Menu
Yleinen

Positiivisuushaaste 2/5

Jokin aika sitten Tämä matka -blogin Anna haastoi minut positiivisuushaasteeseen kertomaan viitenä päivänä viisi positiivista asiaa elämästäni ja samalla paljastamaan hieman lisää henkilöstä blogin takana. Haasteen ensimmäinen osa on luettavissa täältä, ja nyt olisi vuorossa toinen osa. Kuvitus tähän postaukseen on instagram-profiilistani.

1. Kesä ja elämästä nauttiminen

Olen kesällä paljon enemmän elossa kuin talvella. Saan valtavasti energiaa valosta ja lämmöstä. Kesällä jaksan touhuta ja olla koko ajan menossa. Nukun vähemmän ja olen silti virkeämpi. Eilen päätin, että haluan tehdä tästä kesästä kaikkien aikojen parhaan kesän. Aion nauttia pienistä ohikiitävistä hetkistä, aurinkoisista päivistä, jäätelöstä, lämpimistä ja valoisista kesäöistä kaupungissa, enkä aio missään nimessä istua sisällä. Aion sanoa kyllä kaikille hulluille ehdotuksille. Aion iloita, heittäytyä, nauraa yöhön asti ja tehdä rakastamiani asioita.

Eilen juuri istuin kotona ja totesin, että telkkarista ei tule yhtään mitään. Laitoin sitten youtubesta pyörimään soittolistan kesäbiiseistä ja tulin niin hyvälle tuulelle, että minun oli aivan pakko päästä tanssimaan. Yksi tekstiviesti ja löysin itseni kaverini luota ja myöhemmin tanssilattialta nauttimassa vapaudesta, nuoruudesta ja hyvästä musiikista. Puoli neljältä kotiin ja nukkumaan, mutta se ei estänyt lähtemästä tänä aamuna pyöräretkelle, kaupungille kiertelemään ja salille treenaamaan. Nimimerkillä ”talvella voi nukkua”.

partySandra2. Kotiutuminen

KouvolaViime vuoden keväänä sain puhelun toiselta puolelta Suomea. Puhelimen toisessa päässä oli nykyinen esimieheni, joka kysyi, haluanko tarttua mahdollisuuteen ja ottaa vastaan työpaikan kaupungissa, jossa en ollut ikinä käynyt ja josta en tuntenut ketään. En miettinyt hetkeäkään, vaan suostuin. Syksyllä muutin sitten uuteen kaupunkiin ja aloitin pitkään kestäneen kotiutumisprosessin. Vihdoinkin tuntuu siltä, että olen päässyt sisälle uuteen kotikaupunkiini. Olen tutustunut mahtaviin tyyppeihin ja saanut ystäviä, joiden seurassa voin olla oma itseni. Vaikka minun on helppo tutustua uusiin ihmisiin, en ystävysty kovin helposti, vaan läheisimmät ystäväni ovat kulkeneet mukanani yli kymmenen vuoden ajan. Olen siis todella iloinen ja kiitollinen, että olen onnistunut rakentamaan suhdeverkostoani ihan tyhjästä.

Haminanyö3. Haminan yö

Perjantaina lähdin työporukan kanssa Haminaan katsomaan Cheekiä, Jari Sillanpäätä ja Popedaa. Ilta venyi yli kolmeen, mutta hauskaa oli. Erityisesti odotin Cheekin esiintymistä, vaikka hän ei mikään suosikkiartistini olekaan. Lauloin silti täysillä mukana ja seuraavana päivänä ääni oli ihan käheä. Väkeä riitti Haminan yössä, ja kaupunki näytti pikaisen tutustumisen perusteella todella sympaattiselta pitsikoristelluine puutaloineen ja kapeine kujineen.

4. Koti

homesweethomeKaiken ulkona pyörimisen ohella on ihanaa viettää rentoa sunnuntaita kotona siivoillen ja ruokaa tehden. Viikolla en niin välitä, onko tiskit tehty, pyykit korjattu kaappeihin ja sänky pedattu, mutta viikonloppuna tykkään laittaa nurkkia vähän kuntoon, käydä kaupassa ja tehdä rauhassa hyvää ruokaa. Rakastan rauhallisia viikonloppuaamuja kotona, jolloin voin juoda pari tuntia kahvia, surffailla netissä ja katsella luontodokumentteja. Nörtti mikä nörtti.

5. Elämänfilosofiani

aforismUskon positiivisen ajattelun voimaan. Uskon siihen, että kun ihminen tietoisesti pyrkii kiinnittämään huomiota hyviin asioihin elämässään, arjesta tulee mielekkäämpää ja onnellisempaa. Uskon, että positiivisuus vetää hyviä asioita puoleensa. Uskon, että kun lähettää positiivista energiaa ympäristöönsä, saa positiivisuutta ja onnistumisia takaisin. Pyrin keskittymään hyviin asioihin, omiin vahvuuksiini ja ajattelemaan kaikesta, että lasi on puoliksi täynnä. Välillä tulee synkisteltyä ja valiteltua jotain turhanpäiväistä, mutta yritän, että minusta huokuisi suurimman osan ajasta iloisuus ja positiivisuus. Tämä on ehdottoman tietoinen valinta ja pitkän opettelun tulos.

Vaikka minulle on tärkeää olla tyytyväinen nykyhetkeen, se ei tarkoita, ettenkö pyrkisi silti parempaan. Haluan tähdätä kohti unelmieni elämää ja ottaa jatkuvasti edes pieniä askelia kohti sitä. Positiivisuus ja tyytyväisyys ei siis tarkoita minulle pysähtyneisyyttä, vaan yksi suuri ilon aihe on se, kun voin kehittyä, mennä elämässä eteenpäin ja suunnitella seuraavaa toteutettavaa tavoitetta. Otetaan esimerkiksi tämä blogi. Tykkään kirjoittamisesta ja matkustelusta ja haluaisin tehdä niitä enemmän. Olin jo pitkään suunnitellut aloittavani matkustamiseen painottuvan blogin ja nyt haluan kehittyä tässä paremmaksi. Eihän blogin kirjoittaminen ole mikään iso juttu, koska varmaan joka toisella ihmisellä on jonkinlainen blogi. Joka tapauksessa halusin tehdä jotain, mistä tykkäsin, päätin käyttää tähän aikaani ja sen tein. Tämä tuo minulle ilon lisäksi tunteen, että voin itse lähteä viemään elämääni pienin askelin siihen suuntaan, johon sen haluan sen menevän.

Positiivista sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

 

 

2 Comments

 • Jerry / Pako Arjesta
  15 kesäkuun, 2014 at 8:42 pm

  Samaistun niin vahvasti erityisesti tuohon 5. kohtaan, kuten hyvin tiedätkin 🙂 . On kyllä kiva lukea bloggaajien arjesta ja persoonista. Hauskaa sunnuntaita! 🙂

  Reply
  • sandra
   15 kesäkuun, 2014 at 8:54 pm

   Tiedän, ja siitä on kiinnostavaa lukea. Kiitos samoin :).

   Reply

Leave a Reply