Menu
Matkat

Matkahaaveet vuodelle 2023

Ihan pian vuosi 2022 on pulkassa. Enpä olisi vuoden alussa arvannut, että tämäkin vuosi on aika poikkeuksellinen. Korona, Ukrainan sota ja elinkustannusten nopea nousu ovat värittäneet taas yhtä epätavallista vuotta. Henkilökohtaisessa elämässä on myös ollut isoja muutoksia, kun tulin noin vuosi sitten raskaaksi ja saimme elokuussa lapsen ja ostimme asunnon.

Myös näkemykseni matkailusta on jonkin verran muuttunut. Aiemmin ajattelin, että mitä enemmän reissuja ja irtiottoja, sen parempi. Nyt haluan määrän sijasta keskittyä siihen, että pääsen toteuttamaan pidempiaikaisia matkahaaveita. Haluan merkityksellisempiä matkoja, en vain helppoja reissuja tutun turvallisille Kreikan saarille tai Kanarialle. Samalla pienen vauvan (ja vanhempainvapaalla keventyneen kukkaron) kanssa en voi heittäytyä ihan villiksi. Siispä tällaista olemme suunnitelleet tulevalle vuodelle:

Kööpenhamina – Karlshamn

Lilla torg

Tämä meillä onkin jo tiedossa, sillä suuntaamme jouluksi poikaystäväni Isakin perheen luokse Karlshamniin. Kirjoittelen tätä postausta itse asiassa Ruotsista, jonne saavuimme pari päivää sitten kohtuullisen uuvuttavan matkapäivän jälkeen. Lensimme Tampereelta Kööpenhaminaan ja jatkoimme sieltä matkaamme Skånen läpi määränpäähämme. Lento oli myöhässä, junavuoromme peruttiin mystisesti ja seuraavakin juna oli reilusti myöhässä.

Jokaisella Ruotsin visiitillä haluan myös nähdä vähintään yhden uuden kaupungin, ja tällä kertaa vuorossa saisi olla Lund. Olemme Ruotsissa melkein koko tammikuun, joten meillä on varmasti aikaa tehdä myös yksi hieman pidempi roadtrip, joka tällä kertaa suuntautunee Göteborgiin Isakin veljen luokse.

Rooma ja Vatikaani

Maalis-huhtikuussa tie vie ikuiseen kaupunkiin, Roomaan. Italian kaupungeista olen käynyt jo Venetsiassa ja Firenzessä, ja näillä näkymin meillä olisi suunnitelmissa koluta Rooma ja ehkä Napoli. Yhtenä päivänä tutustumme myös Vatikaanin minivaltioon. Halusin jo viime keväänä mennä Roomaan, mutta raskaus oli jo sen verran pitkällä, etten oikein uskaltanut enää lentää. Ja hei, Italiaan kun kerran menee, niin haluaa huoletta syödä kaikkia juustoja, lihoja ilman raskausruokavaliota, eikö vain?! Ja tietenkin juoda viiniä ja aperol spritzejä.

Amsterdam tai Lontoo?

Vanha mylly Kungsparken

Tämä tuulimylly on Malmösta, mutta se kelvannee kuvitukseksi Hollannista.

Euroopan isoista kaupungeista on vielä näkemättä sekä Lontoo että Amsterdam, ja haluaisin kokea niistä toisen ennen vanhempainvapaani päättymistä. Oletko käynyt jommassakummassa? Kumpaa suosittelisit, varsinkin kun olemme liikkeellä noin kuusikuukautisen vauvan kanssa? Tällä hetkellä olen kallistumassa Amsterdamiin, koska sinne voin lentää suoraan Tampereelta.

Kuukauden interrail Euroopassa?

Isakille on kertynyt kuukausi kesälomaa ja itsellenikin aikalailla vajaa kuukausi. Olemme alustavasti suunnitelleet, että pitäisimme lomamme syyskuussa ja toteuttaisimme pitkäaikaisen haaveemme interrailista Euroopassa. Itse haluaisin tutustua paremmin Saksaan sekä piipahtaa Sveitsissä, Itävallassa ja Sloveniassa. Ajatuksena olisi matkustaa aika hitaasti pysähdellen kivoissa paikoissa, ei välttämättä kokea mahdollisimman monta maata. En tiedä, onko tämä ihan mahdoton suunnitelma vuoden ikäisen kanssa, mutta toisaalta haluaisin jatkaa omannäköistä matkustamista myös perheellisenä. Tulevaisuus näyttää, miten hyvin se onnistuu.

Miltä suunnitelmat kuulostavat? Millaisia matkoja olet itse suunnitellut seuraavalle vuodelle?

5 Comments

 • Aila ja Juha
  21 joulukuun, 2022 at 5:34 pm

  Kysymyksesi Lontoosta tai Amsterdamista riippuu varmaan myös siitä, mihin aikaan vuodesta matkustat. Minä lähtisin Amsterdamiin ja matkustaisin lapsen kanssa Lontooseen vasta, kun hän ymmärtää jotain musikaaleista, Harry Potterista ja maailmanpyörästä yms. Ja jos lähdet Amsterdamiin, katso myös ihan lähietäisyydellä oleva Haarlem, se on rauhallinen ja kaunis, mukava kävellä ja paljon kaunista nähtävää. Ja jos lähdet Amsterdamiin keväällä, tutki myös, kiinnostaisiko Lissesä sijaitseva Keukenhof, jossa on aivan fantastinen puutarha kukkineen. Ei sinnekään ole Amsterdamista matkaa kuin noin 40km. Tulppaaneja tulvillaan oleva puutarha on auki 14.5. asti. Vai oletko jo käynyt näissä? Aila

  Reply
  • Sandra
   22 joulukuun, 2022 at 1:54 pm

   Alkukeväästä olisi tarkoitus mennä. Tämä kommentti vahvisti ajatustani Amsterdamista, kun ei tuo vauva tosiaan tajua nähtävyyksistä mitään. Keukenhofista olenkin lukenut blogipostauksia – pitääkin tarkistaa, onko se jo helmikuussa / maaliskuun alussa auki :). Kiitos kommenteista Aila!

   Reply
 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  31 joulukuun, 2022 at 3:44 pm

  Kivalta kuulostavia suunnitelmia! Meillä on varattuna ensi vuodelle yksi matka, Krakovaan. Sen lisäksi tarkoitus olisi toteuttaa pidempikestoinen, koronan vuoksi vuonna 2020 peruuntunut Pohjois-Amerikan matka.

  Mielestäni Amsterdam ja Lontoo ovat kyllä molemmat mahdollisia, mutta olen minäkin samaa mieltä, kyllä mieluummin noista Amsterdamia ehdottaisin.

  Reply
 • Heli
  12 maaliskuun, 2023 at 10:22 am

  Ehdottomasti pienen lapsen kanssa reissuun vaan 🙂
  Me olemme reissanneet erittäin paljon.
  Nyt tyttö on kolme ja odottaa jo kovasti seuraavaa matkaamme 🙂

  Reply
  • Sandra
   16 maaliskuun, 2023 at 6:34 am

   Voi kiitos kannustuksesta! Kyllä ne lapset varmaankin tottuu siihen matkustamiseen, kun sitä tekee usein.

   Reply

Leave a Reply