Menu
Tampere

Lillanin aamiainen oli tunnelmallinen aloitus syntymäpäivälle

Lillan-aamiainen-arvostelu

Heipsis ja onnittelut 35-vuotiaalle minulle! Ihan hurjaa, mitä vauhtia vuodet vierivät. Sehän oli ihan vasta eilen, kun täytin 28 vuotta – ja ihan pian olen nelikymppinen! Vanha tai ei, synttäriaamu vaatii astetta paremmat puitteet aamiaiselle. Tampereelle on vuosien mittaan putkahtanut toinen toistaan kivempia aamiais- ja brunssipaikkoja, joita liki kaikkia olen jo testannut. Yksi on kuitenkin jäänyt odottamaan täydellistä hetkeä. Tänä aamuna kello soi jo ennen seitsemää, sillä Lillanin aamiainen kutsui meitä.

Lillan Hotel & Kök

Tunnelmallinen Lillan sijaitsee hieman Tampereen keskustan ulkopuolella Viinikan viehättävällä puutaloalueella. Vuonna 1927 valmistunut talo on rakennettu alkujaan vanhainkodiksi entisaikojen palvelijattarille, eli nykyisin sanottaisiin varmaankin kodin- ja lastenhoitajille. Nyt jokusen vuoden ajan Lillanissa on toiminut muutaman huoneen putiikkihotelli. Hotellin sijainti on mielestäni ihanteellinen vaikkapa hääpareille tai staycationia viettäville. Paikka on sopivan kaukana keskustan vilskeestä, mutta silti riittävän lähellä, niin että hotelliin on helppo saapua. Viinikan puutaloalueella voi tehdä romanttisia iltakävelyjä ja Lillanin tunnelma sopii muutenkin sellaiseen viipyilevään rentoutumiseen.

Lillanissa on myös hyvä ravintola, joka toimii näin kesäaikaan hieman kevyemmällä ja rennommalla menulla. Jos kiinnostaa lukea Lillanista vielä enemmän, käy tsekkaamassa tämä postaus siskoni pienistä häistä, jotka järjestettiin Lillanissa.

Lillanin aamiainen

Hotelli Lillanin aamiaiselle voi tulla, vaikkei majoittuisi hotellissa. Arkisin Lillanissa tarjoillaan aamiaista klo 7–10 ja viikonloppuisin on brunssi klo 11, 13 ja 15 kattauksilla. Sekä aamiaiselle että brunssille pitää tehdä ennakkovaraus viimeistään edellisenä päivänä klo 16 mennessä.

Lillanin aamiainen on yksi Tampereen tyyreimpiä. Arkiaamiainen maksoi kirjoitushetkellä 25 euroa hengeltä ja brunssi 30 euroa hengeltä. Aamiaisen valikoima ei ole laajin mahdollinen, esimerkiksi mitään lämpimiä ruokia ei ole tarjolla. Kaikki on kuitenkin maukasta ja laadukasta, ja ihanalla uniikilla tunnelmallaan Lillan peittoaa monet muut aamiais- ja brunssipaikat.

Arkiaamupalalla oli tarjolla muun muassa saaristolaisleipää, croissantteja, juustoja ja leikkelettä, savulohta, juustopiirasta, kurkkua ja tomaattia, hedelmiä, tuorepuuroa, turkkilaista jugurttia, granolaa, suklaa- ja mangokakkuja, mehuja sekä pöytiintarjoiltua kahvia tai teetä. Aamiaista voi nauttia sekä sisällä että ulkona puutarhassa.

Oliko aamiainen hintansa arvoinen?

Mielestäni Lillanin aamiainen sopii erinomaisesti tällaisiin erityisiin hetkiin, kuten syntymäpäivän tai vaikkapa vuosipäivän juhlintaan. Itse pidän enemmän kylmistä aamiaisruoista, kuten tuorepuuroista ja hedelmistä, joten Lillanin tarjottavat sopivat hyvin omaan makuuni. Isakin aamiaispreferensseihin kuuluu puolestaan pekoni, pehmeät sämpylät, munakkaat ja makkarat, joten luulen, että hän jäi kaipaamaan lämpimiä vaihtoehtoja ja vaaleaa leipää. Esimerkiksi Tammerin Superbreakfast on hintaluokaltaan Lillanin kanssa samassa tasossa, mutta valikoimaa on enemmän, vaikkakin osa Tammerin tarjottavista on ketjuhotellitasoa (tiedätte ne sulatetut marjasekoitukset, jotka lilluvat mehussaan).

Vaikka makujen ja valikoiman puolesta esimerkiksi Pella’s Cafen 15 euron aamiainen tarjoaa Lillanin versiolle hyvän vastuksen, miljööstä, tunnelmasta ja palvelusta maksaa mielellään erityisinä päivinä sen kympin enemmän. Kun taustalla soi jazz-musiikki, fiilis on rauhallinen ja kiireetön ja haudutetut teet tarjoillaan posliinipannussa pöytiin, päivä voi saada vain onnistuneen alun.

Oletko itse käynyt Lillanissa? Osoite Kurjentaival 35, 33100 Tampere.

2 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  2 elokuun, 2022 at 10:19 pm

  En ole käynyt, ja täytyy todeta, että lämpimät vaihtoehdot ovat usein enemmän omaankin mieleen. Silti, paikka kyllä kuulostaa todella kivalta ja menee kyllä varmasti harkintaan, kun seuraavaksi tulee Tampereella vietettyä viikonloppua. Aina on mukavaa kokea jotain niistä ketjuhotelleista poikkeavaa.

  Reply
  • Sandra
   3 elokuun, 2022 at 6:17 am

   Nimenomaan! Monessa ketjupaikassa on valitettavan samantyyliset aamiaiset. Eikä siinä mitään, mahansa saa kyllä täyteen ja silti se kotiaamiaiset voittaa. Pienillä yksityiskohdilla ja muutamalla persoonallisella erikoisuudella saa kuitenkin pysyvämmän muistijäljen.

   Reply

Leave a Reply