Menu
Tampere

Tamperrada-ravintolafestivaali taas Tampereella

Tamperrada 2022 festivaali

Tulin nopeasti myös tänne blogin puolelle päivittämään, että Suomen suurin ravintolafestivaali Tamperrada on taas Tampereella 30.8.–3.9. Festivaalissa tamperelaiset ravintolat näyttävät osaamisensa pienten annosten, eli pintxojen, muodossa, joita voi ostaa 3.50 euron hintaan. Pintxot ovat tapaksen tyylisiä pieniä annoksia, jotka kuitenkin tapaksista poiketen nautitaan henkilökohtaisesti, eikä jaeta pöytäseurueen kesken. Festarissa on mukana lukuisia ravintoloita ja kahviloita, aina kaupungin parhaimmista paikoista rentoihin burgerimestoihin.

Jokainen ravintola tarjoilee useampaa erilaista pintxoa, joista yksi on kisapintxo, joka on mukana ravintoloiden välisessä kilpailussa. Omaa suosikkipintxoaan voi äänestää tapahtuman sivujen kautta. Lue lisää ja katso mukana olevat ravintolat täältä. Pintxojen lisäksi ravintoloilla on hyviä juomatarjouksia.

Itse kävimme pintxoilun ensimmäisenä päivänä testaamassa Scandicin ravintolan Be calm and buzz on pintxot. Paras oli ehdottomasti ravintolan kisapintxo, rapuarancini-pallo, jossa oli pieni mustekala päällä. Arancineja eli uppopaistettuja riisipalloja eri täytteillä tuli syötyä paljon, kun asuin Maltalla ja olen monesti kaivannut niitä täällä Suomessa.

Loppuviikkona Isakin isä ja setä ovat käymässä Tampereella, joten tulemme varmaan testaamaan useamman ravintolan taidonnäytteet. Pintxofestivaali on mielestäni hauska tapa tehdä vähän ravintolasuunnistusta ja testata matalalla kynnyksellä sellaisia paikkoja, joissa ei ole ennen käynyt.

Jos siis olet Tampereella tällä hetkellä, tule pintxoilemaan Tamperrada-festivaalille!

2 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  1 syyskuun, 2022 at 11:21 pm

  Tähän olisi joskus hauska osallistua. Toistaiseksi ei oikein aiktaulu kuitenkaan ole sopinut ja sama on myös tänä vuonna. Jonkin verran olen kuitenkin aiempinakin vuosina tapahtumia seurannut. Olisi hauskaa, jos tällaisia tapahtumia olisi enemmänkin, käsittääkseni tämäkin on ollut varsin suosittu.

  Reply
  • Sandra
   3 syyskuun, 2022 at 9:52 am

   On tosi suosittu ainakin joidenkin ravintoloiden osalta. Jopa siinä määrin, että tuli käännyttyä pois joidenkin paikkojen ovelta, kun ihmistä oli niin paljon. Syksyn kuukaudet todellakin kaipaavat mahdollisimman paljon tapahtumia.

   Reply

Leave a Reply