleen. Lämmin tuuli tuo mukanaan makeahkon, tutun tuoksun ja samalla kaikki muistot Australiassa vietetyistä vuosista. Melkein tasan viisi vuotta sitten astuin tälle samalle maaperällä takataskussani working holiday -viisumi ja mielessäni loputtomat mahdollisuudet. Suuri tuntematon odotti. En tiennyt, mitä vaikeuksia tulisin kohtaamaan tai mitä jännittäviä seikkailuja odottaisi nurkan takana. En tiennyt, miltä tuntuisi nukkua hostelleissa, raahata rinkkaa läpi pikkukylien, istua aamuun asti rantahiekalla Byron bayssa tai yöpyä taivasalla keskellä Australian erämaata dingojen jolkotellessa vieressä. En tiennyt, mitä kaikkea hienoa tulisin vielä kokemaan.

Australia West Cost Kangoroo kissing Tasmania, Australia Valley of the Winds, Australia Australia Camel ride in Broome

Nyt olen palannut takaisin samaan paikkaan. Kävellessäni tutuissa paikoissa Melbournessa, entisessä asuinkaupungissani, tuntuu osittain siltä, että palaisin jälleen samaksi ihmiseksi, joka olin silloin. Ja silti samalla kaikki on aivan toisin. Tunne on ristiriitainen: toisaalta koen, että mikään ei ole muuttunut ja solahdan sujuvasti taas paikalliseen elämäntyyliin. Tiedän, että tästä kaupasta kannattaa ostaa vihannekset ja tuon puiston kautta kannattaa oikaista. Tiedän, mihin ratikkapysäkille asti voin matkustaa ilmaiseksi ja mikä reitti vie lähimmälle rannalle. On kuin en olisi koskaan ollut poissa ollenkaan, vaikka edellisestä käynnistä on jo kolme vuotta.

Melbourne skyline, Australia Royal Botanic Garden Melbourne Flinders Street Station St Kilda, Melbourne

Ja taas toisaalta Australia ei ole enää sama…

Toisaalta mikään ei ole samaa, koska olen muuttunut. Olen kypsynyt, päässyt elämässäni pidemmälle ja oppinut paljon lisää itsestäni. Viisi vuotta sitten olin erilainen ihminen ja vasta miettimässä, mitä haluaisin elämässäni tehdä. Kävellessäni pitkin Melbournen katuja tajusin, kuinka monta isoa asiaa olin toteuttanut: asunut Australiassa ja Maltalla, päässyt opiskelemaan journalistiikkaa, aloittanut yrittämisen ja ollut onnekas ja saanut täyttää päivät kivoilla työtehtävillä. Tuntui kuin olisin ehtinyt elää viidessä vuodessa saman kuin joku toinen elää kahdessakymmenessä vuodessa. Ja kaikki oli saanut alkunsa juuri täällä.

Melbournella, maailman eläväisimmällä kaupungilla ja koko Australialla tulee aina olemaan lämmin paikka sydämessäni. Tulen varmasti palaamaan tänne vielä monta kertaa. Samaan aikaan tällä käynnillä varmistui se, että olen nyt toteuttanut unelmani Australiassa asumisesta. En enää haikaile takaisin, en ainakaan pysyvästi.

Nyt vuosien tauon jälkeen en enää katsele Australiaa uutuuden viehätyksestä hurmaantuneena. Australia on maa muiden joukossa, ja täällä asumisessa on omat hyvät (niitä on paljon) ja myös huonot puolensa. Olen samaan aikaan kiitollinen, että sain asua täällä ja nähdä koko Australian mannerta paljon enemmän kuin moni paikallinen näkee elämänsä aikana. Olen iloinen, että uskalsin lähteä tälle seikkailulle, sillä se oli sysäys paljon isommille muutoksille. Näin jälkeenpäin sen näkee selvästi. Tarvitsin etäisyyttä, jotta voin nähdä monet asiat selvästi. Elämä Australiassa oli juuri sitä.

Melbourne Central tower

Nightlife Melbourne

Nyt tuntuu, että ympyrä on sulkeutunut. On uusien seikkailujen aika. 

13 Comments

 • Sonja / Shining Journey
  10 helmikuun, 2020 at 11:30 am

  Mukava postaus paluusta Australiaan visiitille! 😊 Vietin siellä itsekin WH-vuoden yli kymmenen vuotta sitten. Se jäi mieleeni upeana vuotena täynnä seikkailuja. Australia pysyy aina sydämessä yhtenä kotimaana. Olisi kyllä upeaa päästä sinne vielä takaisin kokemaan, millaisia tunteita ja muistoja uusi matka mahtaisi herättää. 💜

  Reply
  • Sandra
   11 helmikuun, 2020 at 12:49 am

   Suosittelen, on varmasti muuttunut jo jonkin verran kymmenessä vuodessa 🙂

   Reply
 • AJones
  11 helmikuun, 2020 at 2:29 am

  Mun täytyy sanoa, että osittain nimenomaan sun blogin innoittamana lähdin myös toteuttamaan omaa wh-unelmaani ja valitsin Melbournen alkuun. Mä vihasin koko reissua ja palasin jo 2 viikon kuluttua kotiin Skotlantiin. Se ei haittaa, ja kommentoinkin tätä pilke silmäkulmassa. Mulle pääasia oli päästä toteuttamaan unelma ja se ettei se ollut mitä luulin ei haitannut yhtään. Tosta makeasta tuoksusta kaikki muistuu mieleen. 🙂
  Melbourne oli helppo ja monipuolinen ja samalla jotenkin niin tylsä, mutta oon ilonen että olen ainakin kerran tullut tutuiksi sen kanssa. Tuskin koskaan uudestaan.

  Reply
  • Sandra
   11 helmikuun, 2020 at 12:47 pm

   Voi ei!! Kiva kuitenkin kun kommentoit, mutta kurja kuulla, että noin kävi. Melbourne ei varmaan iske kaikille, ja vaatii mustakin aikaa päästä sisään. Mutta tulipahan käytyä, ja pääsit onneksi takaisin Skotlantiin. Pääasia, ettei jäänyt kaivelemaan, ettei tullut tehtyä 🙂

   Reply
 • Anna | Muuttolintu.com
  11 helmikuun, 2020 at 3:20 am

  Joskus täytyy lähteä kauas nähdäkseen lähelle. 🙂 Vaikka salaa vähän ehkä toivoin, että muuttaisit tänne takaisin. 🙂 Nauti Melbournesta, toivottavasti kelit hellii!

  Reply
  • Sandra
   11 helmikuun, 2020 at 12:48 pm

   Heh heh, ei nyt :). On hellinyt mukavasti, muttei tää nyt mikään Cairns ole. 😉

   Reply
 • Mikko / Matkalla Missa Milloinkin
  12 helmikuun, 2020 at 11:14 am

  Australia on upea maa. Kovasti haluaisimme takaisin tutkimaan Australiaa, sillä siellä riittää nähtävää ja koettavaa pidemmäksikin ajaksi! Tasmania erityisesti kiehtoisi.

  Reply
  • Sandra
   19 helmikuun, 2020 at 9:23 am

   Tasmania on todella hieno! Suosittelen erityisesti kesäaikaa, joulu-helmikuu! 🙂

   Reply
 • Sonja | FIFTYFIFTY
  19 helmikuun, 2020 at 6:05 pm

  Osaan kyllä samaistua tuohon fiilikseen, joka on sekoitus tuttuutta ja haikeutta menneestä. Sama fiilis tulee aina vaihdonaikaisessa kotikaupungissa Utrechtissa. Paljon on tosiaan ehtinyt tapahtua sun elämässä Australian jälkeen! Ja varmasti paljon uusia seikkailuja vielä luvassa.

  Reply
 • Periaatteen Nainen
  21 helmikuun, 2020 at 9:53 pm

  Tavallaan todella kiva, että sait sellaisen ”closuren” Australian kanssa, ja nyt voi jatkaa uusien kohteiden kimppuun. Itse en ole vielä päässyt yli Espanjasta 😀

  Reply
  • Sandra
   22 helmikuun, 2020 at 8:03 am

   Varmasti käyn vielä usein Ausseissa ja rakastan maata, mutta en haluaisi välttämättä muuttaa sinne. Nauti Espanjasta 🙂

   Reply
 • Kohteena maailma / Rami
  23 helmikuun, 2020 at 10:35 am

  Melbourne kuuluu niihin kaupunkeihin, mistä ei ole kuulunut kuin pelkkää hyvää. Haluaisin ehdottomasti käydä siellä! Nämäkin kuvat olivat suorastaan inspiroivia, toki postauksen tarina tärkein – kiva kirjoitus!

  Reply
  • Sandra
   26 helmikuun, 2020 at 2:15 pm

   Kiitos Rami! Melbourne on vaan jotain <3

   Reply

Leave a Reply