Menu
Islanti / Matkat

Mitä maksoi viikon ratsastusloma Islannissa?

IMG_1953 IMG_1942 IMG_1946

Islanti ei ole halpa, ei todellakaan. Upean luontonsa puolesta maa houkuttelee kuitenkin yhä enenevässä määrin matkailijoita vuodesta toiseen. Kun noin puolisen vuotta sitten sähköpostiini kilahti mainos viikon ratsastuksentäytteisestä reissusta Pohjois-Islannin villin luonnon keskellä, koin, että tämä retki olisi niin oma juttuni. Pidemmittä puheitta ja miettimättä varasin itselleni unelmieni matkan. Rahaa kieltämättä meni, mutta sain sille paljon vastinetta.

 IMG_1959 IMG_1898

IMG_1964

Mitä matkaani sisältyi?

 • Icelandairin lennot Helsinki-Reykjavik, Reykjavik-Helsinki
 • Kaikki kuljetukset lähtien lentokentältä kaupunkiin aina paluukuljetukseen lentokentälle asti. Tämä sisälsi myös maansisäisen lennon Reykjavikin kaupungista Pohjois-Islannin pääkaupunkiin Akureyriin sekä bussikuljetuksen takaisin.
 • Kaikki majoitukset. Ensimmäisen yön vietimme Reykjavikin keskustassa hotellissa jaetussa kahden hengen huoneessa. Viimeinen yö oli vastaavasti aivan lentokentän lähellä lentokenttähotellissa vanhoissa NATO:n asuntoloissa. Muut yöt nukuin maatilalla mökeissä omassa huoneessa.

IMG_1847 IMG_1851

IMG_1852

 • Kaikki ruokailut lukuunottamatta viimeisen illan illallista. Ensimmäisenä iltana söimme kolmen ruokalajin maittavan illallisen Reykjavikin keskustassa, mutta muuten ruokailimme pääasiassa maatilalla ja söimme hotelliöiden aamiaiset hotellilla. Kaksi lounasta söimme Akureyrissa. Aamiainen maatilalla koostui leivistä, hedelmistä, myslistä ja kahvista ja teestä. Lounaalla söimme leipiä, kakkuja ja muita leivoksia. Illalla saimme joka kerta erilaisen islantilaisen kotiruoka-aterian, joka oli useimmiten kalaa tai lammasta.
 • Kolme ratsastusretkeä Islannin luonnossa. Meillä oli kaksi tasoryhmää: aloittelijat ja hieman kokeneemmat. Itse olen ratsastanut oikeastaan viimeksi lapsena, mutta uskaltauduin ensimmäisen ratsastuskerran jälkeen siirtymään hieman vauhdikkaampaan ryhmään, sillä meno ei ollut liian hurja.

IMG_1865 IMG_1921

 • Ensimmäisenä päivänä teimme pienen kaupunkikierroksen bussilla ja kävellen Reykjavikissa. Yhtenä päivänä puolestaan tutustuimme Akureyriin, jonka kohokohta oli Islanti-Argentiina jalkapallo-ottelun jännittäminen yhdessä paikallisten kanssa.

IMG_1808 IMG_1799 IMG_2047

 • Kävimme kaksi kertaa paikallisessa uimalassa ja kerran Blue Lagoonin tyylisessä kuumassa lähteessä. Sisäänpääsyt kuuluivat hintaan (kuuman lähteen normaalihinta olisi ollut esimerkiksi noin 35 euroa)

IMG_1926 IMG_2026

 • Teimme yhteensä kolme erilaista vaellusta, joista kenties siistein oli kipuaminen vanhan tulivuoren huipulle

IMG_1993

 • Kävimme päivämatkalla Myvatnin järvellä. Retken aikana vierailimme Dimmunorgirin laavalabyrintissa, näimme upean vesiputouksen ja tutustuimme pseudokraatereihin, joita ei ole missään muualla maailmassa.

IMG_2024 IMG_2020

 • Vierailimme  Laufásin kotiseutumuseossa, jossa tutustuimme islantilaisten elämään 1600-1800-luvuilla.

IMG_2028

 • Retkeen kuului myös suomalaisen oppaan palvelut, ja oppaana ei ollut kuka tahansa pirkko, vaan Islannin asiantuntija ja supersymppis yrittäjä-kirjailija Satu Rämö, joka pitää itse hykerryttävän hyvää Salamatkustaja-blogia. Hän jaksoi pysyä iloisena koko viikon ja kertoa mielenkiintoisia juttuja Islannista ja elämästään saagojen ja menninkäisten maassa.

Paljonko lysti maksoi?

Ostin matkan Saga-matkojen kautta ja se maksoi kokonaisuudessaan 2090 euroa. Muuten rahaa ei juuri mennytkään. Lisäksi pienimuotoisiin matkamuistoihin (muki ja karkkia) meni 27 euroa ja matkalla nautittuun viiniin 12 euroa. Sen lisäksi kupillinen kahvia maksoi 4.5 euroa ja viimeisenä iltana nautittu kanasalaatti 24.35 euroa.

Kokonaisuudessaan matka maksoi siis 2157,85 euroa. Mukana ei ole tietenkään kuluja siitä, kun tulin matkaa varten Maltalta Suomeen, mutta jäin siitä vielä kesäloman viettoon Tampereelle.

Kannattiko?

No totta vie kannatti! Mielestäni sain vastinetta rahalle ja pääsin kokemaan valtavan paljon asioita viikossa. Matka maaseudulle hevosten pariin antoi hirmuisesti etäisyyttä tavalliseen arkeen ja aivot saivat todellakin levätä. Tämä oli varmasti tämän vuoden isoin matka, joten muut mahdolliset reissut tulevat olemaan lähiseudulla ja huomattavasti pienemmällä budjetilla.

12 Comments

 • Anne / Metallia Matkassa
  1 heinäkuun, 2018 at 7:58 am

  Sisältäen lennot ja aika paljon ohjelmaa, oppaan jne., ei tuo ihan kohtuuton hintalappu ollut. Varsinkaan kun Islanti ei taida olla halvimmasta päästä! Aika vähän itse ratsastusta kuitenkin (3 retkeä)?

  Mä olen vähän haaveillut jostain ratsastusreissusta tai muusta aktiivilomasta. Vegaanina tosin tulen miettineeksi eläinnäkökulmaa, enkä sen takia ole esimerkiksi palannut ratsastamaan (nuorena harrastin ratsastusta monta vuotta).

  Reply
  • Sandra
   1 heinäkuun, 2018 at 10:54 am

   Ei tosiaankaan ole halvimmasta päästä. En olisi itsenäisesti päässyt tällaiseen hintaan. Joo, ei tässä niin hirveästi ratsastusta ollut, kolme noin 2-3 tunnin lenkkiä, mutta sitten meni kaksi päivää matkustamiseen oikeastaan ja yksi päivä oltiin ihan muissa nähtävyyksissä. Tämä oli aloittelijoiden reissu, ja sitten on tarjolla kokeneimmille ratsastajille retkiä, joissa ollaan paljon hevosen selässä.

   Erittäin hyvä pitää eläinnäkökulma mielessä. Omasta mielestäni kyseisellä tilalla kohdeltiin hevosia todella hyvin, mutta ymmärrän, jos ei periaatteesta halua nousta edes hevosen selkään. 🙂

   Reply
 • Suunnaton
  1 heinäkuun, 2018 at 11:02 am

  Reissu kuulostaa mahtavalta! Ratsastuksen vähyys yllätti minutkin, mutta toisaalta matkaan mahtui hyvin myös vaeltamista ja muuta aktiviteettia. Tuollainen kombinaatio voisi sopia loistavasti mullekin! Islannin luontoon pääseminen ehkä niiden vilkkaimpien turistikeskittymien ulkopuolella kuulostaa ihanalta.

  Reply
  • Sandra
   7 heinäkuun, 2018 at 5:18 am

   Tässä oli aloittelijalle ja ratsastukseen tottumattomalle sopivasti vähän kaikkea. Oli ihana päästä kunnolla maalle ja vaan hengittää sisään raikasta ilmaa.

   Reply
 • Isäkuukaudet
  1 heinäkuun, 2018 at 3:21 pm

  Kuvien lisääminen Islannista internetiin pitäisi kieltää. Matkakuumetta paljon muutenkin tuohon suuntaan, eivätkä tällaiset kuvat sitä ainakaan vähennä. Ps. Hinta oli pienempi kuin etukäteen veikkasin.

  Reply
  • Sandra
   7 heinäkuun, 2018 at 5:19 am

   Sovitaan, että jatkossa kielletään Islanti-kuvat. Hyvä, että noinkin päin, että hinta oli vähemmän kuin ajattelit.

   Reply
 • Jenna Valtari / Enemmän kuin äiti
  2 heinäkuun, 2018 at 9:31 am

  Äkkiseltään näyttää isolta summalta, mutta kyllähän sitä helposti kuluu rahaa millä tahansa reissulla lentolippujen ja majoituksen lisäksi. Kyllähän tuo varmasti yhdeltä hengeltä kirpaisi kuitenkin. Mutta Islanti nyt sattuu olemaan kallis maa, eikä sinne kannata lähteä pihistelmään, jos haluaa saada reissusta mahdollisimman paljon irti. Hyvän ja onnistuneen reissun jälkeen harvoin muutenkaan kaduttaa rahankäyttö jälkeenpäin 🙂

  Reply
  • Sandra
   7 heinäkuun, 2018 at 5:25 am

   Totta, ja kun tuohon kuului myös lennot, majoitus ja ruoka, niin mun mielestä ihan hyvä hinta. Jos ajattelee, että mun isä maksoi 1000 € viikolta yksin omassa huoneessa pakettimatkalla, niin sain itse vielä päälle tonnilla nuo kaikki aktiviteetit.

   Reply
 • Sini
  6 heinäkuun, 2018 at 5:10 pm

  Ei minunkaan mielestä tuo summa niin pahalta kuulosta kun siihen kuului myös ruoka ja tuo ohjelma. Itse lapsena harrastin ratsastusta ja viime vuonna ensimmäistä kertaa olin hevosen selässä kymmenen vuoden tauon jälkeen. Varmaan on aika huikeaa ratsastella Islannin maisemissa. 🙂

  Reply
  • Sandra
   7 heinäkuun, 2018 at 5:31 am

   Oli kyllä, ja samoin itselläni oli pitkä väli edelliseen ratsastuskertaan. Selässä sentään pysyin!

   Reply
 • Päivi/ Kelvästä kartalle
  24 helmikuun, 2020 at 12:51 pm

  Tätä postausta ei minun olisi pitänyt lukea ollenkaan 😀 Islanninhevosen omistajana tämä on nimittäin yksi haaveideni matkakohteista! Ei kyllä kalliiksi voi sanoa, kun tietää paikallisen hintatason, ja aika paljon ohjelmaa on matkaan saatu soviteltua. Vallankin kun oppaana on ollut lähes idolin maineessa meikäläisen arvosateikolla paistettaeleva Satu! Entisenä kilparatsastajana haluaisin enemmän satulaan tölttäilemään, joku pidempi vaellusreissukin kiinnostaisi Islannissa todella paljon.

  Reply
  • Sandra
   26 helmikuun, 2020 at 2:13 pm

   Satu oli aivan ihana! Todella maanläheinen tyyppi, joka jaksoi pysyä positiivisena koko matkan, vaikka tuollaisella reissulla on töissä 24/7. Olen samaa mieltä, että matkan kulut olivat kuitenkin kohtuulliset suhteessa kaikkeen siihen, mitä pääsi kokemaan. Suosittelen! Ehkä tämä alkeisretki ei ole sinulle, mutta kannattaa tutustua vaativampiin issikkavaelluksiin.

   Reply

Leave a Reply