Menu
Australia / Yleinen

Onnen hetkiä Australiassa – Blue Mountains ja Three Sisters

Tiedättekö sen tunteen, kun olet ulkomailla ja näet jonkin kuuluisan nähtävyyden, josta olet aikaisemmin vain kuullut juttuja tai nähnyt sen vain televisiossa? Mielen täyttää sellainen epätodellinen tunne, että olenko minä oikeasti nyt täällä, elämässä tätä hetkeä, näkemässä nämä asiat. Aika pysähtyy ja tiivistyy ympärilläsi ja tunnet vain riemua ja kiitollisuutta siitä, että voit olla läsnä tuossa hetkessä. Se tunne minulla on ollut täällä Sinisillä vuorilla ja erityisesti silloin, kun näin Kolmen sisaruksen kuuluisan vuorijonon.

IMG_4427 IMG_4434

Kolme sisarusta sijaitsevat Sinisillä vuorilla Katoomban kaupungin lähettyvillä. Aboriginaalien muinaisen tarinan mukaan sisarukset Meehni, Wimlah ja Gunnedoo asuivat aikanaan kyseisellä alueella ja he kuuluivat Katoomban heimoon. Tytöt sattuivat rakastumaan naapuriheimon poikiin, mikä oli ankarasti kiellettyä. Avioliitto heimojen välillä ei tullut kysymykseenkään, joten miehet päättivät ryöstää tytöt itselleen. Tästä syntyi ankara heimojen välinen sota, jonka aikana heimovanhin muutti tytöt kivipatsaiksi suojellakseen heitä. Valitettavasti heimovanhin kuoli itse taistelun aikana, eikä kenelläkään muulla ollut taitoa muuttaa tyttöjä takaisin. Tästä syystä kolme odottavat vapautumistaan vielä tänä päivänä.

IMG_4425 IMG_4428 IMG_4422

Muistan lapsuudestani isän ostaman Australiasta kertovan vhs-kasetin, jonka katsoin lapseni lähes puhki. Muistan videolta erityisesti sinisten vuorien luonnonpuistot, jotka kasvavat toinen toistaan valtavampia eukalyptuspuita, joista nouseva höyry värjää melkein ilmankin siniseksi. Muistan jo tuolloin, miten minua viehätti kolmen sisaruksen tarina ja silloin päätin, että jonain päivänä pääsen itse todistamaan tuota luonnon ihmettä. Ja siinä minä sitten seisoin. Aasialaisten turistien keskellä, aurinkoisena sunnuntaina ja niin onnellisena siitä, että uskalsin tehdä hypyn tuntemattomaan ja lähteä Australiaan toteuttamaan unelmaani ulkomailla asumisesta.

IMG_4439 IMG_4440 IMG_4442 IMG_4444

Katoomban Sinisten vuorien alueella on huomattavasti muutakin nähtävää kuin Three Sisters. Itse kaupunki on todella viehättävä viinibaareineen, kahviloineen ja ravintoloineen. Valittavina on erilaisia vaellusreittejä, pienestä 15 minuutin pyrähdyksestä useamman tunnin patikointiin. Me itse vaeltelimme Kolmen sisaruksen ympäristössä ja kävimme muun muassa Katoomban putouksilla, joissa kirkas vesi virtasi pitkin kalliota. Näkymät olivat henkeäsalpaavan kauniit ja kyseessä on ehdottomasti paikka, jota suosittelen kaikille, jotka ovat käymässä Sydneyn alueella. Sydneystä voi ottaa junan Katoombaan, josta ei ole pitkä matka Kolmen sisarukset luokse. Itse nähtävyys ei maksa mitään, mutta auton parkkeeraamisesta veloitetaan neljä dollaria.

IMG_4451 IMG_4449 IMG_4446 IMG_4457

Roadtrip on jatkunut nyt viikon ja olen päivä päivältä iloisempi, että olen lähtenyt Australiaan. Olen matkalla tutustunut erilaisiin ihmisiin ja päässyt kokeilemaan lukuisia uusia asioita ja menemään monesti mukavuusalueeni ulkopuolelle. Jes, tämä on parhautta, elämää isolla E:llä.

16 Comments

 • Marikaw
  21 huhtikuun, 2015 at 9:17 am

  Kirjotin eilen New Yorkista jutun mitä en vielä julkassut, mutta kirjotin just tosta epätodellisuuden tunteesta. Eli niiiin tiedän mitä meinaat. 😀 Ihan mahtavan siisti roadtrip teillä, toivottavasti mahtavuus vaan jatkuu. <3

  Reply
  • Sandra
   21 huhtikuun, 2015 at 11:41 pm

   Voi, New York on varmasti jotain vielä niiiin paljon uskomattomampaa, ettei tosikaan! Kaikki ne lukuisat elokuvat, tv-sarjat, musiikkivideot ja sitten pääset oikeasti sinne keltaisten taksien ja mainosvalojen keskelle :D. Toivon tosiaan, että hyvät fiilikset jatkuu, vaikka säät huononee koko ajan (Sydneyssä ennusteena lumi- ja räntäsadetta – jeps, luit oikein!)

   Reply
 • Miila
  21 huhtikuun, 2015 at 10:21 am

  Upean näköisiä maisemia! Ja ihana lukea tekstiä josta onnellisuus huokuu 🙂

  Reply
  • Sandra
   21 huhtikuun, 2015 at 11:42 pm

   Voi kiitos Miila! Maisemat oli mitä parhaimmat ja tunnelmat muutenkin korkealla 🙂

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  21 huhtikuun, 2015 at 10:45 am

  Tiedätkö sen tunteen … kun istut tiukasti toimistolla ja ”varastat” itsellesi pienen tauon tsekataksesi Bloglovinin tarjontaa ja löydät jutun, joka vie ajatuksesi takaisin paikkaan, jossa olet itsekin ollut ja joka tuo mieleen hyviä muistoja 🙂

  Me pääsimme tuonne vasta toisella Sydneyn vierailullamme ja aamulla näytti vielä uhkaavasti siltä, että emme näe mitään, kun oli sumuista, mutta juuri sitten tuolla sumu hälveni ja tuo upea näkymä aukesi edessämme.
  Sinun kuvasi taitavat kyllä olla vielä parempia kuin meidän …

  Reply
  • Sandra
   21 huhtikuun, 2015 at 11:49 pm

   Voi, kiva kuulla, että pääsit hetkeksi takaisin vanhoihin muistoihin. Olisi ollut muuten kiva käydä tuolla eläinpuistossa tutustumassa. Ihme, ettei sitä mainostettu mitenkään alueella.
   Meilläkin oli vähän pelkoa, että tulisi huono keli, mutta onneksi aurinko jaksoi paistaa sen ajan kun olimme siellä.

   Reply
 • Terhi / Muru Mou
  21 huhtikuun, 2015 at 11:11 am

  Ihana, hyvän mielen postaus! Kauniita kuvia ja kuten Miila kirjoitti: tekstistäsi huokuu onnellisuus!

  Reply
  • Sandra
   21 huhtikuun, 2015 at 11:49 pm

   Voi kiitos Terhi! :). Ihania kommentteja kaikilla.

   Reply
 • Tiia/reisereise
  21 huhtikuun, 2015 at 6:24 pm

  Vau, miten upeat maisemat! On kyllä niin kiva seurata teidän ”uutta elämää”, etenkin kun se sijaitsee niin kaukana. 😉

  Reply
  • Sandra
   21 huhtikuun, 2015 at 11:50 pm

   Oli kyllä ihan mielettömät maisemat. Ja paikalliset täällä sanovat, että ei tuo Three Sisters ole mitään, että ”kunnon” alueilla on paljon kauniimpaa. Tiedä sitten, mikä pitää paikkansa.

   Reply
 • matu
  21 huhtikuun, 2015 at 8:49 pm

  Ihana postaus, nuo maisemat ovat vaan niin upeita! Nauti täysi siemauksin matkasta, minä täällä hieman kateellisena suunnittelen omaani kaukaiseen tulevaisuuteen!:)

  Reply
  • Sandra
   21 huhtikuun, 2015 at 11:51 pm

   Kiitos! :). Yritän nauttia parhaani mukaan. Ja nauti itsekin siitä suunnitteluvaiheesta, on sekin vaan hienoa! 🙂

   Reply
 • Maarit Johanna
  22 huhtikuun, 2015 at 6:05 pm

  Luin nyt varmaan neljättä kertaa tämän postauksen, mutta vasta nyt kerkeän kommentoimaan. Three sisters on mullakin listalla kohteista jotka haluan ehdottomasti joskus Ausseissa nähdä! Ensi kesän Adelaiden reissulle onkin jo muutama ylimääräinen kiekka suunniteltuna. Ihan mahtava roadtrip teillä. Täytyy harkita sellaista meillekin. 🙂
  Onko teillä jo tiedossa mihin asetutte ja pysähdytte pidemmäksi ajaksi? Tosin näitä seikkailujakin on kyllä mielenkiintoista lukea!

  Reply
  • Sandra
   23 huhtikuun, 2015 at 7:46 am

   Siis mitä?! Missä vaiheessa olet Adeleideen menossa? On multa jäänyt ihan ohi, jos olet blogissa siitä maininnut. Sieltä kannattaa sitten ottaa reissu Melbourneen Great Ocean Roadia pitkin :). Ja tietty Sydney ja Three Sisters.

   Me jäädään pohjois-Ausseihin vähän pidemmäksi aikaa töihin, kerätään rahaa ja lähdetään kiertää Uutta-Seelantia. That’s the plan!

   Reply
 • hennamaria.j
  22 huhtikuun, 2015 at 8:45 pm

  Kiitos, ihana postaus ja huiput kuvat! Muistot palautuu mieleen.. kävely siihen näköalaterassille, ajelu mutkaisilla teillä, kengurut tien varsilla.
  Onko teidän suunnitelmissa kenties Uluru…?

  Reply
  • Sandra
   23 huhtikuun, 2015 at 7:48 am

   Voi kiitos! Ihania paikkoja eikö vain? Uluru on yksi kohde bucket listalla, mutta täytyy varmaan vähän säästää rahaa sitä varten. Ehdottomasti haluan kokea auringonnousun ja -laskun siellä.

   Reply

Leave a Reply