Menu
Henkilökohtaista

Uusia yrityksiä ja alkuja

Pari päivää sitten Suomeen ja alotin kokonaan uuden kappaleen elämässäni. Annoin toisen mahdollisuuden Suomelle, paikalle, joka aikoinaan tuntui kovin ahdistavalta, alakuloiselta ja suppealta. Muutama vuosi maailmalla ja omaa kotimaataan katsoo raikkain, kenties aavistuksen verran ymmärtäväisemmin silmin. Olen nauttinut täällä olosta. Istumisesta kuistilla kesäaamussa, vadelma- ja mustaviinimarjojen keräämisestä ja oman kodin rauhasta. Ei tämä täydellinen ole edelleenkään, mutta mikä edes on. Kuitenkin viljapeltoa katsellessa ja lämpimän tuulen löyhytellessä hiuksiani en olisi mieluummin missään muualla.

Samalla annoin uuden mahdollisuuden opiskelulle. Selailin yliopistolta tullutta tervetulokirjettä, kirjoitin kalenteriin jo muutamien orientoivien tuntien ajankohtia ja fiilistelin muutenkin alkavaa opintosyksyä. Hain viimeinkin opiskelijakortin, joka on minua odottanut jo viime vuodesta lähtien. Mitä enemmän ajattelen yliopiston alkamista, sitä enemmän olen innoissani mahdollisuudesta kehittää itseäni ja osaamistani sekä tutustua tuleviin journalistiikan opiskelijoihin.

Kolmantena juttuna otin ensimmäisen askeleen seuraavan tavoitteeni toteuttamisessa ja laitoin yrityksen rekisteröintipaperit vetämään! Huh, huh, hieman jännittää! Haluan opintojeni ohessa tehdä jonkin verran sisällöntuotannon tehtäviä ja jossain vaiheessa toivottavasti kasvattaa hommaa aivan täyspäiväiseksi. Molemmat vanhempani ovat olleet yrittäjiä jo noin 35 vuotta, joten heiltä on tullut paljon neuvoja ja kannustusta. Saa nähdä miten tässä käy, mutta halusin ottaa tämän uuden askeleen. Elämä ei odota. Se on nyt.

Olen iloinen, että edessä on paljon kaikkea mielekästä ja jännittävää.

Aurinkoista päivää kaikille!

 

16 Comments

 • Miraorvokki/Pöndeknegissä
  3 elokuun, 2018 at 8:35 am

  Ihanaa Sandra, kuulostaa upealta alulta Suomessa! Tervetuloa takaisin ja paljon iloa tuleviin opiskeluihin. Pitää sopia jotkut treffit, kun tulen taas Tampereelle. 🙂

  Reply
  • Sandra
   7 elokuun, 2018 at 10:05 am

   Voi kiitos Mira! Olisi tosi kiva nähdä kahvittelujen merkeissä anytime! 🙂

   Reply
 • Eveliina | Korkkarit rinkassa
  5 elokuun, 2018 at 5:02 pm

  Oi mahtavaa, toivottavasti Suomi ottaa sinut avosylin vastaan! 🙂 Ja tuo yrittäjyys on muuten mielestäni ihan loistava vaihtoehto. Perustin itsekin tammikuussa oman yrityksen ja jos vain ottaa kirjanpitäjän niin homma on myös yllättävän helppoa. Minun ei tosin tällä hetkellä tarvitse stressata asiakkaista, kun olen kiinteässä toimeksiantosuhteessa, mutta silti se avaa ovia myös moniin osa-aikasiin pikkuprojekteihin! Onnea ja tsemppiä uuteen alkuun!

  Reply
  • Sandra
   7 elokuun, 2018 at 10:14 am

   Kiitos! Mahtava kuulla, että sullakin on oma yritys lähtenyt mukavasti käyntiin. Jatkan nyt kanssa itse edelliselle työnantajalle ja ehkä jossain vaiheessa aukeaa enemmänkin lisäprojekteja. 🙂

   Onnea myös sinulle!

   Reply
 • Mimmu
  6 elokuun, 2018 at 7:30 am

  Tervetuloa Suomeen! Varmasti on outoa ja toisaalta mahtavaa olla takasin.
  Mulla on ollut useamman vuoden se vaihe päällä että haluan täältä pois, elämäntilanne (työ) ei ole sitä vielä sallinut, haaveesta en silti luovu..
  Tsemppiä opiskeluun ja uuteen yritykseen!!!

  Reply
  • Sandra
   7 elokuun, 2018 at 10:15 am

   Voi kiitos kovasti! Tsemppiä myös omiin lähtösuunnitelmiin! Mahtavaa, että pidät haaveesta kiinni, uskon, että jossain vaiheessa palaset loksahtavat paikoilleen 🙂

   Reply
 • Merja / Merjan matkassa
  10 elokuun, 2018 at 2:03 pm

  Tsemppiä opiskeluun sekä yrittäjäelämään! Hyvän kuuloisia suunnitelmia ja toivottavasti nyt viihdyt Suomessa paremmin kuin silloin aikaisemmin 🙂

  Reply
  • Sandra
   13 elokuun, 2018 at 7:41 am

   Kiitos kovasti :). Vaikuttaa tähän mennessä lupaavammalta 🙂

   Reply
 • Anna-Katri / Adalmina's Adventures
  11 elokuun, 2018 at 7:12 am

  Kuulostaa ihanalta, jollakin tavalla raikkaalta uudelta alulta. Hienoa, miten olen saanut ajatustyötä Suomi-ahdistuksen osalta tehtyä ja löytänyt tavan suhtautua siihen. Hurjasti tsemppiä opintoihin ja yrityksen alkutaipaleelle! 🙂

  Reply
  • Sandra
   13 elokuun, 2018 at 7:44 am

   Kiitos kovasti Anna-Katri! Toivottavasti sullakin loksahtaa jutut kohdalleen. Vaikutit itse blogisi perusteella aavistuksen verran ahdistuneelta kotiinpaluusta.

   Reply
 • Anmarien
  11 elokuun, 2018 at 10:12 am

  Kiinnostava opiskelut tuovat varmasti uutta ja mielenkiintoista tekemistä paluun jälkeen. Itse lähdin vuosi sitten takaisin opiskelemaan ja olen ihan superinnoissani opinnoistani. Tervetuloa siis takaisin ja tsemppiä uusiin tuuliin!

  Reply
  • Sandra
   13 elokuun, 2018 at 7:46 am

   Mahtava kuulla, että sullakin on opinnot lähteneet mukavasti käyntiin. Toivottavasti toisella kierroksella olisin innoissani itsekin ja toivottavasti innostus pysyisi yllä koko opintojen ajan!

   Reply
 • Paula - Viinilaakson viemää
  11 elokuun, 2018 at 6:31 pm

  Tiedän todellakin sen tunteen, että kun elää ulkomailla niin alkaa näkemään Suomenkin erilailla. Me olemme saaneet olla kesän Suomessa ja olen kyllä nauttinut tästä maasta täysin siemauksin. Se ei tietenkään poista sitä seikkaa, etteikö muuallakin voisi olla hyvä asua, ja onkin. Ihanaa syksyä sinulle ja opiskeluintoa!

  Reply
  • Sandra
   13 elokuun, 2018 at 7:47 am

   Kiitos Paula! Muuallakin voi ehdottomasti olla hyvin. Suomessa on ne omat kivat pienet juttunsa, joita arvostaa 🙂

   Reply
 • Sonja | FIFTYFIFTY
  13 elokuun, 2018 at 4:05 pm

  Onnea uuteen, uudet alut ovat kutkuttavia! 🙂 Ja opiskeleminen on varmasti aivan mahtava tapa taas sopeutua Suomeen.

  Reply
  • Sandra
   17 elokuun, 2018 at 8:17 am

   Kiitos :). On kieltämättä kivaa, kun on varmuudella jotain tekemistä. Odotankin kovasti opintojen alkamista ja uusiin ihmisiin tutustumista.

   Reply

Leave a Reply