Menu

Vaikka Sydney onkin the paikka viettää uutta vuotta Australiassa, Melbournellakin on puolensa. Majoituksen hinta Sydneyssa kohoaa pilviin vuoden vaihteen tienoilla, ja monet hotellit varataan loppuun jo vuotta ennen. Australialaiset ja turistit kerääntyvät laumoittain suosituille paikoille sataman ja Royal Botanic Gardenin ympärille, ja jos haluaa päästä puistoon sisälle, on hyvä olla jonottamassa sisään jo aamuvarhaisella. Tiedän, että Sydney on Sydney ja sillä on oma taikansa, mutta ei Melbournekaan ole huono vaihtoehto ottaa uusi vuosi vastaan. Itse asiassa tänä vuonna ilotulituksia lähetettiin taivaalle jopa määrällisesti enemmän kuin Sydneyssa.

IMG_5697 (1) IMG_8177 IMG_8179 IMG_8180 IMG_8183-001 IMG_5714 IMG_8185

Parhaat paikat ilotulitusten bongaukseen ovat:

 • Federation Square. Paljon, paljon ihmisiä ja tungosta. Yleensä Fed Squarille johtavat kadut ovat ihan tukossa, joten varaa riittävästi aikaa, että pääset paikalle.
 • Docklands.
 • Southbank. Jatka Federation Squarelta joen yli toiselle puolelle ja istahda rantaan katsomaan ilotulituksia.
 • Treasury Gardens. Sijaitsee alle kymmenen minuutin kävelymatkan päässä Flinders Streetin rautatieasemalta. Paikalla on paljon perheitä, jotka tulevat puistoon hyvissä ajoin piknik-tarvikkeet mukanaan. Virallisesti alkoholia ei sallita, kuten ei missään julkisesti, mutta kämppis tiesi kertoa, että mitään tarkastuksia ei ollut ja he ainakin nauttivat omia juomia, mutta hienovaraisesti.
 • Flagstaff Gardens. Mukaan piknik-tarvikkeet ja viltti ja ole paikalla hyvissä ajoin.
 • Joku kaupungin monista rooftop-baareista voi myös toimia hyvin riippuen siitä, miten korkealla se sijaitsee.
 • Monet ravintolat järjestävät uuden vuoden illallisia, jolloin valitset kiinteään hintaan yleensä muutamasta menu-vaihtoehdosta ja saat tietyn määrän juomia. Kannattaa varata hyvissä ajoin.

IMG_8191 IMG_8218-001 IMG_8232 IMG_8238

Itse olen viettänyt jo peräti kaksi uutta vuotta Melbournessa ja molemmilla kerroilla olen ollut onnekas siinä mielessä, että minulla on ollut pääsy rakennukseen, josta näkyy erittäin hyvin ilotulitukset. Tänä vuonna menin hieman ennen puolta yötä asuntoni kattoterassille 31.kerrokseen, josta avautui hienot näkymät keskustaan. Ilotulitukset näkyivät hyvin ja säästyin ryysiksessä liikkumiselta ja säästin omia hermojani.

Vaikka Sydneyn ilotulitukset ovat ainakin kuvista ja ihmisten hehkutuksista päätellen henkeäsalpaavan upeat, silti itse otin mieluusti uuden vuoden vastaan lempikaupungissani Melbournessa. Rakastan uutta vuotta ja sitä uutta alkua, jota vuoden vaihtuminen symboloi. Uskonkin, että tästä vuodesta tulee vieläkin upeampi kuin edellisestä ja toivon samaa teille kaikille ihanille lukijoille!

Vielä kerran hyvää uutta vuotta 2017!

2 Comments

 • Hägä
  5 tammikuun, 2017 at 10:22 am

  Huikeiden otostesi myötä on uljasta aloittaa uusi vuosi 2017! Tehdään vuodesta iloinen, riemukas ja voimannuttava!

  CHEERS!

  Reply
  • Sandra
   5 tammikuun, 2017 at 10:03 pm

   Sitä samaa myös sinne!

   Reply

Leave a Reply