Menu
Hyvä elämä / Suomi

Hyvää uutta vuotta 2021

Sandra ja Maisa vuosi 2021

Varovaisen toiveikkaasti toivotan hyvää, tai ainakin parempaa, uutta vuotta 2021. En olisi tasan vuosi sitten uskonut, millaisiin poikkeuksellisiin uomiin arki asettuisi. En arvannut, mistä tulisi mahdotonta, mistä kiellettyä ja miten tottuisimme täällä pohjoisessakin käyttämään päivittäin maskia asioidessamme ihmisten ilmoilla. En olisi osannut aavistaa, miten ihmisyyden kenties tärkeimmästä ja perustavanlaatuisimmasta ominaisuudesta – läheisyydestä toisten kanssa – tulisi vuoden aikana harvinaista ja arvokasta herkkua. Se on tullut selväksi, että hymiö ei korvaa halausta.

Moni itseni tavoin varmasti jättää vuoden 2020 hyvillä mielin taakse ja toivottaa uuden vuoden tervetulleeksi. Tälle vuodelle on jo varmistunut monia positiivisia valonpilkahduksia: Trump lähtee valkoisesta talosta, mikä toivottavasti lopettaa tai edes tukahduttaa populistisen politiikan aikakauden; vuosien väännön ja viivästysten jälkeen brexit on ehkä jopa tapahtumassa (ja pääsemme epätietoisuudesta eroon) ja tietenkin tärkeimpänä se, että koronarokotukset ovat alkaneet.

Poikkeuksellista uuden vuoden juhlintaa 2015–2021

Viimeisimmät viisi vuotta olen ottanut uuden vuoden vastaan varsin erilaisissa paikoissa.

Vuosi 2015 käynnistyi Kouvolassa suurin odotuksin: tiesin jo tuolloin, että lähtisin parin kuukauden päästä Australiaan suureen seikkailuun. Working holiday -vuosi oli varmistunut, lentoliput oli hankittu, edessä olisi suuri tuntematon. Kirjoitin postauksessani Uudesta vuodesta tulee elämäni paras vuosi näin:

”Koen, että tuleva matka Australiaan on alkusysäystä kaikelle uudelle, mitä tulee tapahtumaan. Tiedän, että todennäköisesti tuleva vuosi tulee muuttamaan minua ihmisenä enemmän kuin yksikään vuosi tätä ennen.”

Miten oikeassa olinkaan.

Vuodet 2016 ja 2017 alkoivat Melbournessa katsellen, miten taivas räjähti ilotulituksista. Noina hetkinä tunsin eläväni, olevani kliseisesti nuori ja vapaa keskellä yhtä siihenastisen elämäni suurinta seikkailua. Kaikki hetket eivät olleet kuitenkaan helppoja.

Uudenvuoden 2016 postaus, jossa avaan tuntojani keskellä myllertävää elämänmuutosta

Vuoden 2017 uudenvuoden postaus, jossa on selvästi objektiivisempi ote uudenvuoden viettoon Melbournessa.

Vuosi 2018 starttasi puolestaan Maltalla. Muistan, että olin tuona iltana yksin työvuorossa kello 23 asti. Isak tuli kuitenkin piristämään kesken työvuoron, ja suunnittelimme, että lähdemme Maltan pääkaupunkiin Vallettaan katsomaan ilotulituksia. Jostain syystä tämä jäi vain suunnittelun tasolle, ja lähdin tylsästi nukkumaan yli vuodenvaihteen.

Uudenvuoden 2018 postauksessa voikin lukea jo kaikuja toiveesta rauhallisemmalle ja pysyvämmälle elämälle.

Vuoden 2019 koittaessa asuin Tampereella ja opiskelin yliopistossa ensimmäistä vuotta journalistiikkaa. Tuon vuoden postauksessa elämäni on jo varsin seesteistä ja suorituksentäyteistä. Kolmekymppisyyskö oli iskenyt? Mihin oli kaikki hulluus kadonnut?

Ja entä vuosi 2020? Tuolloin en kirjoittanut edes uudenvuodenpostausta, ja näin jälkeenpäin voisin ajatella, että hyvä niin. Kaikki suunnitelmat ja tavoitteet menivät kuitenkin jäihin. Se kuluneessa vuodessa onkin ollut vaikeinta. Koko elämä ja kaikki suunnitelmat ovat olleet stand by -tilassa. Ja hetkittäin on tuntunut, että 33-vuotiaana ei haluaisi yhdenkään vuoden olevan enää täynnä pysähtyneisyyttä ja odottelua. Ei tästä tule enää yhtään nuoremmaksi.

Vuosi 2021, tervetuloa!

Hyvää uutta vuotta kaikille ja kiitos, kun olette olleet matkassa mukana. Toivon ja pohjattomasti uskon, että tämä vuosi palauttaa meille kyvyn suunnitella tulevaisuutta, toteuttaa tavoitteitamme sekä tietenkin mahdollisuuden matkustaa. Jatketaan uskomista siihen, että kaikki järjestyy.

16 Comments

 • Mikko / Matkalla Missä Milloinkin
  1 tammikuun, 2021 at 2:20 pm

  Hyvää vuotta 2021 myös sinulle!

  Toivotaan tosiaan, että tilanne normalisoituisi tämän vuoden aikana. Toivottavasti rokote osoittautuisi paitsi turvalliseksi niin myös tehokkaaksi. Aika huolestuneena olen kuitenkin seurannut uutisia muuntuneesta viruksesta.

  Reply
  • Sandra
   1 tammikuun, 2021 at 3:48 pm

   Sama juttu! Niitä virusmuunnoksia taitaa olla noin viitisentoista nyt. Saa nähdä, miten rokote puree niihin, ja milloin maailma palautuisi normaaliksi.

   Hyvää uutta vuotta sinulle myös! Toivotaan, että tästä tulee edes vähän parempi.

   Reply
 • Mari/Kodinvaihtaja
  3 tammikuun, 2021 at 3:59 pm

  Hyvää uutta vuotta! Epävarmuus ja vaihtuvat tilanteet oli viime vuodessa pahinta. Minua ei ahdistanut se, että matkat peruuntuivat (8kpl) vaan eniten se, että uusia lentoja ei ole ostettuna. Jos kodinvaihtoon Islantiin tulee vahvistus, niin ostan heti Finnairin muutoskelpoiset liput kesäkuulle (tai syyskuulle) ja varovaisen toiveikkaasti haluaisin vastaanottaa uuden vuoden Brasiliassa meren rannalla – sekin olisi kodinvaihto…

  Reply
  • Sandra
   10 tammikuun, 2021 at 10:23 am

   Kuulostaapa mielenkiintoiselta tuo kodinvaihto! Ja todellakin komppaan, että se, että ei ole tulevaisuudessa mitään odotettavaa, on ehkä nyt viime aikoina ollut pahinta tässä kaikessa.

   Reply
 • Maapalloilija
  3 tammikuun, 2021 at 7:43 pm

  Toivottavasti 2021 on hyvällä tavalla erikoinen ja mieleenpainuva verrattuna menneeseen 2020 vuoteen. Kun jotkut asiat olivat jäissä, koetin sitten toteuttaa muita unelmia, mutta kyllä monet suunnitelmat sitten siirtyivätkin tulevaisuuteen. Hyvää tätä vuotta siis! 🙂

  Reply
  • Sandra
   10 tammikuun, 2021 at 10:24 am

   Hyvää uutta vuotta myös sulle. Sama juttu täällä, olen koittanut tavoitella muita haaveita, edistää opintoja ja matkailla Suomessa. Kyllä tää tästä vielä joskus…

   Reply
 • Anna | Muuttolintu
  4 tammikuun, 2021 at 1:05 am

  Parempaa uutta vuotta! Toivotaan, että ikimuistoisia vuodenvaihteita mahtuu tulevaisuuteen myös. Tuo epävarmuus ja stand by -tilassa eläminen on kyllä ollut tässä vuodessa tosi kurjaa. Jotenkin tuntuu, että vuosi meni ”hukkaan”, vaikka yritänkin olla ajattelematta niin. Toivotaan, että tänä vuonna päästäisiin taas toteuttamaan tavoitteita ja suunnitelmia!

  Reply
  • Sandra
   10 tammikuun, 2021 at 10:26 am

   Joo, ihan sama fiilis, että vuosi mennyt kuin talviunessa. Ja sitten kun on ollut sellaisia haaveita, joissa oma ikä on tulossa vastaan (wh-vuosi Uudessa-Seelannissa yms), tää odottelu turhauttaa!
   Parempaa uutta vuotta!

   Reply
 • Pirkko / Meriharakka
  4 tammikuun, 2021 at 6:52 pm

  Nyttemmin harvemmin matkailemme juhlapyhinä, kun voimme matkailla milloin vaan, niin miksi lähtisimme ruuhkaisimpina ja kalleimpina aikoina. Mutta aikaisemmilta vuosilta muistan ainakin korkanneeni shampanjapullon Brysselin keskustassa ja katselleeni ilotulitusta Gurgaonissa, Intiassa. Ruotsiin muutimme joskus juuri uudenvuoden alla ja tavaroita paikalleen järjestäessä katsoimme uuden asuntomme ikkunasta Tukholman ilotulitusta ja opin sanan fyrverkeri!

  Reply
  • Sandra
   10 tammikuun, 2021 at 10:27 am

   Monessa paikassa on tullut otettua vuosi vastaan. En tiennytkään, että olette asuneet Ruotsissa! Saa nähdä tuleeko tehtyä sama joskus…

   Reply
 • Emilia/Merkintöjä maailmasta
  5 tammikuun, 2021 at 4:06 pm

  Hyvää uutta vuotta täältäkin sinne! ☺

  Mahtavan kuuloisissa reissuissa oot viettänyt uutta vuotta monesti. Itekin oon ollu pari uutta vuotta Australiassa <3 Toisella puolella mannerta vain.

  Kuten kirjoititkin niin nyt tapahtuu positiivisia juttuja, toivottavasti ne avittavat tätä ja tulevia vuosia.

  Reply
  • Sandra
   10 tammikuun, 2021 at 10:28 am

   Toivotaan! Ja vaikka joulu Australiassa ei tunnu joululta ollenkaan, niin uusivuosi on sentään aika upea.

   Reply
 • Sanna I Seven Seas
  9 tammikuun, 2021 at 5:13 pm

  Hyvää alkanutta uutta vuotta! Täytyy uskoa ja luottaa, että se on edeltäjäänsä erilaisempi. Millä tapaa, sen näemme sitten myöhemmin 😉
  Mulla oli mielessä vuoden vaihteessa tehdä myös postaus uuden vuoden vietoista ulkomailla. Niitä on kuitenkin jokunen tullut vietettyä muuallakin kuin Suomessa, mutta sitten se jäi. Ehkäpä tänä vuonna ja ehkäpä sitä saa ensi vuotta ottaa vastaan jossain muualla kuin Suomessa, se se vasta oliskin! ;D

  Reply
  • Sandra
   10 tammikuun, 2021 at 10:29 am

   Hyvää uutta vuotta! Todellakin, pelkkä positiivinen asenne ja parempaan luottaminen auttaa. Toivotaan molemmille, että vuosi 2022 toivotetaan tervetulleeksi jossain ihan uudessa paikassa.

   Reply
 • Tiina Johanna / Kookospalmun Alla
  18 tammikuun, 2021 at 1:45 pm

  Mukava postaus uudenvuoden ajoilta. Meillä on ollut myös tapana viettää erilaisia juhlia aina reissussa tai vastaavasti, mutta kuten monella, meni myös meillä ne suunnitelmat puihin viime vuonna. Katsotaan saako tänä vuonna tilannetta korjattua vai miten käy. Uskon, että tämän vuosi on palauttelua viime vuoden jäljiltä matkailualalla. 🙂 Olen myös ajatellut paljon sitä, että elämä on elämistä varten eikä kukaan meistä voi saada takaisin niitä vuosia mitä taakseen jättää, joten en aio tätä vuotta viettää ”odottaen”, vaan aion tarttua tilaisuuksiin ja reissata vastuullisesti sen mitä voin. 🙂 En myöskään jaksa vaivautua tekemään uusia suunnitelmia blogin puolelle tulevista reissuista, kun viime vuonna kävi köpelösti sen suhteen, heh. Parempaa ja ihanaa uutta alkanutta vuotta! <3

  Reply
  • Sandra
   27 tammikuun, 2021 at 10:04 am

   Samoin! Toivotaan, että edes jotkin reissut toteutuvat. Toivon ja vielä yritän uskoa, että ehkä voisin saada koronarokotuksen kesällä, jolloin ehkä uskaltaisi edes johonkin lähteä. Nyt on iskenyt kyllä iso koronaväsymys!

   Reply

Leave a Reply