Menu
Australia / Elämä

Vuoden 2017 (matka)suunnitelmat

Välillä sitä ihmettelee, mihin nämä vuodet häviää. Aika tuntuu rientävän nopeammin, kun vuoden viettää kahden eri maan välillä sukkuloiden. Edellinen uusi vuosi tuli vietettyä Melbournessa ja samoin vuosi 2017 toivotetaan tervetulleeksi tässä omasta mielestäni maailman siisteimmässä kaupungissa. En malttaisi odottaa uutta vuotta ja hienojen suunnitelmien toteutumista. Mitä vuosi 2017 tuo tullessaan reissujen ja muun elämän osalta?

Melbourne

IMG_8152

Melbournessa tulen edelleen asumaan tiiviisti. Rakastan kämppääni ja kesän edetessä koko kaupunkiakin enemmän ja enemmän. Teen töitä, käyn salilla, elän tavallista arkea. Toiveena olisi tutkia lähialueita vielä vähän enemmän ja esimerkiksi Wilson’s Prom olisi paikka, jossa en ole vielä käynyt. Töitä tulen tekemään huhtikuulle asti, jonka jälkeen vietän noin kolmen viikon loman.

Adelaide

image.adapt.1663.medium Moseley-Square-21102-364

 

 

Kuvat täältä ja täältä

Adelaideen lähden heti uuden vuoden jälkeen tammikuun toinen päivä. En saanut töistä kuin kolmen päivän vapaan, joten ehdin vain mennä kaupunkiin, viettää siellä päivän ja yön ja palata yöbussilla takaisin Melbourneen ja sieltä suoraan töihin. Välillä minulta kysytään, miksi viihdyn vain Melbournessa enkä vieraile muissa kaupungeissa niin usein. No, lähimmät isommat kaupungit Canberraa lukuunottamatta ovat Adelaide ja Sydney, joista ensimmäiseen on matkaa reilut 800 kilometriä ja toiseen noin 900 kilometriä ja kun töistä saa vapaata yleensä vain pari päivää viikossa, niin vastaus lienee aika selvä.

Länsirannikko

393162-cable-beach-broome-escape

Työt päättyvät huhtikuussa ja sen jälkeen on tarkoitus suunnata heti Australian länsirannikolle. Ostan lennot suoraan Perthiin, jossa aion olla pari kolme yötä kaupunkia tutkien. Tämän jälkeen lähden kymmenen päivän retkelle Perthistä Broomeen, jonka aikana on tarkoitus kokea muun muassa kuvissa näkyvät Cable Beach ja Karijinin luonnonpuisto. Uskon, että Ulurun ohella tästä tulee yksi koko Australian kokemukseni mieleenpainuvin elämys.

Suomi

IMG_7242

Lento Suomeen lähtee 2. toukokuuta, joten taktisesti onnistun välttämään toivottavasti jälleen huonot kelit ja pääsen nauttimaan suoraan keväästä ja kesästä. Yritän jo Australiasta käsin saada jotain työtä, jotta arki ja rahantulo alkaa rullaamaan mahdollisimman sujuvasti heti alusta lähtien. Jos tämä ei onnistu, niin sitten Suomen päässä on tarkoitus aloittaa massiivinen työn metsästys. Riippuen miten asiat Suomessa järjestyvät ratkaisee sen, miten pitkäksi aikaa aion maahan jäädä. Näitä on vielä paha alkaa tässä vaiheessa spekuloimaan, joten kesä näyttää, miten käy.

Kolmekymppiset

IMG_6668

Kuva on vappuhulinasta, mutta menkööt 😀

Kyllä, tuo maaginen luku kolkuttelee elokuussa ja toivoisin, että pääsisin järjestämään pienet pippalot kavereille ja perheelle. Aion joka tapauksessa jatkaa viimevuotista perinnettäni ja hankkia itselleni matkan lahjaksi. Olen tässä vaiheessa miettinyt Roomaa, New Yorkia tai Barcelonaa, ja mieluusti vinkkiä otan vastaan. Pystyisin tekemään noin viikon loman elokuussa ja olen lähdössä matkaan yksin, ellei ihmeen kaupalla joku halukas matkakumppani ilmaannu. Upea kaupunki, kulttuuri, hyvä ruoka ovat vaatimuslistallani, joten sen puolesta jokainen vaihtoehto on varmasti oikein sopiva. Shoppailu ei liiemmin kiinnosta. Suosituksia saa antaa, sillä en ole vielä onnistunut päättämään noiden kolmen vaihtoehdon välillä.

Tältä kuulostaa vuosi 2017 reissujen osalta. Pari isoa unelmaa toteutuu, kun pääsen johonkin kolmesta synttärivaihtoehdostani sekä koen vihdoinkin Länsi-Australian upean luonnon. Kun mietin tulevaa, sisimmässä kaihertaa kuitenkin pieni haikeus, sillä vuodesta 2017 tulee viimeinen vuoteni Australiassa. Tänne tuleminen on ollut yksi suurimmista haaveistani ja olen kiitollinen, kun olen saanut asua kaksi vuotta tässä upeassa maassa ja sen parhaimmassa kaupungissa. Voisiko yhteinen tarinamme jatkua vielä? Ehkä, mutta toisaalta kenties nyt on aika uusille seikkailuille.

16 Comments

 • Sofia
  13 joulukuun, 2016 at 4:30 pm

  Olen käynyt kaikissa mainitsemissasi synttärimatkakohteissa, ja suosittelen joko Roomaa tai New Yorkia. Molemmat ovat omissa lempikaupunkien top3:ssa 🙂 Aivan erilaisia kaupunkeja tietysti ovat, niin sinänsä hankala vertailla. New York on monipuolisempi, mutta toki pidempien lentomatkojen ja jetlagin vuoksi hankalammin saavutettavissa. Blogista löytyy kuvatunnelmia molemmista paikoista.
  New York täältä: http://project4ever.blogspot.fi/search/label/New%20York

  ja Rooma täältä: http://project4ever.blogspot.fi/search/label/Rooma

  Kumman tahansa valitset, et varmasti voi mennä pahasti metsään. Barcelona ei jostain syystä sytyttänyt mua ollenkaan.

  Reply
  • Sandra
   14 joulukuun, 2016 at 9:40 pm

   Voi kiitos! Katson nuo linkit heti 🙂

   Reply
 • Maarit Johanna
  13 joulukuun, 2016 at 9:48 pm

  Mulla on nyt jo iskenyt haikeus tätä blogia kohtaan, että mitäs sitten kun et enää voi palata Ausseihin asumaan! Ainakaan yhtä helposti. Toivottavasti uusi kymmenluku elämässä tuo jotain aivan erilaista uutta huikeaa ^^
  Mie haluaisin takaisin Perthiin. Se oli aivan ihana paikka ja periaatteessa sinne ei edes lentänyt kauaa. Lähtisin koska tahansa uudelleen.

  Reply
  • Sandra
   14 joulukuun, 2016 at 9:40 pm

   Saa nähdä, mitkä fiilikset tulee Perthistä, kun pääsen sinne ekaa kertaa.
   Vähän haikeutta on mullakin, tää on muotoutunut niin Australia-blogiksi, etten tiedä, mihin suuntaan mennään jatkossa 😀

   Reply
 • ainoemilia
  14 joulukuun, 2016 at 1:14 am

  Ihania suunnitelmia 🙂 Mikset voi enää palata Australiaan? Viisumiasioiden takiako?

  Reply
  • Sandra
   14 joulukuun, 2016 at 9:37 pm

   Juuri näin valitettavasti. Turistina voin toki tulla :/

   Reply
 • Liza in London
  14 joulukuun, 2016 at 1:32 am

  Mäkin oon käynyt kaikissa kolmessa mainitsemassasi paikassa, ja ne on kaikki tosi kivoja, mutta suosittelen ehdottomasti Roomaa: se on aivan maaginen paikka!

  Reply
  • Sandra
   14 joulukuun, 2016 at 9:36 pm

   Kiitos suosituksesta. Onkohan kuitenkin liian kuuma elokuussa?

   Reply
   • Liza
    21 joulukuun, 2016 at 10:53 am

    On ja ei – itse teimme Firenzessä asuessa niin, että liikuimme ulkona lähinnä aamuisin ja iltaisin. Päivisin voi sitten nukkua, vierailla museoissa tms 🙂 Toisaalta se ei valttamatta ole se kivoin tapa viettaa lomaa, ja totuuden nimissä monet paikalliset pakenevat Roomasta kesähelteillä.. Toisaalta taas Rooma on aina Rooma, ja italialaiset kesäyöt taas ovat aivan maagisia – taas tää sana, mutta kun se on totta, hahah! 🙂

    Reply
    • Sandra
     24 joulukuun, 2016 at 6:07 am

     Ah, italialaiset kesäyöt. Jotenkin olen jo sieluni silmin siellä!

     Reply
 • Jarkko Oja
  15 joulukuun, 2016 at 2:29 am

  Itse asiassa Rooma on vaihtoehdoista pohjoisin…itse kaikissa edellämainituissa käyneenä suosittelisin Roomaa…mun matkan kohokohdat oli kun olin hankkinut audienssin paavin messuun ja olin eturivissä vain metrin päässä paavista kun huristeli papamobiililla ohitse…toinen vatikaanin ”varjeltu salaisuus” on saksalainen kirkko ja sitä ympäröivä puutarha…sveitsiläskaartilaiset päästää ainoastaan sisään jos pyydät lupaa saksaksi aamulla päästäksesi messuun…ja sokerina pohjalla mulle oli fillaroida pitkin Via Appiaa, maailman ehkä vanhinta tietä pitkin…matkalla vanhoja hautoja ja rakennusten jäänteitä…

  Reply
  • Sandra
   19 joulukuun, 2016 at 7:17 am

   Kuulostaa mielenkiintoiselta ja Rooma on ehdottomasti yksi kova vaihtoehto New Yorkin ohella.

   Reply
 • Sonja | FIFTYFIFTY
  17 joulukuun, 2016 at 4:53 pm

  Jännä nähdä, mitä tulevaisuus tuo sulle tullessaan, varmasti lisää seikkalua! Ja ehkä se on toisaalta innostavaa, että ne sijoittuvat sitten jonnekin muualle? Annoin sulle muuten tunnustuksen blogissani. 🙂 http://www.rantapallo.fi/fiftyfifty/2016/12/17/pollamystyneet-terkut-helsingista-ja-blogitunnustuksia/

  Reply
  • Sandra
   19 joulukuun, 2016 at 7:14 am

   Itseäkin jännittää! Kiitos tunnustuksesta, käyn katsomassa 🙂

   Reply
 • Susa
  20 joulukuun, 2016 at 9:01 pm

  Moikka! Kiinnostavan kuuloisia suunnitelmia! Itsekin yritän aina tulevalle vuodelle suunnitella reissuja, jotta on aina jotain, mitä odottaa :D. Itse suosittelisin noista kohteista New Yorkia. Muistelen, että olet joskus kirjoittanut olevasi virkavapaalla vakituisesta työpaikastasi. Onko sinulle suunnitelmassi palata siihen vai onko se ovi jo sulkeutunut?

  Jännittävää lukea, mihin elämäsi polku johtaa :).

  Reply
  • Sandra
   24 joulukuun, 2016 at 6:07 am

   New York ehkä kiinnostaisi itseäni näillä näkymin eniten.. Olen vielä virkavapaalla toista vuotta. 😀

   Reply

Leave a Reply