Menu
Motivoivat postaukset

Unelman jälkeinen tyhjiö ja uusia tavoitteita

Tämä blogi on kulkenut mukanani jo pitkän aikaa samalla, kun olen kulkenut tavoitteesta toiseen. Olen matkannut opiskelijan arjesta työelämään, siitä irtiottoon ja Australian unelman toteuttamiseen. Olen kompuroinut, haparoinut ja epäröinyt valtavasti. Riskeerannut, uhrannut, hävinnyt ja onneksi myös voittanut. Minulla ei ole ollut mitään edessä loistavaa kiintotähteä, unelmaa olla jotakin suurta ja ihmeellistä, ei mitään konkreettista, joka olisi saanut jatkamaan hetkinä, jolloin kaikki tuntui mahdottomalta. Tai kenties Australiaan lähtö oli jotakin sellaista, mutta nyt olen toteuttanut sen. Mitä sitten kun kaukainen haave tai unelma muuttuu konkreettiseksi tavoitteeksi, ja siitä edelleen toteutuneeksi, yliviivatuksi kohdaksi oman elämän bucket-listalla? Miten elää unelman jälkeisen tyhjiön kanssa? Onko kukaan teistä kokenut vastaavaa?

Nyt on aika laittaa tyhjiölle stoppi. Koska oma mieli on sellainen, ettei se varmaan koskaan tule olemaan 100 % tyytyväinen asioiden tilaan, olen alkanut vähitellen miettiä seuraavia pieniä tavoitteita Australian jälkeiselle ajalle. Ehkä on väärin sanoa, ettenkö olisi tyytyväinen, sillä ensi kertaa aikoihin asiat ovat erittäin mukavasti. En tarvitse elämääni mitään enempää eikä siinä ole mitään, mitä haluaisin antaa pois. En silti halua jämähtää tyytyväisyyteen ja tuudittautua kellumaan tähän saavutettuun mukavuuden olotilaan. Ei, haluan tavoitella uusia asioita, tulla paremmaksi ja nähdä ja kokea lisää!

Työt ja ura

Viihdyn oikein hyvin nykyisessä työssäni. Vaikka olen ollut täällä vasta pari kuukautta, olen päässyt oppimaan jo paljon uutta. Olen päässyt tekemään jonkin verran sisällöntuotantoa ja sekä vähän opettelemaan markkinointia. Hassua, mutta ensimmäistä kertaa täällä voin suoraan hyödyntää asioita, joita olen oppinut koulun penkillä. Eihän siinä mennyt kuin neljä vuotta valmistumisesta!

Erityisen iloinen olen siitä, että pääsen kirjoittamaan työkseni ja käyttämään monipuolisesti kielitaitoani. Tässä vaiheessa elämää koen, että mielellään panostaisinkin työhön ja haluaisin edetä uralla ja saada lisää tehtäviä. Kunnianhimo on kasvanut kovasti parin Ausseissa vietetyn ”duunarivuoden” jälkeen. Erityisesti haluaisin saada CV:hen lisää merkintöjä viestinnän, kirjoittamisen ja markkinoinnin tehtävistä, ja tehdä työurallani vahvemman siirron tälle saralle. Haaveissani siintää kenties saada päätyön ohella jonkinlaisia kirjoittamiseen liittyviä freelancer-hommia ja projekteja. Nyt tuntuu olevan motivaatiota ja energiaa monenlaiseen, ja haluan sanoa ”kyllä” mahdollisimman monelle uudelle mielenkiintoiselle jutulle.

Opiskelut

Niin, pääsinhän minä sinne yliopistoonkin nyt syksyllä. Kun työelämä on taas imaissut mukaansa, tuntuu hieman kaukaiselta palata takaisin fuksiaisten, tenttien ja kirjaston lukusalien maailmaan. Välillä olen kyseenalaistanut omaa motivaatiotani opiskella, sillä olen jo ilman tutkintoa kulkemassa kohti tavoitettani –  sitä, että saan tehdä kirjoittamista työkseni. Olen kuitenkin luonteeltani sellainen, että yleensä saatan loppuun sen, minkä aloitan, joten pienessä päässäni yritän kehitellä tapaa saada useampi pala haukattua yhdellä kertaa. Tein juuri alustavan HOPSin (henkilökohtaisen opintosuunnitelman) ja tavoitteena on hyväksilukujen lisäksi suorittaa tavalla tai toisella jo muutama kurssi näin etänä.

Sen olen huomannut itsestäni, että mieli kaipaa kovasti kaikenlaista älyllistä haastetta ja projektia. Olen pitkästä aikaa palannut rakkaan harrastukseni lukemisen pariin, ja mieluiten valitsen erilaisia tietopohjaisia kirjoja luettavaksi. Kun ollaan kerran Maltalla, kielikurssien luvatussa maassa, voisin kenties yrittää lisäksi syventää esimerkiksi venäjän osaamistani tai aloittaa espanjan opinnot. Päätavoitteeni on kuitenkin hitaasti, mutta varmasti saada kursseja kasaan yliopistolla ja joku kaunis päivä valmistua.

Ehkä joskus jopa väitellä tohtoriksi, kuka tietää. Annetaan sen tavoitteen vielä odotuttaa itseään.

Saako Australiaa pois minusta?

Joku taisi kysyä minulta, että onko tätä blogia enää Australian jälkeen. Itse olen mennyt vielä eksistentiaalisemmalle tasolle ja pohtinut, onko minua enää Australian jälkeen :D. Ainakaan maata en saa pois mielestäni ja olen jo ehtinyt suunnitella reissua Australiaan ensi vuoden helmikuussa, mikäli saan sen verran säästöjä, että voisin taloudellisesti perustella tuon reissun itselleni. Joten vastaus kysymykseen on: ei. Australiaa ei saa pois minusta, vaan tulen varmasti palaamaan sinne tulevaisuudessa.  Milloin, kuinka pitkäksi aikaa ja millaisella viisumilla – se on vielä hämärän peitossa.

Eurooppa haltuun

Maltassa on se hyvä puoli, että täältä on usein halpaa tehdä pieniä pyrähdyksiä Eurooppaan. Esimerkiksi tällä hetkellä Ryanair kauppaa lentoja Roomaan 14.90 euron hintaan. Myös työni on juuri sopivasti joustavaa ja voin hankkia kolmen neljän päivän vapaita kohtuullisen kivuttomasti käyttämättä ansaittuja lomapäiviä. Pelkät lennot Australiaan maksavat noin 1000 euroa ja siellä rahaa kuluu vähintäänkin tuplasti tuon verran. Sillä hintaa tekisin melkein kymmenen lyhyttä reissua Euroopassa. Valintoja, valintoja…

Treenailu

Maltalla on ollut mahdollisuuksia viettää aikaa kuntosalilla, ja vihdoinkin elämä on ollut sen verran säännöllistä, että voisi kokeilla saada treenit ja syömiset hyvälle tasolle. Kirjoitin aikaisemmin epäsäännöllisen elämän ja reissaamisen asettamista haasteista terveelliselle elämälle. Nyt vihdoinkin alan olla siinä pisteessä, että viimeiset ensimmäisellä working holiday -vuodella kertyneet kilot voisi karistaa pois ja päästä takaisin tilanteeseen ennen Australiaa.

Blogi

Blogin suhteen tavoitteenani on kehittyä koko ajan kirjoittajana. Haluan tarjota mielenkiintoista sisältöä lukijoille ja käyttää tätä itseilmaisun kanavana. En ole missään vaiheessa tähdännyt selkeästi ammattimaiseen suuntaan tai pitänyt tavoitteenani tehdä rahaa blogillani. Suurimmat onnistumiset ovat olleet ne, kun olen nähnyt lukijamäärän kasvavan muutamasta kymmenestä näihin joihinkin tuhansiin sekä ne äärettömän kannustavat kommentit, joita olen saanut. Tämä on ollut ja todennäköisesti aina tulee olemaan harrastus, vaikka siihen saisi upotettua niin paljon aikaa kuin vain mahdollista. Blogin ulkonäkö on ollut jo jonkin aikaa pieni harmituksen aihe, ja aina välillä tulee mietittyä siirtoa oman domainin alle. Samalla olisi vaikea lähteä Rantapallolta, sillä tykkään tästä ”blogiperheestä” ja meiningistä täällä. Samoin koen, että blogin englanninkielinen versio kaipaisi enemmän aikaa, sillä se on nyt ollut vain pelkässä sivuroolissa. Nautin kuitenkin itse enemmän kirjoittamisesta suomeksi, joten siksi huomaan panostavani enemmän tähän suomiversioon.

Sijoittaminen

On paljon ihmisiä, joilla palkka menee, kun palkka tulee ja kulutus nousee samassa suhteessa tulojen kanssa. Itse olen ollut aina aika hyvä säästämään tavoitteellisesti, mikä on ollut yksi syy siihen, että olen uskaltanut lähteä ulkomaille ilman varmuutta työpaikasta. Nyt kun minulla on säännölliset tulot, olen alkanut miettiä säästämisen lisäksi myös sijoittamista kokonaisvaltaisemmin kuin aiemmin. Nykyisellä korkotasolla ei pankkitililtä saa kovinkaan kummoista tuottoa, joten katse suuntautuu hieman riskipitoisimpiin vaihtoehtoihin. Olen jo vuosia säästänyt muutamaan indeksirahastoon, mutta nyt houkuttelisi tämän lisäksi perehtyä lisää muihin erilaisiin sijoitusvaihtoehtoihin. Myös asuntosijoittaminen ei ole ihan poissuljettua jossain vaiheessa tulevaisuudessa.

Moni puhuu ja tavoittelee taloudellista riippumattomuutta ja tilaa, jossa omaisuus mahdollistaa aikaisen eläköitymisen tai elämisen sijoitustuotoilla. Tämä ei ole kuitenkaan oma tavoitteeni, enkä usko, että se tulee koskaan olemaan. Itse tykkään tehdä töitä niin kauan kuin vain ikä ja terveys sen sallivat (tulkaa kysymään uudestaan kun olen 60, mutta nyt ainakin tuntuu tältä)!  Ja haluan oppia lisää sijoittamisesta ihan vain puhtaasta mielenkiinnosta ja halusta leikkiä rahoillani ja nähdä, saanko siitä mitään aikaan.

Eli miten selvitä unelman jälkeisestä tyhjiöstä? Täyttää se uusilla tavoitteilla. Jos ei ole mitään suurta vuorta siintämässä horisontissa, sitten kannattaa valloittaa useampi pienempi nyppylä. Siksi aionkin ajan kanssa tehdä kustakin osa-alueesta omat konkreettiset tavoitteet ja suunnitelmat niihin pääsemiseksi! Syksyhän on toiminnan aikaa, joten laitetaan sitten hihat heilumaan!

 

 

 

4 Comments

 • Sunna
  25 syyskuun, 2017 at 12:52 pm

  Mulla on ollut ihan samat fiilikset. Mitäs sitten, kun unelmat on toteutettu? Mistä niitä uusia keksisi? Tylsistyn tällä hetkellä Hollannissa, inhokkimaassani, mikä on minulle varmaan hyväksi. Arki ja tympeys saa keksimään uusia suunnitelmia ja haaveilemaan 🙂 Näyttää, että olet kuitenkin keksinyt jo vaikka mitä tulevaisuuteen, ja sinulla on mahtavia ideoita ja uutta suuntaa. To the wonder!

  Reply
  • Sandra
   30 syyskuun, 2017 at 11:00 pm

   Miksi Hollanti on inhokkimaa? Se on kyllä totta, että unelmointi lähtee kunnolla käyntiin, kun oma arki ei ole ihan toivotunlaista. Toivottavasti palaset loksahtelee paikoilleen ja pääset mieluisampiin maisemiin 🙂

   Reply
 • Sara|Sara's Fab Life
  25 syyskuun, 2017 at 4:05 pm

  Mun oma haave on juuri tuo asuntosijottaminen, että voin sitten lähteä aikaistetulle eläkkeelle, pistää ne kaikki kämpät mitä itselläni on, niin vuokralle, ostaa asuntoauto ja lähtee kiertää ympäri maailmaa. Esim vuosi per maanosa, vaihtaa osaa ja kierrellä ja sitten seuraava. Asuntoauto voisi merenyöitykset kulkea rahdissa ja itse mukavasti risteillen 😁

  Reply
  • Sandra
   30 syyskuun, 2017 at 10:59 pm

   Aivan mahtavat suunnitelmat! Ei muuta kuin kämppiä ostelemaan sitten ja unelmasta toteutukseen!

   Reply

Leave a Reply