Menu
Motivoivat postaukset

3 isointa tämänhetkistä matkahaavetta

Tässä syksyn tullessa ajatukset alkavat vähitellen kääntyä uusiin asioihin. On tullut aika päivittää tavoitteita, kaivaa varastosta välikaudentakit ja villaneuleet, hankkia uusia harrastuksia ja tehdä uusia suunnitelmia. Tässä samassa rytäkässä myös uudet matkahaaveet nostavat päätään. Tai eivät ehkä mitkään niin uudet haaveet, mutta osa vanhoista haaveista vahvistuu ja mieli alkaa suunnitella niiden toteuttamista. Tällä hetkellä kolme juttua nousevat ylitse muiden. Ne ovat sillä tavalla sopivan toteuttamiskelpoisia vuoden parin sisällä, että niille sopii uhrata ajatus jos toinenkin. Sitten on yksi iso haave, joka valitettavasti ainakin vielä tuntuu kovin kaukaiselta. Mutta ehkä jonain päivänä…

Interrail Euroopassa

Tämän ei välttämättä tarvitse olla virallinen interrail, mutta pikemminkin sellainen usean maan mittainen Euroopan koluaminen bussilla, junalla ja lentäen. Tämä on ollut haaveeni jostain 15-vuotiaasta, mutta en ole koskaan päässyt toteuttamaan sitä. Aluksi eivät kai raha ja rohkeus riittäneet, sen jälkeen olen varmaankin odottanut matkakaveria, joka lähtisi mukaan reissulle. Nyt on kuitenkin vahvistunut ajatus, että tästä voisi tulla hyvä yksin tehtävä matka. Nyt tuntuu vihdoinkin siltä, että ensi kesänä voisin irrottaa kuukauden tai puolitoista tällaiselle seikkailulle.

New York

Tänä vuonna koettiin isoista pääkaupungeista Berliini ja Pariisi, joten eikä ensi vuonna olisikin vuorossa ainakin New York? Olen laittanut pikku hiljaa rahaa säästöön, ja haluaisinkin keväällä pistää tilaukseen kunnon klassisen Ison Omenan matkan.

Vaihtoon lähtö

Pakkohan tämä oli listata yhdeksi kolmesta matkahaaveesta. Halusin lähteä vaihtoon jo ensimmäisenä opiskelukertana, ja rohkeuden puuttuminen on kaihertanut kaikki nämä vuodet. Kirkkaimpina vaihtoehtoina olisivat nyt (Australian lisäksi) Kanada tai Pohjoismaat.

+ 1 kaukaisempi haave

… Joka olisi siis Etelämanner! Siitä lähtien, kun Adalmina’s Adventures -huippublogia pitävä Anna-Katri vieraili tuolla käytännössä asumattomalla kaukaisella mantereella, Etelämanner on ollut oma märkä päiväuneni. Vielä toistaiseksi se on omalle budjetille hieman liian paljon, mutta joku päivä minä sinne menen!

Millaisia reissuhaaveita teillä on? Uskotteko, että kolme ensimmäistä tulee koettua vuoden tai parin sisällä?

42 Comments

 • Anna | Tämä matka -blogi
  16 syyskuun, 2018 at 7:40 am

  Onhan noita kaikenlaisia haaveita. Yksi on Sri Lanka. Se nyt ei ole varsinainen haave, siis tarkoitan, että sinnehän pääsee, kun ostaa liput… Jotenkin paikka on vaan vastustanut. Kahdesti minulla on ollut lentoliput olemassa, mutta kummallakin kerralla on tullut sota. Joskohan kolmas kerta onnistuisi?

  Toinen haave olisi olla Andalusiassa pidempi aika. Eli jos voisi järjestää vaikka kuukauden aikaa kierrellä valkoisia kyliä ja suurempia kaupunkeja ihan rauhassa.

  Reply
  • Sandra
   20 syyskuun, 2018 at 9:01 am

   Hienoja ja persoonallisempia suunnitelmia. Toivottavasti kolmas kerta todellakin toden sanoo ja pääset maahan. Toivon myös, että sait korvaukset lentolipuista, vai oliko sota force majeure?

   Reply
   • Anna | Tämä matka -blogi
    23 syyskuun, 2018 at 5:26 am

    Kummallakin kertaa lipuista sai rahat takaisin. Eli nämä oli valmismatkoja, joissa olisi ollut kierto-ohjelma mukana. Matkatoimistot perui matkat ja maksoi varausrahat takaisin.

    Reply
    • Sandra
     25 syyskuun, 2018 at 5:21 am

     Hyvä, että näin kävi 🙂

     Reply
 • Janni / Lentopelko
  16 syyskuun, 2018 at 7:49 am

  Noi kolme ekaa sopisi kyllä omiksikin haaveiksi! Kunnon reilille olisi ihana päästä. Häämatkalla matkattiin junalla, bussilla ja lautalla Prahasta Dubrovnikiin reilun kahden viikon aikana. Nykissä en ole vielä käynyt, se on sellainen kohde johon on päästävä ainakin kerran elämässä. Vaihtoon lähtöön heräsin opiskeluaikana liian myöhään, enkä enää hakemuksista huolimatta saanut mitään paikkaa harjoittelulle.

  Reply
  • Sandra
   20 syyskuun, 2018 at 9:01 am

   Hyvä siis, että samanlaiset haaveet resonoivat. Oli varmasti ihana häämatka tuo kokemasi 🙂 <3

   Reply
 • Sofia / Project Forever
  16 syyskuun, 2018 at 9:48 am

  Interrail tai vastaava Euroopan kiertomatka on itselläkin haaveissa, lisäksi Etelä-Amerikan kiertäminen ja yksittäisistä maista jo ylempänä mainittu Sri Lanka, Kanada, Malediivit tai Seychellit, Skotlanti ja Marokko. Yksittäisissä maissa vierailu on helppo toteuttaa, mutta uskoisin että näistä ensimmäisten joukossa lähdetään kuitenkin Etelä-Amerikkaa kiertämään. Nyt ollaan juuri lähdössä toteuttamaan yhtä isoa matkaunelmaa eli sitä maailmanympärimatkaa, lähtö on jo parin päivän päästä! 🙂

  Reply
  • Sandra
   20 syyskuun, 2018 at 9:03 am

   Oih, miten aika onkin mennyt niin nopeasti?! Nyt se sitten koittaa, joten upeaa matkaa. Tuossa on haavetta kerrakseen, joten ehkä voi olla, että tietyt yksittäiset maat saavat hetken odottaa. Eihän noissa ole muuta kuin että ostaa liput, mutta silti, kun noita yksittäisiä haavepaikkoja on NIIN tolkuttomasti 😀

   Reply
 • Jaakko / lomalla viimeinkin
  16 syyskuun, 2018 at 9:56 am

  Hyvältä kuulostaa haaveet! Vaihtoon lähtö on kyllä suosittelun arvoista, itsekin opiskellessa kävin 6 kk vaihdossa ja oppii kummasti itsestä ja vieraasta kulttuurista. Itsellä pidempään ollut haaveena Etelä-Afrikka ja se toteutuu tulevana talvena 🙂

  Reply
  • Sandra
   21 syyskuun, 2018 at 12:27 pm

   Etelä-Afrirkka olisi itsellänikin haaveena, joten jään ehdottomasti seuraamaan reissujasi 🙂

   Reply
 • Sini
  16 syyskuun, 2018 at 10:28 am

  Uskotaan. Jos jotain haluaa ja siitä julkisesti kertoo kaikille, täytyy asian olla enemmän kuin suunnittelun asteella. Jos mainitsisin 3 isompaa haavettani ne olisivat Nepal, trans-Siperia ja safari Afrikassa. Noista ajallisesti ja rahallisesti 2 voisi toteutua kahden vuoden sisällä. Niistä kahdesta toinen ensi vuonna. We’ll see.

  Reply
  • Sandra
   21 syyskuun, 2018 at 12:29 pm

   Trans-Siperia on itsestänikin jotain niin hienoa. Ainakin ajatuksen tasolla, en sitten tiedä, miten tylsää junassa istuminen niin pitkään loppuviimein olisi. Joskus asiat kannattaa mainita ääneen, niin ne saattavat lähteä toteutumaan 🙂

   Reply
 • Terhi
  16 syyskuun, 2018 at 3:59 pm

  Vaihtoon kannattaa aina hakea ja olen ensimmäinen siihen kannustamassa. Kulttuuriin tutustuu parhaiten sisäpuolelta.
  Minun haaveeni on lentää vähemmän ja käyttää enemmän junia ja laivoja, Ensi viikon aloitan jo huimaavalla junamatkalla.

  Reply
  • Sandra
   21 syyskuun, 2018 at 12:30 pm

   Voi kuulostaa mielenkiintoiselta. Itsekin olen innostunut asumaan pidempään eri maissa, jolloin kulttuuriin pääsee mukaan ihan eri tavalla.

   Reply
 • Aron / Ja sitten matkaan...
  16 syyskuun, 2018 at 4:17 pm

  Etelämantereesta minäkin pikkuisen haaveilen. Vaikka siis en siedäkään kylmiä paikkoja. Ne on ne pingviinit. 🙂 Muutoin haaveissa olisi vierailu pitkään suunnitelmissa olleeseen Myanmariin sekä Vietnamiin. Myös junamatka Kanadan halki kiinnostaisi. Jos kaikki menee nappiin, olisi näistä kaksi ensimmäistä vuorossa ensi vuonna ja kolmas sitten seuraavana. Pidetään peukkuja.

  New Yorkia suosittelen kovasti. Toivottavasti tämä ja muutkin haaveesi toteutuvat!

  Reply
  • Sandra
   21 syyskuun, 2018 at 12:31 pm

   Pidän peukkuja :). Hienoa, kun ihmisillä on haaveita ja että niitä lähdetään toteuttamaan. 🙂

   Reply
 • Frida Ingrid - Ikimatkalla
  16 syyskuun, 2018 at 6:28 pm

  Ihania haaveita ja todellakin helposti toteutettavissa – ainakin kaikki muut paitsi Etelämanner! 😀 Mä olin vaihdossa yliopistosta vasta 28-vuotiaana, että todellakin sinne voi lähteä vaikka ei ensimmäisellä opiskelurundilla ehtinytkään! 😉 Ja voih, Kanada ja Australia olis molemmat huikeita kohteita, niin vaihtoon lähtemiseen kuin muutenkin.

  Mulla on hirveästi haaveita ja unelmia, mutta ne tuntuu olevan sellaista rajaamatonta mössöä lähes kaikki. 😀 Eli toisin sanoen haaveilen aikalailla kaikesta ja kaikista paikoista! Kyse on enemmänkin siitä, että suunnittelen reissuja todella lennokkaasti ja saatan yhtäkkiä vaihtaakin kohdetta lähes lennosta, mutta kyllä jos nyt pitäisi valita lähiajalle jotakin asoita, niin Jenkkien roadtrip, Etelä-Amerikasta esimerkiksi Patagonia ja monet muut alueet ja maat, Japaniin useammaksi kuukaudeksi reissaamaan ja vaikka mitä… Konkreettisempia juttuja olis sit myös asua joskus edes lyhyenkin aikaa Nycissä sekä Japanissa. Kapkaupunkiin haluaisin muuttaa (toistaisen) pysyvästi. 😀

  http://www.rantapallo.fi/fridaingrid

  Reply
  • Sandra
   21 syyskuun, 2018 at 12:32 pm

   No hyvä kuulla, että kaikki vaihtoon lähtijät eivät ole in their early twenties :D. Kyllä allekirjoitan tuon, että tulee haaveiltua välillä vähän liikaakin ja kaikesta. Varsinkin kun lukee muiden blogeista juttua, niin aina sitä innostuu jostain uudesta paikasta ja sen lisää haavelistaan. Samoja maita ja kaupunkeja näyttää löytyvän meidän listoista 😀

   Reply
 • Missa
  17 syyskuun, 2018 at 6:21 am

  Ihania reissuhaaveita sulla! Kävin itse muutama vuosi sitten tuollaisen Euroopan kierroksen bussilla ja junalla, voin lämpimästi suositella. Oli mun suuri unelma ja ah, ah se oli niin täydellistä! Koluttiin enemmän Itä-Eurooppaa ja sinne ainakin kannattaa olla ostamatta Interrail-passia, junat on niin edullisia ja bussitkin kulkee hyvin. Matkaan vaan 😎

  Itsellä on haaveena nähdä joulukuussa joku Euroopan joulutori, viettää tammi-helmikuu jossain lämpimämmässä maassa ja lähteä ensi syksynä kuukaudeksi Norjan Jotunheimeniin tutustumaan luonnonpuistoon.

  Reply
  • Sandra
   21 syyskuun, 2018 at 12:35 pm

   Voi ihanaa! Olen kanssa itse kuullut, että se varsinainen Interrail-lippu ei välttämättä ole kannattavin vaihtoehto. Bussillakin pääsee jo tosi hyvin ja jonkun lyhyen junamatkankin saa parilla eurolla jopa. Joo, aion hyvin isolla todennäköisyydellä toteuttaa noin kuukauden reissun kesällä.

   Joulutorit ovat kanssa niin ihania. Olen itse ollut vain Tallinnassa ja sitten Bremenissä. Voin suositella molempia :).

   Reply
 • Anni | Rajatapaukset
  17 syyskuun, 2018 at 12:48 pm

  Mulla oli interrailin kanssa ihan sama tilanne että haaveilin siitä teini-ikäisestä asti enkä ikinä ”nuorena” päässyt. Viime vuonna tein vihdoin Unkari-Kroatia-Slovania kierroksen, joka lopulta kyllä tehtiin vain osittain junalla, mutta oli aivan mahtava reissu. Tajusin jossain kohtaa itse että eihän sitä tarvitse tosiaan mitään Interrail-passia välttämättä ostaa reissuun päästäkseen ja monesti voi tulla halvemmaksikin ostaa erillisiä junalippuja.

  Ja vaihdosta vielä, olin itse 2008-2009 opiskelijavaihdossa Ottawassa ja se oli aivan mahtavaa aikaa. Toivon vain että olisin ehtinyt matkustaa enemmän kun siellä kerran olin, mutta yllättäen opiskelijabudjetillä ei ihmeisiin kyetty. Munkin tekisi kyllä kovasti mieli uudestaan vaihtoon, pitäisi varmaan aloittaa hankkimalla opiskelupaikka! 😀

  Reply
  • Sandra
   21 syyskuun, 2018 at 12:39 pm

   Samaa olen kanssa itse miettinyt. Koen interrail-lipun vähän rajoittavaksi ja epäselväksi hinnoittelun suhteen. Lisäksi kun olen näin vanha, en saa sitäkään enää halvemmalla, joten taidan päätyä ihan ostamaan yksittäisiä lippuja.

   Yritän nyt toisella kierroksella ottaa kaiken ilon irti tästä opiskelijaelämästä ja toteuttaa kaikkea, mihin ei rahkeet riittäneet ensimmäisellä kierroksella 😀

   Reply
 • Merja / Merjan matkassa
  17 syyskuun, 2018 at 1:26 pm

  Etelämanner on mullakin se Big Dream. Se reissu vaan maksaa niin järkyttävän paljon, etten tiedä milloin sinne olisi mahdollista lähteä. Sinun tavoin haluan uskoa, että se joskus toteutuu. Mulla on ensi vuoden suunnitelmat vielä ihan täyttä mössöä. On tiettyjä maita, jonne haluaisin ja jotka olisi mahdollista jopa toteuttaa vuoden sisään, mutta en ole osannut niitä vielä aikatauluttaa kalenteriin. Australia on mulla toinen iso matkahaave ja näillä näkymin se toteutuu kahden vuoden päästä 🙂

  Reply
  • Sandra
   21 syyskuun, 2018 at 12:41 pm

   Aikamoista mössöä se onkin, ja siispä on vain pakko alkaa poimimaan juttuja jostain päästä ja toteuttamaan.

   Etelämanner on niin turkasen kallis, että huh huh. Ehkä sitten 40-vuotislahjaksi itselleni, heh heh.

   Mahtavaa! Australia on upea paikka, joten toivottavasti reissu toteutuu. Koe ainakin Sydney, Melbourne ja Uluru!

   Reply
 • Anna-Katri / Adalmina's Adventures
  18 syyskuun, 2018 at 7:14 am

  Ihania haaveita, ja tuota Etelämannerta voin kyllä todellakin suositella sellaisena kerran elämyksenä! Ja muuten tuo Interrail Euroopassa on myös kokemisen arvoinen, ja varsin vaivaton toteuttaa kun Euroopan junaverkosto sukkuloi niin moneen paikkaan. 🙂

  Reply
  • Sandra
   21 syyskuun, 2018 at 12:42 pm

   Olitkos itse ollut reilillä?

   Kadehdin niin Etelämantereen reissuasi ja seurasin kovasti mukana ruudun toiselta puolelta. Ehkä itsekin pääsen sinne jonain päivänä 🙂

   Reply
 • Travelloverin Annika
  20 syyskuun, 2018 at 2:09 pm

  Interrail-liput ovat varsin edullisia, ja niistä voi valita mieluisan, vaikkapa sellaisen, jossa matkustaa vain esimerkiksi 15 päivänä kuukauden aikana. Se on paljon halvempi kuin rajaton. Harvoin kuitenkaan ihan joka päivä tulee kaupunkia vaihdettua. Olin itse reilaamassa pari kesää sitten, ja se oli tosi kivaa! Eilen varasin lennot ja toteutin yhden pitkäaikaisen haaveeni. Sanotaan unelmien olevan ilmaisia, mutta niiden toteuttaminen ei kyllä ole…

  Reply
  • Sandra
   21 syyskuun, 2018 at 12:46 pm

   Unelmointi on todellakin ilmaista, mutta toteutus sitten on ihan toinen juttu! Olen saanut itse muiden puheista päinvastaisen kuvan, että interrail-liput ovat kalliita eikä välttämättä se kannattavin vaihtoehto. Ehkä noiden 15 päivän lippujen suhteen homma on eri… Pitää vertailla.

   Mielelläni kuulen lisää, minnepäin olet seuraavaksi suuntaamassa 🙂

   Reply
 • Elsa/Hakunamalife
  20 syyskuun, 2018 at 2:42 pm

  Onpas ihania haaveita, noista tuo Etelä Manner myös oma kaukaisempi haave😊 Interraililla ollut kaksi kertaa eikä enempää voisi suositella ja samat sanat vaihtoon lähdöstä. Vaihtoaikaa varsinkin ikävöin todella usein.

  Omia reissuhaaveita lähitulevaisuudelle (kun vain Nepalista ensin selviydyn) on Brittien saarilla vaellusta sekä Harry Potter sekä Game of Thrones juttuja, kuumapallolento Kappadokian yläpuolella sekä roadtrip Euroopassa. Myös Afrikkaan olisi hirveä kaipuu.

  Reply
  • Sandra
   21 syyskuun, 2018 at 12:48 pm

   Oh ja ah, sulla(kin) unelmia riittää! Kappadokia olisi kanssa aivan ehdoton ja sekin on tarttunut matkablogeista omalle haavelistalle.

   Kiva kuulla, että suosittelisit sekä interrailia että vaihtoa, koska molemmat haluaisin mielelläni toteuttaa. Tuntuu, että kaikki matkabloggaajat ovat sellaisia himoreissaajia ja välillä omat matkamäärät kalpenee rinnalla.

   Reply
 • Sonja | FIFTYFIFTY
  21 syyskuun, 2018 at 2:06 pm

  Lämmin suositus interrailille, sen tahtoisin tehdä uusiksi ja tällä kertaa menisi Länsi-Euroopan sijaan itään. Siellä vain on kai vähän vähemmän niitä junayhtiöitä, jotka kuuluvat reililipun hintaan. Mutta voihan reilin tehdä vaikka ihan ostamalla erikseen junamatkoja. 🙂 Vaihto on kyllä aina toisinaan ollut itselläkin uusissa unelmissa, ekassa vaihdossa oli niin mahtavaa, mutta tuntuu, että se juna on saattanut mennä itseltä ohi. Tosin ken tietää, jos sitä joskus vielä innostuu opiskelemaan lisää. 🙂

  Muuten isoimpia matkahaaveita on sellainen määrittelemättömän pitkä aika ulkomailla, missä ja kuinka kauan, en osaa sanoa. Ja yksi kiertomatka mulla on ollut myös mielessä, Kiinan, Korean ja Japanin kattava.

  Reply
  • Sandra
   25 syyskuun, 2018 at 5:17 am

   Kiertomatkahaave kuulostaa aika hienolta. Varmasti unohtumaton. Ja kiva, miten reilille on tullut paljon kannustavaa kommenttia. Itse mietin jo vähän alustavaa reittiä, joka voisi kulkea ensin hieman idässä ja sitten paluu lännen kautta (tai toisinpäin, jos rahat uhkaavat huveta :D).

   Reply
 • Outi / Maa Quzuu
  21 syyskuun, 2018 at 6:20 pm

  Tämä kirjoitus oli kuin omasta suusta! Interrailistä olen haaveillut koko ikäni, vaikka tässä elämäntilanteessa se ei tule kysymykseen. New Yorkista olen myös alkanut haaveilemaan, vaikka ennen se on ollut ihan nounou kohde itselle. Samoin Etelämanner, vaihtoon lähtö (en opiskele mutta silti :D) ja kaukokohohde. Ah!!

  Reply
  • Sandra
   25 syyskuun, 2018 at 5:18 am

   Hah, hyvä juttu, jos kolahti. Saa nähdä, millä aikavälillä pääsen toteuttamaan näitä juttuja 🙂

   Reply
 • Emilia/Matkan varrella
  22 syyskuun, 2018 at 7:17 am

  Kannattaa ehdottomasti lähteä interrailille, se on edelleen yksi ikimuistoisimmista reissuistani! Käy kurkkaamassa inspiraatiota tästä postauksesta: http://www.rantapallo.fi/matkanvarrella/2017/05/07/reilaus/ 🙂

  Reply
  • Sandra
   25 syyskuun, 2018 at 5:18 am

   Voi kiitos vinkistä Emilia! Käynpäs heti kurkkaamassa 🙂

   Reply
 • Marttiina / Onioni.fi
  22 syyskuun, 2018 at 11:43 am

  Tosi kiva postaus. 🙂 New York toimii aina! Ja myös reilaaminen Euroopassa; se on niin helppoa ja kivaa mennä maateitse paikasta toiseen… Reilasin aikanaan joskus kahdeksan vuotta sitten Istanbulista Balkanin maiden ja Slovakian / Itävallan / Sveitsin kautta Pariisiin. Etelämantereella ei tosiaan ole tullut käytyä, mutta se olisi ihan mieletöntä! Reissuhaaveita muutenkin riittää, mutta ehkä jos kaikista realistisimpia / lähivuosina toteutettavia miettii niin kärjessä on ikihaave Soul (täältä lentää sinne vain parissa tunnissa), Myanmar, Trans-Siperian juna (junalla kotiin?) ja Xinjiangin alue Länsi-Kiinassa tai vaihtoehtoisesti Tiibet. 🙂

  Reply
  • Sandra
   25 syyskuun, 2018 at 5:20 am

   Sulla löytyykin hieman harvinaisempia ja eksoottisempia paikkoja listalta :). Trans-Siperia olisi mullakin haaveissa, mutta sille reissulle hauaisin matkaseuraa mukaan pitkien junassa istumisten viihdykkeeksi.

   Reply
 • Periaatteen Nainen
  22 syyskuun, 2018 at 1:06 pm

  Reilasin itse vain 15 vuotta sitten (olenpa vanha…) ja nyt haaveissa olisi reilata uudestaan, tällä kertaa omien lasten kanssa. Tosin tuntuu, että nykyään halpabussifirmat Euroopassa tarjoavat aika tiukan kilpailun itse perinteiselle reililipulle. Ja haaveilu – se kannattaa aina!

  Reply
  • Sandra
   25 syyskuun, 2018 at 5:21 am

   Bussifirmat ovat kyllä kova! Reissasin Baltian maiden läpi busseissa ja voin suositella lapsiperheellekin. Osassa busseissa oli jopa omat viihdekeskukset uusine elokuvineen, joten siinä ei tule edes tekemisen puutetta 🙂

   Reply
 • VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA
  23 syyskuun, 2018 at 6:05 am

  Heh miulla on sama tuon Etelämantereen kanssa, Anna- Katri aiheutti aika hyvän reissukuumeen sinne. :’D Haaveilin vuosia interrailista Euroopasta, mutta se haave on jäänyt taka-alalle taas, jännä aina miten nää haaveet tulee ja elää. 🙂 New Yorkiin on kyllä pakko päästä joskus!

  Reply
  • Sandra
   25 syyskuun, 2018 at 5:22 am

   Anna-Katri taisi vetää sellaiset pohjat maailmanympärysreissulle, että nainen on jo aikamoinen käsite :D.

   Reply

Leave a Reply