Menu
Tampere

Tampereelta saa kuplavohveleita! Testissä kahvila Kuplis

Testaamassa Kupliksen mansikkavohvelia

Kun asuin Maltalla, muistan, miten kesäisin Slieman bulevardilla myytiin pienessä kojussa kuplavohveleita. Kojulle tuntui aina olevan jonoa, ja monesti mietin liittyväni jonon jatkoksi. Jostain syystä en kuitenkaan koskaan niin tehnyt, ja suositut kuplavohvelit jäivät testaamatta. Niinpä olin iloisesti yllättynyt, kun kuulin, että Tampereelle oli avautunut kaupungin ensimmäinen kuplavohvelikahvila Kuplis.

Kuplis Koskikeskus

Kuplavohvelit ovat nimensä mukaisesti vohveleita, joiden muoto on kuplainen. Päältä vohvelit ovat aavistuksen rapeita ja sisältä melkein kakkumaisen pehmeitä. Tavallisista vohveleista poiketen kuplavohveleita ei yleensä tarjoilla lautasella, vaan ne kääräistään rullaksi.

Koskikeskuksen kauppakeskuksessa sijaitseva Kuplis tarjoaa sekä suolaisia että makeita vohveleita muutamilla täytevaihtoehdoilla. Miltä kuulostaa esimerkiksi härkisvohveli tai vaikkapa Oreo-keksi tai mangokube-täyte? Vohveleita on saatavilla myös gluteenittomana, vegaanisena ja laktoosittomana. Kahvilasta saa myös bubble tea -juomaa, joka on jo pitkään ollut supersuosittua erityisesti Aasiassa.

Kermavaahtoa nenässä

Tässä ilmeessä on sitä jotain. Ja nenässä kermavaahtoa 😀

Bubble tea

Bbq-kana-vohveli

Meidän ensimmäisen kerran testaukseen valikoitui suolainen bbq-kana (9.90 €) ja makeista klassinen mansikka Nutellalla ja kermavaahdolla (8.90 €). Raadin mielipiteet jakautuivat 50–50. Itse tykkäsin suolaisesta versiosta enemmän. Paksumpi ja tavallista vohvelia vähemmän rasvaiselta tuntuva taikina sopi mielestäni hyvin maukkaan kanan ja punasipulin kanssa. Isak tykkäsi molemmista, mutta makea versio vei hänen mielestään voiton. Tämä myös oli mielestäni ihan hyvää, mutta Nutella on kuitenkin suurina määrinä jotenkin omaan makuuni tunkkainen. Olenkin enemmän hillon ystävä makeissa vohveleissa.

Ehdottomasti voisin käydä Kupliksessa uudemmankin kerran. Suolainen vohveli toimii oikein hyvänä lounaana, ja Kupliksessa näyttikin olevan hyvä lounastarjous muistaakseni klo 11 – 14. Opiskelijakortilla sai myös alennusta. Paljon onnea ja menestystä uudelle kahvilalle persoonallisella idealla.

Osoite

Koskikeskus, Hatanpään valtatie 1, 33100 Tampere

Www-sivut

 

10 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  27 tammikuun, 2021 at 8:02 pm

  Eipä ole tullut maistettua kuplavohveleita. Itse en makeasta yleensä oikein välitä, niin tuo suolainen versio olisi ilman muuta oma valintani. Täytyypä laittaa paikka mieleen seuraavaa Tampereen vierailua varten. Täytyykin käydä katselemassa Kupliksen nettisivuja.

  Reply
  • Sandra
   11 helmikuun, 2021 at 9:38 am

   Mun makuun se suolainen oli kanssa toimivampi. Ohuen vohvelin kanssa makeakin menee, mutta toi paksumpi versio oli aika tuhti makeana.

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  1 helmikuun, 2021 at 1:10 pm

  Helsingissä Triplassa bongasin moisen ehkä jo vuosi sitten, mutta juuri silloin ei ollut riittävän nälkä ja sitten tulikin jo korona ja seniori-ikäisenä emme juuri tee ylimääräisiä reissuja Helsinkiin suurien tartuntalukujen takia, emme ainakaan isoihin ostoskeskuksiin. Mutta ehkä vielä joskus, jäi kyllä kevyesti kiinnostamaan 🙂

  Reply
  • Sandra
   11 helmikuun, 2021 at 9:37 am

   No joskus sitten. Ihan ymmärrettävää, pyrin itsekin välttelemään ihmismassoja.

   Reply
 • Terhi
  3 helmikuun, 2021 at 9:57 pm

  Uutta minulle, näyttää tosi herkulliselle ja on varmasti maistuvaakin. Ehkäpä hyvinkin pääsen maistelemaan kun tieni vie taas Tampereelle.

  Reply
  • Sandra
   11 helmikuun, 2021 at 9:36 am

   Oli hyvää, Tampereelta löytyy myös ihana pieni Vohvelikahvila perinteisen vohvelien ystävälle.

   Reply
 • riitta reissaa
  3 helmikuun, 2021 at 9:58 pm

  Kokeiluun! Kiva kun tulee uudenlaisia herkkuja! Saako tuunata? Täytteeksi kermavaahtoa ja hedelmiä, kiitos

  Reply
  • Sandra
   11 helmikuun, 2021 at 9:36 am

   Saa tuunata! Tuunattu versio taisi olla pikkasen kalliimpi

   Reply
 • Vera / Muu Maa Mandariini
  4 helmikuun, 2021 at 8:01 am

  Ah nam! Kuplavohvelit ovat alunperin Hong Kongista, jonka viereisessä Macaussa asun 🙂 Niitä myyvät paikat ovat siis yleinen näky katukuvassa. Kiva, että ovat levinneet bubble tean kanssa nyt myös Eurooppaan, joskin hinnat hirvittävät.. 😀 Täällä (ymmärrettävästi) paljon edullisempia.

  Reply
  • Sandra
   11 helmikuun, 2021 at 9:35 am

   Haha joo! Musta tuntui normihinnalle, mutta Aasiassa kyllä hämärtyy hinnat 😀

   Reply

Leave a Reply